21 Ocak 2017 Cumartesi

Ayla (2017) Filmi Vizyon Tarihi

Ayla (2017) Filmi Vizyon Tarihi

Kore Savaşı döneminde geçen, bir Türk askeri ve Güney Koreli küçük bir kızın hikâyesini anlatan Ayla (2017) filmi vizyon tarihi imdb'deki bilgiye göre 1 Mart 2017'de olacak. Planlanan gösterim tarihine az bir zamanın kaldığı filmin Türkiye'deki çekimleri Tarsus'ta yapıldı. Sonraki çekimler ise Güney Kore’de tamamlanacak. 



Kore Savaşı'nda Türk Tugayı'nda bulunan Astsubay Süleyman Dilbirliği yol kenarında kimsesiz ve üşümüş halde bulduğu 5 yaşındaki Koreli Kim Un Cu'yu birliğine götürür. Onun bakımını yapar, Küçük kıza Ayla ismini verir. Türk askerinin Kore'den çekilmesi gerçekleştiğinde Ayla'yı evlat edinmek isteyen Süleyman astsubay kanunlar izin vermediği için bu isteğini gerçekleştiremez... Bu olaydan 65 yıl sonra Ayla ve şu an 96 yaşında olan Süleyman Dilbirliği buluşurlar. tt6316138

Ayla (2017) Teaser

İzleyiciler Ayla'nın bu dramatik hikâyesini Can Ulkay'ın yönetmenliğinde, sadece Türkiye'de değil dünya sinemalarında da görme imkânı bulacak. Senaryosunu Yiğit Güralp'in yazdığı filmin müziklerinde ise Fahir Atakoğlu'nun imzası bulunuyor. Görüntü yönetmenliğini Jean Paul Seresin'in üstlendiği filmin teaseri iki ay önce yayınlanmıştı.

Ayla (2017) Filmi Vizyon Tarihi tt6316138


Ayla (2017) Oyuncu Kadrosu


İsmail Hacıoğlu (Astsubay Süleyman Dilbirliği gençliği ), Çetin Tekindor, Lee Gyungjin, Kim Seol (Ayla), Ali Atay, Taner Birsel, Murat Yıldırım, Mehmet Esen, Erkan Petekkaya, Altan Erkekli, Damla Sönmez, Eric Roberts, Cade Carradine, Sinem Uslu, Meral Çetinkaya, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, İlber Gürtunca, Caner Kurtaran, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Büşra Develi, Koray Ergun, Mine Teber, Kadir Erence, Esra Dermancıoğlu, Toygan Avanoğlu, Kim Byoungsoon, Chaby Han, Kang Yeon Jeong, Johnny Young, Claudia Kooij

Ayla Filminin yeni vizyon tarihi Ekim 2017 olarak güncellendi. 




Ayla (2017) filminin vizyon tarihi açıklandı

Ayla (2017) filmi 27 Ekim 2017 günü yayınlanmak üzere vizyon takvimine alındı.

Ayla (2017) filmi Türkiye'nin Oscar Adayı oldu

Ayla filmi henüz gösterilmeden Türkiye'den Oscar Ödülleri için 'En İyi Yabancı Dilde Film Adayı' seçildi.
'En İyi Yabancı Dilde Film Adaylığı' için her ülke jüri oluşturarak bir aday belirliyor. Türkiye'de adaylık için 13 film başvurdu  ve seçilen film Ayla (2017) oldu.
Bundan sonraki süreç şu şekilde işliyor; Oscar komitesi filmleri eleyerek aday sayısını 9'a düşürüyor (9 filmlik liste geçen yıl Aralık ayı ortalarında açıklanmıştı). Kırmızı halıya çıkacak filmler ise 23 Ocak 2018 Salı günü belli oluyor. O tarihte 4 film eleniyor ve 5 aday Oscar Ödülü için yarışıyor.

Ayla (2017) Filminin Galası Yapıldı

Ayla (2017) filminin galası 18 Ekim 2017 akşamı İstanbul Maslak Uniq Hall'da gerçekleştirildi. Galaya filmin Türk, Amerikalı ve Güney Koreli oyuncularının yanı sıra hikayenin gerçek kahramanları olan 94 yaşındaki Süleyman Dilbirliği ve 70 yaşında olan Güney Koreli manevi kızı Kim Eunja/Ayla'da katıldı.
Ayla (2017) Filmi Galasına Süleyman Dilbirliği, Kim Eunja ve minik Kim Seol'da katıldı.

Basına Yansıyan Haberler 

Ayla filminin Türkiye'de ve yurt dışında gösterimleri devam ediyor... 26 Kasım 2017 günü Almanya'da açılışı gerçekleştirilen Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde yaşanan bir olay basına yansıdı. Festivalin açılış filmi olarak açıklanan 'Ayla' filmi yerine 'Babamın Kanatları' filmi oynatıldı. Yapılan açıklamada filmin yayınlanmamasının sebebi olarak yapımcı Mustafa Uslu'nun Ayla filminin festival açılışı yerine kapanışta oynatmak istemesi gösterildi. İzleyicileri ve festival yetkililerini zor duruma sokan bu değişiklik nedeniyle Frankfurt Türk Filmleri Festivali Organize Komitesi, yapımcı Uslu’ya karşı “Filmin gösterimini son anda engellediği için” dava açacaklarını duyurdu.
***
 Ayla filminden basına yansıyan ikinci haber ise filmin galasının yapılmasından sonra Güney Kore sinemalarında oynatılamaması sorunu nedeniyle gelişti. Yapımcı Mustafa Uslu yaptığı açıklamada yaklaşık 1,5 yıldır yetkililerle görüştüklerini ancak filmin vizyona girmesiyle ilgili bir gelişme elde edemediklerini söyledi.

Ayla 2. Kez Sinemalarda

Ayla filmi, 15 Haziran 2018 tarihinden itibaren tekrar sinemalarda gösterilmeye başlandı.

Son Güncelleme: 19.06.2018

24 yorum:

  1. İnşallah izleyeceğim bu diziyii .
    Senin sayede ne zaman vizyona gireceğini öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapımcinin planladığı tarihi yayınladım, bir değişiklik olursa yazarım buradan.
      Ben teşekkür ederim Esracigim;)

      Sil
  2. Benim de ilgimi çekti film.Vizyona girince gideyim :) Sağolasın :)

    YanıtlaSil
  3. Rahmetli babam Kore'ye gittiği için mutlaka görmek istediğim bir film bu, üstelik gerçek olaylardan esinlenmiş. Çok teşekkürler iyi ki tanıttın.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin çekildiğini öğrendiğimde yayınlamış olduğunuz Kore anılarına bakmıştım. Ara ara yine okuyacağım...
      Ben teşekkür ediyorum. Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  4. Konusu çok içe dokunuyor.. Vizyona girsin izleyelim. Filmin sıcaklığını, içtenliğini sezdim sanki. Çetin Tekindor'un kadroda olması ayrıca ilgimi çekti.Beğenerek izliyorum kendisini..
    Teşekkürle.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla filminin konusu bana da ilginç geldi. Çok uzun soluklu bir dönem söz konusu. Özellikle kurguyu merak ediyorum. İki farklı ülke iki farklı hayat... Aradan geçen uzun yıllar... Filmden önce fragmanı bekliyorum. Orada daha da netleşecek olaylar ve roller.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. İzlenesi bir filme benziyor. Merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film, Kore'ye savaşa giden Türk askerlerinin şimdiki durumlarına ışıkta tutar mı acaba? Bir an aklıma böyle bir soru geldi. Süleyman Beye uzun ömürler diliyorum...
      Filmi bende merak ediyorum, teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  6. Bu filme çocukları evde bırakıp eşimle gitmek istiyorum:))Konusu insanda merak uyandırıryor.1 Mart vizyon tarihi verilmiş.Vizyona girdi mi acaba Zülal hanım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim Sibel Hanım, güzel bir konusu var. :)
      Ayla filmi planlandığı tarihte bitmemiş görünüyor. Bu filmle ilgili haberleri takip ediyorum. Galiba gösterim için daha uzun bir süre bekleyeceğiz...

      Sil
  7. Şimdi vizyona giren filmlere bakarken gördüm yanda bu yazıyı. Hiç duymadığım bir film ve konu çok güzele benziyor. Bir bakınıyım bakalım bulabilecek miyim.
    Tavsiyen için sağolasın ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Ulkay'ın bu filmin üstüne Sarıkamış Çocukları filmi vizyona girdi. Ayla filminin çekimleri bitti mi o da belli değil. Merakla bekleyenler arasındayım bende:)

      Sil
    2. film ekim ayında gösterime girecek

      Sil
    3. Emrah Bey inşallah dediğiniz gibi Ekim'de izleyebiliriz. Tarihi açıklamak için filmin vizyon filmleri listesine alınmasını bekliyorum. Şimdilik herhangi bir hareket görünmüyor.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  8. Benim babam da askerliğini savaş bitiminde Kore'de yapmış.Bu filmin dikkatimi çekmesine ilk sebep bu oldu.Daha önemlisi ise, Kore'de geçen Pirinçler Yeşerecek adlı oyunda rol almış ve çok etkilenmiş olmamdan dolayı.Mutlaka izleyeceğim.Sayende haberdar oldum, teşekkürler��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradan geçen onca yıla ve mesafenin çokluğuna rağmen savaş sayısız insanın hayatını etkilemiş...
      Pirinçler Yeşerecek oyununun yazarı da Kore'de görev yapmış. Rol aldığın oyunun konusunu merak edip Dinçer Kaçaran'ın yazdığı lisans tezini okumaya başladım. Bitirip öyle yanıt vermek istedim ama mümkün olmadı. Cevabımın daha fazla gecikmesini istemedim. Şiirsel özellikli bir oyun gördüğüm kadarıyla ve konusunda hasta bir çocuğa yer verilmiş. Hem oraya savaşmaya giden paralı askerler hem de yerli halkın yaşadığı zorluklar anlatılmış.
      Tezdeki dekor, kostüm yerleşim gibi detayları gördükten sonra sahne gözümde canlandı. Arirang'ı da dinledim :) 'Mamasan', 'Şakşi', 'Kadın' karakterlerinden hangisini oynadığını merak ettim. :)

      Sil
  9. Zülalcim mailini görünce çok mutlu oldum.Oyunu çok güzel tahlil edip yazmışsın.Ve bu oyun anlattıklarından ve anlatım biçiminden dolayı öyle iz bıraktı ki ben de.Hatta her provada son sahnede ağladığım bir eser.
    Karakterlerde Kadın'ı, yani Song-ca'yı oynamıştım.Aklıma gelince bile hala duygulanıyorum.Çok teşekkürler ilgin için.

    YanıtlaSil
  10. Hüngür hüngür ağlayacağımı bildiğim için cesaret edemediğim film... konusunu okurken bile gözlerimden yaş akıyor Zülal :.) Mutlu son ama olsun. Güncellemeler var demişsin koştum geldim. Her ne kadar siyasi oyunların döndüğünü bilsek de Oscar adaylığını merak ediyorum. Kore sonucunu da?
    Yapımcı ilginç bir insan sanırım?
    Yeni güncellemen olduğunda paylaşırken beni de etiketler misin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyenler duygulu sahnelerin olduğunu yazdılar, söylediler. Filmin konusu oldukça duygusal. Filme de yansımış bu durum.
      Aslında yeni güncellemeler var ama onları yazmadım. Süleyman Dilbirliği'nin ölümü peşinden eşinin de vefat etmesi üzücüydü. Kızıyla buluşabilmesi, galaya katılıp filmini de izleyebilmiş olması buruk bir mutluluk veriyor.
      Oscar adaylıkları açıklanmaya başladı. En iyi yabancı dilde film adaylarını öğrenir öğrenmez duyurmayı düşünüyorum.
      Etiketlerim tabi ki :)
      Teşekkürler.

      Sil
  11. ayla filmi abd,de oscar adayı olamadı maalesef..🤔

    bu arada en son yaptığınız yayınlarda yorum seçeneğiniz kapalı sanmıyorsam.."yeni yorumlara izin verilmiyor" diyor,yorum yapılamıyor,haberiniz olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık olsun diyelim. Dünya kupasında son dörde kalmak kadar zordu zaten adaylık :)
      Bir süredir yeni yazılar yorumlara kapalı. Ama 2018'de tekrar aktif olacak. İlginize teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön