27 Nisan 2016 Çarşamba

Bay Doğru - Mr. Right (2015)

Bay Doğru - Mr. Right (2015)

Yönetmenliğini Paco Cabezas'ın üstlendiği, senaryosunda Max Landis'in imzası bulunan Bay Doğru - Mr. Right (2015) filmi 29 Nisan 2016 günü vizyona giriyor. ABD yapımı olan ve Aksiyon, Komedi, Romantik türlerindeki film 90 dakika sürüyor.


Filmin oyuncu kadrosunda başlıca rollerde Sam Rockwell (Mr. Right / Francis), Anna Kendrick (Martha), Tim Roth (Hopper), Anson Mount (Richard Cartigan), RZA (Steve), Michael Eklund (Johnny Howl), James Ransone (Vaughn), Katie Nehra (Sophie) yer alıyor.

Bay Doğru - Mr. Right (2015) Konusu: 

Küçükken ileride ne olmak istediklerine dair sorular sorulduğunda, arkadaşları öğretmen, hemşire olmak istediğini söylerken, Martha T-Rex* olmak istediğini söyler... Aradan geçen uzun yıllardan sonra Martha 30'lu yaşlarına gelmiş, kız arkadaşı ile aynı evde yaşamaktadır. Erkek arkadaşının kendisini aldattığını acı bir tecrübeyle öğrenmiş ve depresyona girmiştir. Depresyonunu yaşamak için girdiği dolaptan onu arkadaşı Sophie çıkarır.

Bay Doğru - Mr. Right (2015) Sam Rockwell ve Anna Kendrick 
Depresyonu 1 gün sürmüş. Kurtulmasına ise markette tanıştığı bir adam sebep olmuştur. Martha, daha ilk karşılaşmalarında bir kaçak olduğunu, insanları öldürdüğünü söyleyen bu sevimli adamla randevuya çıkar. 2 gün boyunca süren arkadaşlıkları birbirlerine uygun olduklarını göstermiştir. Martha Bay Doğru'yu bulduğuna inanmıştır.
Ancak son randevularında Bay Doğru gözünün önünde bir adamı öldürünce yaşamı bambaşka bir yöne doğru ilerler. İmdb Puanı: 6.5 İmdb Puanı: tt2091935

Bay Doğru - Mr. Right (2015) Tim Roth ve Katie Nehra

Notlar:

*Tyrannosaurus rex, (T-rex) çağlar öncesinde yaşamış, etçil bir tür dinozor. Çok iri olmasıyla ünlü. İnternette okuduğum bir tanıma göre; 13 metreye ulaşan bir uzunluk, 6-7 bin kilo ağırlık ve 5 metrelik boya ulaşanları saptanmış. Filmin baş kadın kahramanı Martha, çocukluğunda kendisini bu dev hayvanla eşleştirmişti. Filmi izleyince o en baştaki sahnelerin boşuna olmadığını anlıyorsunuz.


Film, cinayet ve kiralık katillik olayını komik yönleriyle ele alıyor. Anna Kendrick, Bay Doğru'nun aslında gerçekten katil olduğunu öğrenene kadar çok aptal bir yüz ifadesi takınarak ortalarda dolaşıyor. Ki bu dayanılır gibi değil! Neyseki bu durum bir ara düzeliyor...
Sam Rockwell hakkında herhangi bir şey yazarsam film adına büyük açık vermiş olurum. Ancak Hollywood sinemasında benzeri rolleri oynamış çok sayıda oyuncu olduğunu söyleyebilirim.


Bay Doğru - Mr. Right (2015) filminde ilk dakikalardan itibaren filme dahil olan bir isim var ki filmi izleme sebebim olduğunu söylemeliyim. Bu isim, kendine özgü bir duruşu olan İngiliz oyuncu Tim Roth idi.

4 yorum:

  1. Tanıtımını başka bir yerde daha görmüştüm. Konusu çok ilginç gelmişti ama burada da görünce artık tamam. :) Tavsiye için çok teşekkürler, ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film tam eğlencelik, biraz romantik, biraz aksiyon, biraz komedi, biraz absürd...

      Sil
  2. Eğlenceli bir filmine benziyor, izlemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunu söyleyebilirim; filmde aklı başında çok az insan var. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön