5 Aralık 2016 Pazartesi

Kasap Havası (2015)

Kasap Havası (2015)

"İnsanın geleceğini geçmişi mi belirler?"

Çiğdem Sezgin'in yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği dram türündeki yerli film Kasap Havası (2015) 9 Aralık 2016 günü gösterime giriyor. Görüntü yönetmenliğini Ersan Çapan'ın yaptığı film 103 dakika sürüyor. Kasap Havası filminin müzikleri Demircan Demir imzalı ve film 22. Adana Film Festivali'nde En iyi Müzik dalında ödül aldı. Kasap Havası'nın İngilizce ismi ise Wedding Dance (2015).


Kasap Havası - Wedding Dance (2015) Konusu

Taksi şoförü Ahmet, annesinin bulduğu biriyle nişanlanmak üzeredir. Fakat kendisinden yaşça büyük olan ve terzilik yapan Leyla ile bir ilişkiye başlar. İlişkileri ilerledikçe Leyla ile evlenmeyi ister. Ancak evlilik noktasına gelindiğinde yakın çevreleriyle sorunlar yaşayacaklar, hem Ahmet'in ailesi hem de Leyla'nın tarafında bu evliliğe karşı çıkan sert tepkiler gelecektir.

Fakat asıl problem Leyla'nın geçmişinden kaynaklanacaktır. Semih, Leyla'nın 18 yıl önceki erkek arkadaşıdır ve yatalak olan annesi ile helalleşmek için Almanya'dan İstanbul'a gelir. Leyla'nın geçmişle hesabını kapatamaması yüzünden Ahmet'le ilişkileri karmaşık bir hal alacaktır. tt5588506

Kasap Havası (2015) Filminden Notlar

✎ Kasap Havası filmi, yönetmen Çiğdem Sezgin'in ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. Hikayesi yaşanmışlıklara dayanan filmin senaryosunu da yazan Çiğdem Sezgin zor beğenen biri olduğundan senaryoyu bir-iki yıl gibi bir sürede yazmış.
✎ Geçtiğimiz 35. İstanbul Film Festivali Ulusal yarışma bölümünde yarışmaya hak kazanmış olan Kasap Havası filmi, Malatya, Antakya ve Adana Film Festivallerinden çeşitli ödüllerle döndü.

Kasap Havası (2015) Şenay Gürler ve Hakan Karahan

Kasap Havası (2015) Filmi Oyuncuları

Şenay Gürler (Leyla rolünde)
İnanç Konukçu (Ahmet)
Hakan Karahan (Semih)
Cemre Ebuzziya (Hülya)
Levent Ülgen
Özay Fecht
Can Kolukısa
Nurcan Eren
Feriha Eyüboğlu
Berk Balcı
Nazan Diper
Esin Harvey
Aslı Bankoğlu
Haldun Açıksözlü
Ladin Avşar
Çağdaş Suseven

4 yorum:

  1. İzleyecek ne çok film var.
    Annem çok sever bu tarz duygusallı, dram içeren filmleri.
    Benim pek hoşma gitmez. Zaten hayat dram verir bana. Eğlencesine bakayım işin. Aksiyonu bol, güldürmesi hoş olsun derim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar vizyona girecek film sayısında artış var River :)
      Hayat dram verir bana demişsin. Son yıllarda bolca dram biriktiriyoruz. Güldürecek moral verecek şeylere ihtiyaç var...
      Bu yazacağım not annen için; filmin oyunculukları için iyi diyorlar :))
      Sevgiler diliyorum Riv :)

      Sil
  2. Fragmanından oyunculukların ne kadar iyi olduğu anlaşılıyor Zülalcim :). Sanırım kışın yapılacak en güzel şey sinemaya gitmek o yüzden de bu mevsim de bol bol film giriyor vizyona bize de seçim yapma özgürlüğü sağlıyor :). Paylaşım için çok teşekkür ediyorum. Bu ara da paylaşmak istiyorum ama paylaşım butonu göremiyorum acaba benden mi kaynaklanıyor bilemedim canım benim :). Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
  3. Sinema bana da daha çok kış aktivitesi gibi geliyor. Yazın açık havada olmak istiyor insan...
    Toplumsal sorunlara dikkat çekilen senaryosu anladığım kadarıyla titizlikle yazılmış bir film Kasap Havası. Fırsat bulup izleyebilsek -izleyebilsem- keşke.
    Şu an cepten bakıyorum posta, g+ butonunu görebiliyorum Zehracigim. Geçici bir sorun vardır belki.
    Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön