11 Aralık 2016 Pazar

Avcı Böreği

AVCI BÖREĞİ


Hazır yufka ile hazırlanan, sigara böreğine benzer işlemlerden geçirilerek fırınlanan Avcı böreği, içine kıyma veya muadili malzeme konularak yapılır. Yufkaları rulo yaptıktan sonra uygulanan işlem ise böreğin lezzetini ikiye katlamaktadır. 




Aşağıda listelenen malzemeler ile 16 adet börek hazırlanmaktadır.

Malzemeler:

4 adet hazır yufka
İç Harcı için:
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kaşık salça
Karabiber
Pul biber
Yeteri kadar tuz
Yufkalar için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Böreğin iç harcını hazırlamak için; öncelikle ince bulguru yarım bardak kaynar su dökerek şişmeye bırakın. Kıymayı bir tavaya koyun, suyunu salıp çekinceye kadar ağzı kapalı pişirin. Yağ ekleyip kavurun. Doğradığınız soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşince salça, bulgur, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip bir kaç dakika daha pişirerek tavayı ocaktan alın.


Avcı Böreği Yapım Aşamaları
Bir adet yufkayı tezgâha serin. Su ve sıvıyağı karıştırın. Bir fırça ile yağlı suyu yufkanın her tarafına sürün. Üzerini muntazam kapatacak şekilde ikinci yufkayı serip yağlayın. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Önce tam ortasından dikine, sonra yanlamasına tam ortasından kesin. Aynı işlemi çaprazlama olarak yapınca tezgâhınızda 8 tane üçgen şekilli hamur olduğunu göreceksiniz. Bir kenarına kıymalı içi koyun. Kenar uçlarını içe vererek sıkmadan rulo şeklinde sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
Yufkaları yağladığınız suyun artanına 1 yumurta kırıp çırpın. Börekleri bu karışıma batırın. Ardından galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.
180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi vererek, 30 dakika civarı, börekler kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Avcı Böreği Hakkındaki Yorumlarım:
Elif Enyüce’nin bloğunda görerek çok beğendiğim ve yapmaya karar verdiğim bu böreği yaparken, cevizim olmadığını geç fark ettim. Orjinal tarifte ½ su bardağı cevizde bulunuyor. Aslında böreği yapmaya karar verdiğimde ceviz-bulgur-kıyma-soğan dörtlüsünün bir arada vereceği tadı merak etmiştim. Cevizsiz de güzel oldu. İnce bulgurun yufka içinde duruşunu beğendim. 




Avcı böreğinin hazır yufka ile yapılıyor olması pratik olması açısında oldukça faydalı. Böreği yaptığımda öğlen gibiydi. Yumurtaya ve galeta ununa bulama işlemini akşam yemeği öncesine bıraktım. Akşamüstü bana sadece böreği fırına sürmek kaldı. 
Final fotoğraflarının gündüz çekildiği dikkatli gözlerden kaçmamış olsa gerek. Efendim onlar ikinci parti avcı böreği pişirişimin fotoğrafları. Onlar dünden kalan patates kavurmasını değerlendirmek için yapılmıştı. Laf aramızda kıymalı bulgurlu avcı böreği, patatesli olandan çok daha leziz oldu.
Son bir şey daha paylaşarak yazımı bitiriyorum. Yufkacıdan aldığım yufkalar çok muntazam ve büyüktü. Marketten, paket içinde aldığım yufkalar ise…  hiç bahsetmeyeyim. Yufkacılar iyidir, onlardan alınız. 

19 yorum:

  1. Elinize sağlık.. Börekler çıtır çıtır...

    YanıtlaSil
  2. Realmente deliciosos y me sorprende el rebozado en huevo y pan rallado una vez terminados, me guardo la receta. Espero hacerlos tan bien como tú.
    Un abrazo!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hola, empanados ha creado mucha diferencia en el sabor. Le recomiendo que lo pruebes. Mi comida no se describe en las normas europeas, pero aún traducir comprensible la traducción de Google de la descripción ...
      Saludo a usted.

      Sil
  3. Merhaba.. Avcı böreği güzel lezzetli börek çeşitlerinden. Sizinde elinize sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Beyhan Hanım gerçekten lezzetliymiş, bende yapınca öğrendim, müdavimi olacağız bu böreğin :) Sevgiler...

      Sil
  4. Avcı böreğini çok severim.. elinize sağlık.. sunum da hoş.. iç açıcı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice hanım, beğenmenize sevindim.

      Sil
  5. Zülal hanım ellerinize sağlık... İç harcını kıymalı dışında peynirli, ıspanaklı, patatesli yapıp değişik lezzetler oluşturulabilir kanaatindeyim. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et yemeyenler mecburen diğer seçeneklere yöneleceklerdir. Fakat denediklerimin arasında en güzeli kıymalı olandır. Yorum için teşekkür ederim. Tekrar uğrayın, esen kalın.

      Sil
  6. harikasın eline sağlıkk :))

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık. Mutfakta uğraşmayı ben de seviyorum.
    İnce bulgurla börek içini ilk kez duyuyorum. Deneyeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Makbule Hanım, börekler aynı zamanda çok doyurucu oluyor. :)

      Sil
  8. Farklı iç harcından dolayı avcı böreğini çok severim. Enfes görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kader Hanım, evdekilerin de çok sevdiği bir börek oldu. :)

      Sil
  9. Ellerine sağlık zülal :))))Çok az yiyebiliyorum bu aralar ama görüntüsü bile yemiş kadar olduruyor insana :)))))

    YanıtlaSil
  10. Nefis gözüküyorlar, ellerine sağlık:)

    Evet marketten yufka almamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  11. Süper, mis mis eline emeğine sağlık, bulgur +kıyma + ceviz üçlüsü muazzam, ceviz peynir ile de gidiyor, salatalarda da etlilerde de tatlılarda da çok amaçlı sanki zülal =))) uzun zamandır yapmamıştım görünce iştahım kabardı, yapılır ;)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön