25 Mayıs 2016 Çarşamba

Kronik - Chronic (2015)

Kronik - Chronic (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Michel Franco'nun üstlendiği Kronik - Chronic (2015) filmi 27 Mayıs 2016 günü gösterime giriyor. Meksika ve Fransa ortak yapımı olan Dram türündeki film 93 dakika sürüyor.
Yves Cape'in görüntü yönetmenliğini yaptığı Kronik (2015), 2015 yılında Cannes Film Festivalinde senaryosu ile Franco'ya En İyi Senaryo Ödülü kazandırmış.


Kronik - Chronic (2015) Oyuncuları:

Tim Roth (David), Bitsie Tulloch (Lidia), Maribeth Monroe (Sarah's Niece), David Dastmalchian (Bernard), Tate Ellington (Greg), Claire van der Boom (Alice), Sarah Sutherland (Nadia), Robin Bartlett (Marta), Michael Cristofer (John), Joe Santos (Issac Sr.), Kari Coleman (Sarah's Sister), Laura Niemi (Margaret), Nailea Norvind (Laura), Rachel Pickup (Sarah), Dan Gordon.

Kronik - Chronic (2015) Tim Roth , Bitsie Tulloch

Kronik - Chronic (2015) Filminin Konusu:

Kronik filminde Hemşire David, bir bakımevinde çalışmakta ve yalnızca ölümcül hastalığı olan hastalarla ilgilenmektedir. Kurtulması imkansız hastalarına evlerinde bakan David, bakımını üstlendiği hastalarla evlerinde fotoğraf çektirmekte, çevreye kedisini hasta bakıcı olarak değil bir akraba, bir yakın olarak tanıtmaktadır. Onlarla kurduğu bu yakınlık ise ilerleyen zamanlarda kendisini duygusal anlamda bir bitişe götürmek üzeredir. Ölümü bekleyen hastalara başarıyla yardım eden bu adam aslında özel hayatında içine kapanık ve beceriksiz biridir. Geçmişinde yaşadığı acı olaylar zaman zaman gün yüzüne çıkmaya başlar. İmdb Puanı : 6.6  İmdb Linki: tt3850496

Kronik - Chronic (2015), Yönetmen Michel Franco

Michel Franco (Yönetmen):

1979, Mexico City doğumlu yönetmen, çevirdiği kısa filmlerden sonra 2009 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan 'Daniel & Ana (2009)'yı çekti. 2012 yapımı olan ikinci filmi "Lucía'dan Sonra - Después de Lucía (2012)" Cannes Film Festivali'nde ödül kazandı. Kendi yazdığı filmleri yöneten Franco son olarak "Kronik - Chronic (2015)" filmi ile yine Cannes Film Festivali'nden bu kez En İyi Senaryo Ödülünü kazandı. Genç yönetmenin daha önce çektiği filmlere bakarak Dram türünü tercih ettiğini söyleyebiliriz.

9 yorum:

  1. Zülal! üzüldüm David'e ne zor yakınlık kur, akrabası, arkadaşı ol kayıp ile sonuçlanacak gibi geldi ama geçmişi de belli ki gizemli, merak ettim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemedim ama konunun zorluğu aşikar. Hasta bakmak hiç kolay değil. Kolay olmayan bu mesleği beyazperdeye nasıl yansıttıklarını ise ben de çok merak ediyorum. Teşekkür ediyorum. :))

      Sil
  2. Tim rothu görünce heyecanlandım. Bayılıyorum ona. Lie to me dizisini izliyorum şu aralar başrolde tim roth tavsiye ederim. Filme gidiyorum haftasonu asla kaçırmam teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalancıları tek bir hareketten anlayan adamın dizisini diyorsun, ilk bölümlerde başrol oyuncusuna ısınamadığım ama işte sonra böyle film çevirse de izlesem dediğim bir oyuncu oldu Tim Roth. 3 sezondu galiba. Hepsini de izlemidim Naz :))
      Film izlenimlerini şimdiden merak ediyorum desem, çünkü film hakkında okuduklarım insanı zorlayan sahneler olduğu yönündeydi... İyi seyirler diliyorum :)

      Sil
    2. Evet 3 sezondu. Ben 2.sezon sonlarındayım şimdi. Bitsin istemiyorum o yüzden yavaş yavaş izliyorum. Bir sürü filmi var ki zaten. Bakalım ben de merak ediyorum nasıl olmuş diye. Benim sevmeme ihtimalim yok ama baştan söyleyeyim, teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Sevilen dizilerin son sezonlarında nedret kanunu devreye giriyor :) Az olan kıymetlidir hesabı :)

      Sil
  3. Filmin konusunu sevdim. Bak kaçırmışım ben bu filmi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Festival filmlerinin kaderi diyelim, ama bir yerden yakalanıyor işte. :)

      Sil
  4. Psikolojik olarak zorlayacağa benziyor, hemen üstünü çiziyorum Zülal ;D
    Ama yönetmen ne kadar genç gözüküyor, tebrikler :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön