6 Haziran 2016 Pazartesi

Fırtınalı Hayatlar - Genius (2016)

Fırtınalı Hayatlar - Genius (2016)

Michael Grandage'in yönetmenliğini yaptığı Fırtınalı Hayatlar - Genius (2016) filmi 10 Haziran 2016'da vizyona giriyor. Senaryosunu John Logan'ın kaleme aldığı ABD yapımı olan film Dram, Biyografi türünde ve 104 dakika sürüyor. Müziklerinde Adam Cork'un imzası olan filmin görüntü yönetmenliğini ise Ben Davis üstlenmiş.
***
Tanınmış oyuncuların yer aldığı filmin kadrosunda; Colin Firth (Maxwell Perkins), Jude Law (Thomas Wolfe), Nicole Kidman, Guy Pearce, Laura Linney ve Dominic West (Ernest Hemingway) isimleri yer alıyor.

Fırtınalı Hayatlar - Genius (2016) Afiş


Biyografi olan yapım, Andrew Scott Berg'in yazdığı 'Max Perkins: Editor of Genius' isimli kitabından sinemaya uyarlandı. Bahsi geçen 1978 basımlı kitap biyografi yazarı olan A.Scott Berg'e 1980 yılında National Book Award kazandırdı.

Fırtınalı Hayatlar - Genius (2016) Konusu:

20 yüzyılın ilk yarısında geçen filmde, genç yaşında ün ve başarıya ulaşan Thomas Wolfe, çarpıcı yazma yeteneğiyle örtüşen etkileyici de bir karaktere sahiptir. Maxwell Perkins (1884-1947), tüm zamanların en saygıdeğer ve tanınan edebiyat editörlerindendir ve F. Scott Fitzgerald ve Ernest Hemingway gibi sembolleşmiş roman yazarlarını keşfetmiştir. Thomas Wolfe ve Max Perkins arasında şefkatli ve karmaşık bir dostluk gelişir. Eğitici ve önlenemez dostlukları, bu parlak ama birbirinden çok farklı iki adamın hayatını sonsuza dek değiştirecektir. tt1703957
***
Filmi benim için ilginç kılan bir noktayı da paylaşmak istiyorum. İlginç olan filmi izleme zamanlamamdı. Bir kaç gün önce Nicole Kidman ve İngiliz aktör Colin Firth'in başrollerini paylaştığı 'Before I Go to Sleep (2014)' filmini izledim. Colin Firth'i o tip bir rolde izlemek hoşuma gitmedi açıkçası. Fırtınalı Hayatlar (2016) filminde daha pozitif bir rolde oynadığını tahmin ediyorum. Kendi adıma ikiliyi aynı filmde, tekrar birlikte izlemek keyifli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön