5 Temmuz 2017 Çarşamba

3 Generations (2015)

3 Nesil (2015)

Susan Sarandon ve Naomi Watts'ın başrollerini paylaştığı 3 Generations (2015) filminde, ergenlik çağında olan Ray'in kız görünümlü vücudunun içinde yaşayanın aslında bir erkek olduğunu fark etmesi üzerine yaşadıkları anlatılıyor.
3 Generations (2015)

Vizyon Tarihi: 7 Temmuz 2017
Orjinal Adı: Three Generations (About Ray) / Yönetmen: Gaby Dellal / Senaryo: Nikole Beckwith, Gaby Dellal / Görüntü Yönetmeni: David Johnson / Müzik: Michael Brook / ABD / 2015 / Süre: 92'/ Dram, Komedi
Oyuncular: Naomi Watts (Maggie), Elle Fanning (Ray), Susan Sarandon (Büyükanne Dolly), Linda Emond, Tate Donovan (Craig)

3 Nesil (2015) Konusu

3 Nesil (2015)
3 Nesil - 3 Generations (2015) Susan Sarandon, Naomi Watts ve Elle Fanning
Büyükanne Dolly, kızı Maggie ve torunu Ray aynı evde yaşamlarını sürdürmektedir. Ray ergenlik dönemini yaşar ve bir yandan kendini tanıyıp büyüme sancıları çekerken, aslında kadın gibi değilde erkek gibi hissettiğini fark etmiştir. Kız bedeninden kurtulmak için cinsiyet değiştirme ameliyatı olmak istemektedir. Annesi ve babası uzun süredir ayrı yaşayan 16 yaşındaki Ray'in ameliyat olabilmesi için babasının iznini alması gerekmektedir.
Yaşanan tüm bu süreçte aile bireyleri kendileriyle ilgili yeni kazanımlarda bulunacak, aile bağının her şeyden önemli olduğunu yeniden keşfedecektir. tt4158624

3 Nesil (2015) Filmi Notları

2015 yılı yapımı olan film ilk gösterildiğinde 'About Ray' adını taşıyordu. Yayından kaldırılan film 2 yıl bekledikten sonra  '3 Generations' ismiyle tekrar aramıza döndü. Trans tartışmaları nedeniyle izleyici derecelendirmesi konusunda sıkıntı yaşayan yönetmen Gaby Dellal, filminin 'insani bir komedi' olduğunu söyledi.

4 yorum:

  1. Hiii...ne zor bir durum, üç kez tahtaya vurup, dağlara taşlara demek lazım. :) Şaka bir yana gerçekten çok zor:( Çok teşekkürler canım. İLginç bir film olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın bir yönetmen gözünden kimlik sorununa bir bakış atılmış filmde, zor bir konu ele alınmış. Umarım problem yaşayanlara ışık tutacak bir şeyler vardır filmde.
      Teşekkür ediyorum Müjde Abla :)

      Sil
  2. Ray'ın yaşadığı durumun, aile bağlarını kuvvetlendirmeye götüren serüveni ilginç ve etkileyici olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gibi durumlarda ailenin desteği büyük önem arz ediyor. Sert tepki verilirse evden kaçma durumları yaşanabilir mesela. Konu hakikaten ilginç, ebeveynleri yakından ilgilendiren bir konu.
      Teşekkür ediyorum Nahide Hanım:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön