11 Mayıs 2017 Perşembe

4N1K (2017)

4N1K (2017)

4N1K (2017) Poster

Deniz Coşkun'un yazıp yönettiği Romantik, Komedi, Gençlik türündeki 4N1K (2017) isimli yerli film 12 Mayıs 2017 günü vizyona giriyor. Görüntü yönetmenliğini Mehmet Başbaran'ın yaptığı film Büşra Yılmaz'ın yazdığı 4N1K isimli kitabından sinemaya uyarlandı.
Genç oyunculardan oluşan filmin çekirdek kadrosunda; Gözde Mutluer (Yaprak rolünde), Hasan Denizyaran (Gamzeli Ali), Cemrehan Karakaş (Oğuz), Sina Özer (Gökhan), Cihan Şimşek (Sinan) ve Burak Yörük (Sırık Barış) yer alıyor.
Filmin fragmanı yerine 4N1K için çekilen, "Son Feci Bisiklet" grubunun seslendirdiği klibi paylaşıyorum. Klipte seslendirilen  "Bu Kız" isimli şarkının sözü ve müziği Arda Kemirgent'e ait.


4N1K (2017) Konusu

Yaprak, çocukluklarından itibaren beraber büyüdüğü 5 kişilik arkadaş grubundaki tek kızdır. Lise çağlarında beraberlikleri devam eden Ali, Sinan, Gökhan ve Oğuz'un yanında adeta erkek gibi büyüyen Yaprak'ın dünyası Barış ile tanışmasından sonra değişir. Artık genç kızların dünyasını merak etmeye başlayan Yaprak kendisini Gamzeli Kahraman ve Masal Prensi arasında bir seçim yapma aşamasında bulacaktır.  👪

4N1K (2017) Oyuncuları bir arada.

Notlar

Film, Büşra Yılmaz'ın yazdığı 4N1K isimli kitabından sinemaya uyarlandı. Kitabın arka kapağında yazılanları alıntılıyorum:
Yaprak; küçükken, markette annesinden sürpriz yumurta istediği için bulgur reyonuna sıkıştırılıp çimdiklenenler, ilkokul önlüğünün altına eşofman giyip okula gidenler, yeşil silgisini diş izi yapanlar ve kırmızı kapaklı tüm dersler kitabının saman sayfalarını silerken yırtanlar kadar sıradan bir kız çocuğuyken; birlikte büyüdüğü dört çılgın erkek arkadaşı yüzünden akranlarından biraz farklı bir kız haline gelmiştir. 
Dünyası, on iki yıllık dostları, gamzeli kahramanı Ali, tek ideolojisi 3P (pizza, pijama, pislik) üzerine kurulu bir çılgın, Oğuz, sevgilisini kendi vesikalık resminden bile kıskanan demirli, Gökhan ve notları toplamda bile 100'e ulaşamayan çorap fetişisti tatlı çapkın Sinan'dan ibarettir. Kalbi dördüyle tıka basa dolu, hayatı onlarla rengârenk olduğu için aşka ne inancı vardır ne de ihtiyacı... 
Ama bir gün rutin (!) hayatı, doğum gününde gelen bir paket ile tümden değişir. Paketin içinde, gizemli bir âşıktan gelen, kızımızın asla giymeyeceği türden gösterişli bir elbise ve içinde de bir not vardır.
Not: Film 25 Nisan 2018 günü Fox Tv'de gösterilecek.

Son güncelleme 24.04.2018

8 yorum:

  1. Sanki bu filmin kitabını okumak daha eğlenceli olur gibi geldi bana. Sanırım kitabına öncelik tanıyacağım, yazın sahilde çıtır çıtır iyi gider :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarda eğlenceli bir kitap olduğunu yazan yorumlara rastladim. Sahilde de iyi gider bence :))

      Sil
  2. kitabını görmüştüm, bir gün önce de arkadaşlarım arasında konuşmuşken filminin gelmesi =)) çok geriden geliyorum sanki? benim dışımda her şey hızlı yawwf =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4N1K nin filmi cekilene kadar haberim olmamıştı açıkçası Fenomen. Gördüysem de başka bir şey sanıyordum :)
      Geriden gelme konusunda şunu soyleyebilirim. Herkesin kendine özel bir gündemi var. İnternet sayesinde tüm dünya onumuzde, o kadar çok şey var ki hangi birini takip edelim?

      Sil
  3. Bir sürü siteye baktım ama hiçbirinde açılmıyor. Bildiğiniz bir site var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi bende izleyemedim hala. İnternet kafelere sorabilirsiniz.

      Sil
  4. Son feci bisiklet-bu kız şarkısı filmin jemerik müziği.Kiiiii kendilerinin hastasıyım❤️4N1K benim tarzım olmayan bir film olumlu görüşlerim yok açıkçası hakkında🙈Ama müziklerine bayıldım iyi seçimler yapılmış👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yetişkinler çok hoşlanmamışlar filmden. Fikrinde yalnız değilsin Büşracığım. Yazıyı g plusa taşımamın sebebi 4 Mayista devam filminin vizyona girecek olmasıydı.
      Bu kız şarkısını bende çok seviyorum. Güzel yorumlamışlar. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön