2 Şubat 2017 Perşembe

Toni Erdmann (2016)

Toni Erdmann (2016)

2017 yılı Akademi Ödülleri'ne Almanya'dan En İyi Yabancı Film Adayı olan Toni Erdmann (2016) filmi 3 Şubat 2017 günü sinemalarda gösterime giriyor. Kısaca uzlaşma ve ebeveynliğin uzun vadedeki sonuçlarının anlatıldığı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Maren Ade üstleniyor. Komedi, Dram türündeki film 162 dakika sürüyor. Almanya, Avusturya ve Romanya ortak yapımı olan filmin konusu Almanya ve Romanya'da geçiyor. Görüntü yönetmenliğini Patrick Orth'un yaptığı film Başka Sinema dağıtımıyla izleyiciye ulaşıyor.


Toni Erdmann (2016) Konusu

Almanya'da köpeğiyle yalnız yaşayan piyano öğretmeni Winfried/Toni Erdmann şaka yapmayı seven biridir. Değişik karakterlere bürünmeyi sever. En sevdiği karakter ise peruk takan ve takma dişleri olan Toni Erdmann karakteridir. Köpeği ölen Winfried,  Bükreş, Romanya'da sıkı bir şekilde çalışan kızı İnes'i görmeyi düşünür ve kızına sürpriz bir ziyaret yapmaya karar verir. Oldukça ciddi ve işkolik olan kızı İnes hafta sonu için yanına gelen babasını Toni tiplemesinde görünce pek sevinmez. Babası her ne olursa olsun kızı ile paylaştığı ayrı dünyaları birleştirmenin sonsuz çabasına girişir. Önündeki 48 saati kızının kaybettiğine inandığı neşesini yerine getirmek için uğraşacaktır. Kızı İnes bu şakalardan hoşlanmaz. Ancak yavaş yavaş diyaloglarının artması nedeniyle babasının yörüngesine de girmeye başlar. tt4048272

Toni Erdmann 2016 Fragmanı


Toni Erdmann (2016) Notlar

Baba kız arasındaki aile ilişkileri ile ilişkili olan, romantizme pek yer vermeyen, komedi türünde olan ancak ciddi soruların cevabını bulmaya çalıştığı için ağırlığı dram kısmında olan Toni Erdmann filmi yetişkinlere hitap ediyor. Filmin yavaş ilerlediğini, üzerinde düşünmeye zaman bıraktığını ve izleyicinin her an sürprizlere açık olması gerektiğini de konu bilgilerine ek olarak sunmak istiyorum.
✎ Toni Erdmann filminin başrolünde oynayan Sandra Hüller ve Peter Simonischek Avusturya sinemasının deneyimleri oyuncuları olarak kadroda yer almışlar. 
✎ 2016 Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü kazanan film, yine aynı yıl Brüksel'de En İyi Film ve En iyi Senaryo ödüllerini de kazandı. Bu ödüle doymayan film, Almanya'nın bu yılki En İyi Yabancı Film dalında Oscar Adaylığına seçildi. Toni Erdmann (2016) filmi 26 Şubat 2017 tarihinde sonuçları açıklanacak olan yarışma için oldukça iddialı görünüyor.

Toni Erdmann (2016) Peter Simonischek ve Sandra Hüller


Toni Erdmann (2016) Oyuncu Kadrosu

Sandra Hüller (Ines Conradi rolünde)
Peter Simonischek (Winfried Conradi alias Toni Erdmann)
Michael Wittenborn  (Henneberg )
Thomas Loibl (Gerald)
Trystan Pütter (Tim)
Ingrid Bisu (Anca)
Hadewych Minis (Tatjana)
Lucy Russell (Steph)
Victoria Cocias (Flavia)
Alexandru Papadopol (Dascalu)
Victoria Malektorovych (Natalja as Viktoria Malektorovych)
Ingrid Burkhard (Annegret )
Jürg Löw (Gerhard)
Ruth Reinecke (Renate )
Vlad Ivanov (Iliescu)

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön