11 Mayıs 2016 Çarşamba

Hitchcock Truffaut (2015)

Hitchcock-Truffaut (2015)

Yönetmenliğini Kent Jones'in üstlendiği Hitchcock-Truffaut (2015) isimli Belgesel, 13 Mayıs 2016 günü sinemalarda gösterilmeye başlanacak. Senaryosu Kent Jones ve Serge Toubiana ikilisi tarafından kaleme alınan filmin görüntü yönetmenliğini ise Nick Bentgen ve Daniel Cowen yaptılar. Fransa ve ABD ortak yapımı olan Belgesel 79 dakika sürüyor.
***
Belgeselde söz verilen isimler : Mathieu Amalric (hikayeyi anlatıyor), Wes Anderson, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich, Arnaud Desplechin, David Fincher, James Gray, Kiyoshi Kurosawa, Richard Linklater, Paul Schrader, Martin Scorsese, Alfred Hitchcock (Arşiv görüntüleri ile), François Truffaut (Arşiv görüntüleri ile).


Hitchcock-Truffaut (2015) Filminin Konusu: 

Fransız yönetmen François Truffaut (1932-1984) 1962 yılında Hollywood'a giderek orada Alfred Hitchcock ile bir söyleşi yapar. İki yönetmen 3 gün boyunca konuşurlar. Kent Jones ise bu söyleşiden ortaya çıkan kitaptan esinlenerek yıllar sonra bu belgeseli çekmiştir. Yukarıda 'belgeselde söz verilen isimler' paragrafında yer alan isimlerle yapılan röportajlar filmi oluşturmuş, yönetmen Kent Jones, adı geçen yönetmenlere “Bu kitap sinemaya bakışınızı nasıl etkiledi?” sorusunu yöneltmiştir.
İmdb Puanı: 7.4 İmdb Linki: tt3748512
***
Hitchcock Truffaut (2015) Filminin Fragmanı:


13 yorum:

  1. Röportajlardan film, enteresan! Muhskkak güzel bir şeyler çıkmıştır diye tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Röportajlı filmler ilginç oluyor. Şu an 'Back İn Time' isminde bir izliyorum. Öyle keyifli ki!
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Bilgilendirme ilaç gibi geldi:)) Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmlerin kimyası ile ilgilendiğinizi bildiğimden Kent Jones'in filminin tam sizlik olduğunu söyleyebilirim. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ne güzel tavsiyeler bunlar:) Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. röportajlı filmler güzel oluyor ya :) merak ettim :) bu arada ters düzü okuyodunuz ben de blogumda yazmıştım yorumumu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal film seyrinden biraz farklı ve altı dolu olan bir tür bence. Belgesel sevenler için iyi bir seçenek olabilir. Ters Düzü okudum bitirdim. İlginize teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Hitchcock gibi sinema dünyasına damgasını vuran zor ama dahi yönetmenin ile ilgili belgeseli kaçırmak işten değil. Sayende haber aldım, teşekkürler ve sevgiler <3

    YanıtlaSil
  6. Hitchcock'un tüm filmlerini çok severek izledim, çocukken izlediğim Kuşlar'ı nasıl etkilemişti beni, o filmde Tippi'nin yeşil elbisesi, zerafatine de ayrı hayranım:)sonra televizyonda bir dolu filmini izledim. Adam seyirciyi nasıl korkutacağını çok iyi biliyor, Arka Pencere, Vertigo da favorilerim. Bu film kaçmaz. :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşlar'ı çocuklara izletmemeli, kendimden biliyorum, hiç unutamadım:) Vertigo filmini yakın zamanda Gül Özdemir'in tavsiyesi ile izlemiştim. Kısa bir zaman önce Notorious'u izledim. Bu filmde Kafası Karışık Blog tavsiyesi ile olmuştu. Notorious'ta güzeldir. Tavsiye ediyorum:) Ben teşekkür ederim Müjde Ablacığım.

      Sil
  7. Bilgilendirme için teşekkür ederim sevgili Zülal ... Merak ettim açıkçası
    Keyifli akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film bir nevi saygı duruşu... Ben teşekkür ederim.:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön