27 Aralık 2016 Salı

Aşık (2016)

Aşık (2016)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Bilal Babaoğlu'nun yaptığı Dram, Aşk türündeki Aşık (2016) isimli yapım 30 Aralık 2016 günü vizyona giriyor. 90 dakika süren yerli filmin görüntü yönetmenliğini Taner Tokgöz üstleniyor. Sivaslı ozan Aşık Veysel'in hayatının bir bölümünün anlatıldığı yapımın müziklerinde ise Emirhan Kartal'ın imzası bulunuyor.


Aşık (2016) Konusu

Küçük yaşta gözlerini kaybeden Veysel, ozan olmayı hayal etmektedir. Aşık olduğu Esma ile başlık parasını vererek evlenir. Genç Esma Veysel'le istemeden evlendiği için mutlu değildir. Kalabalık ailenin ve tarla işlerinin ağırlığı yüzünden yaşamı çile içinde geçmeye başlamıştır. Veysel çiftlik işlerine yardımcı olması için birini işe alır. İşe aldığı Hüseyin ile Esma'nın arkadaşlığı bir zaman sonra yasak aşka dönüşür. Sonucunda Esma ile Hüseyin birlikte kaçacak, Veysel ise insanlardan uzakta bir mağaraya çekilip günlerce saz çalacaktır. Onu arkadaşı kemancı Kasım bulur. Birlikte köyden ayrılıp yollara düşerler.

Aşık (2016) Emirhan Kartal


Aşık (2016) Filminden Notlar

♪ Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunu olan Yeliz Şatıroğlu filmde kendi babaannesinin gençliğini canlandırdı.
♪ Film Şatıroğlu'nun biyografisinden çok aşıklığa giden yolu, aşık olduğu karısı Esma ile yaşadığı dönemi anlatıyor.

Aşık (2016) Oyuncuları

Emirhan Kartal (Veysel rolünde), Meltem Miraloğlu (Esma), Yeliz Şatıroğlu, Hülya Şen, Uğur Aslan, Ahmet Bilgin, Faruk Karaçay, Mahmut Gökgöz, Yılmaz Şerif, İsmail Dündar, İmren Şengel, Metin Şavaş, Mehmet Kılıç, Mehmet Atilay

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön