29 Mart 2017 Çarşamba

Sarıkamış Çocukları (2017)

Sarıkamış Çocukları (2017)

Yönetmenliğini Can Ulkay ve Mutlu Karadoğan'ın üstlendiği Dram, Tarihi türündeki Sarıkamış Çocukları (2017) 31 Mart 2017 günü gösterime giriyor. Senaryosunu Ozan Ağaç ve Baykut Badem'in yazdığı, görüntü yönetmenliğini Özgür Polat ve Fırat Lita Sözbir'in yaptığı yerli film 110 dakika sürüyor. Filmin müziklerinde ise MCE Jingles'ın imzası bulunuyor.
Sarıkamış Çocukları (2017) Poster

Sarıkamış Çocukları (2017) Konusu

Babaları Sarıkamış'ta çeteciler tarafından öldürülen ve aynı köyde yaşayan iki arkadaş, Yusuf ve Mehmet cepheye gitmeyi istemektedir. 1915 yılının savaş ortamında cephede olan abilerine katılmak isteyen iki yürekli çocuk, köylerinden savaşmaya gidecek olan Mehmetçik kafilesine katılmaya karar verir...
Sarıkamış Çocukları (2017)
Sarıkamış Harekatı'nda yer alan Rus askeri Sergey, ölmeden önce torunu olan Alina'ya, savaş sırasında donarak ölen bir Türk çocuğunun üzerinden gizlice alarak sakladığı eşyaları hatıra olarak vermiştir.
Tarih eğitimi alan Alina, Türkiye'ye değişim öğrencisi olarak geldiğinde hocası Vahdet'in Sarıkamış'la ilgili yeni araştırmalar yapacağını öğrenir. Hocasına kendisinde bulunan eşyalardan söz eder. O sıralarda Sarıkamış'ta yaşamış çocuklardan kalan eşyaların satıldığı bir açık artırmaya katılan Vahdet Hoca ve Alina  ilginç bir olaya tanıklık eder. Esker adında bir gencin Seher isimli ninesinden aldığı eşyalarla donarak ölen Mehmet arasında bir bağ vardır. Bu bağı anladıklarında Esker ve Alina bu anıları Seher nineye ulaştırmak için birlikte yola çıkarlar...
Sarıkamış Çocukları (2017) Altan Erkekli

Sarıkamış Çocukları filminde Vahdet Hoca rolünde izleyeceğimiz oyuncu Altan Erkekli, Tuğba Kalçık'la yaptığı ropörtajda sinemaseverleri filme davet ederken şunları söyledi:
Film, vatanı kurtarmak için son nefeslerini vermeye giden minicik yüreklerin şehitlik hikayesini anlatıyor. Bu tarihi filmle, toprağımız uğruna canını feda eden vatanseverlere saygı duruşunda bulunuyoruz. Kalbi vatan ve bayrak sevgisiyle dolu şehitlerimizin bu gururlu mücadelesi günümüze de ışık tutmalı. Yeni nesiller, milletimizin kahramanlık hikayelerini bilmeli ve bunun bilinciyle yaşamalı. Biz şehitlerimize çok şey borçluyuz. Yaşadığımız her gün onları şükran ve minettle anmalıyız. Acı destanımız Sarıkamış’ta yaşananları günümüz gençliğine anlatabilmek ve milletimizin vatanı uğruna yaptığı şanlı mücadeleyi daha yakından göstermek amacıyla böyle bir film çalışması yaptık. Umarım, sinemaseverler de bu filmde bizi yalnız bırakmaz.

Sarıkamış Çocukları (2017) Oyuncuları

Burç Kümbetlioğlu, Sılay Ünal , Cengiz Hayta, Yusuf Ata Yılmaz, Kayhan Yıldızoğlu, Sema Çeyrekbaşı, Altan Erkekli, Ozan Ağaç.

6 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim Seydacigim. :)

    YanıtlaSil
  2. Yine üzücü bir film. Bu aralar komedi filmleri çekilmiyor sanirim 😊😊😊

    YanıtlaSil
  3. Şarkı yi kim söylüyor.sarkiyi belirtmeniz isterdik. jenerikte neden bilgi yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filme ilişkin bu tür detaylı bilgileri filmin kendi sitesi varsa oradan bulabilirsiniz. Burada sadece ön tanıtım yapıyorum.
      İlginiz için teşekkür ederim.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön