19 Ocak 2016 Salı

The Club (2015)

THE CLUB (2015)

15 Ocak 2016'da vizyona giren The Club (2015) filminin yönetmen koltuğunda Pablo Larrain oturuyor. Senaryosunu Guillermo Calderon'un yazdığı, Şili yapımı olan film Dram türünde ve 98 dakika sürüyor. Orjinal adı El Club olan film, başarılı bulunarak 2015 Berlin Büyük Jüri Ödülü'nü aldı. Filmde başlıca rolleri ise; Antonia Zegers, Roberto Farias, Alfredo Castro, Alejandro Goic, Jaime Vadell, Marcelo Alonso, Alejandro Sieveking paylaşıyorlar.

Pablo Larrain ve Şili:

The Club filmi çok uzaklardan, Bakır ülkesi Şili'den yola çıkıp ülkemize gelmiş. Şili'nin çokta uzak olmayan siyasi tarihinde, 1973 yılında Allende yönetimini devirerek başa geçen ve 17 yıl süren Diktatör Pinochet dönemi yaşanmış. Yönetmen Pablo Larrain ise yapımcısı olduğu birçok projenin yanında, bu acımasız dönemin yoğun izlerini taşıyan bir üçleme çekmiş. Festivallerden eli boş dönmeyen bu filmlerin isimlerini hemen paylaşıyorum:
Tony Manero (2008)
Morg Görevlisi - Post Mortem (2010)
No (2012)
The Club filminde ise izleyenleri, küçük mizahi öğelerin dışında (Büyük ihtimalle köpek yarışları kısmı) ciddi bir film bekliyor.


The Club (2015) Konusu:

Katolik kilisesi, sicilleri kirli olan rahipleri Şili'de tenha bir sahil kasabasında sürgüne göndermiştir. 4 eski rahip burada emekli olmuş katı bir rahibenin gözetimi altında inançları neyi gerektiriyorsa o şekilde yaşamaktadırlar. Kaldıkları eve görevli olarak gelen rahip, deyim yerindeyse ortalığı karıştıracaktır. Son gelen rahip, kefaretlerini ödemeye çalışan rahipler yerine tazı yetiştiren eski din adamlarını karşısında gördüğünde ne yapacaktır? Nasıl bir yol izleyecektir?
imdb 7,4

28 yorum:

  1. Üçlemeyi merak ettim şimdi ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pablo Larrain'in üçlemesini ben de çok merak ettim Naz. Filmleri bir yandan incelerken bir yandan da izleyecekler listeme aldım:)

      Sil
  2. Üçlemeyi merak ettim şimdi ben :)

    YanıtlaSil
  3. Rahipler kızışmış desene!
    Zülal, paylaşımlarında da yenilikler var sanki :)
    Bir de bir şey sorucam bu vizyon tarihleri kendi ülkelerinde olan mı ki? Joy hala yok aklımda ona mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorum cümlenle ilgili çarpıcı bir şeyler var filmde. İnternetteki filmle ilgili genel yorumlardan bu izlenimi edindim.
      İki şeyde sorabilirsin Fenomen:) Şimdi şöyleki 2 hafta önce yagmurlu bir perşembe günü dış dünyada hiç te hoş olmayan şeyler yaşadım. Etkileri garip bir şekilde hala devam ediyor! Bu etkilerden birisi de yazılarımın gecikmesiydi. Normalde vizyona girecek filmleri cuma günlerinden önce yazardım. Yazıların girişinde Türkiye'de hangi tarihte vizyona girdiklerini belirtmeye çalışıyorum. Joy filmini de geç yazmışımdır büyük ihtimalle... Soruna cevap verdim mi? Yokk, kendi kafamdakileri yazmışım bir şekilde.
      Bazı filmler tüm dünyada aynı anda gösterime giriyor. Bazı filmler önce festivallere konuk oluyor. Sonra sinemalara dağıtılıyor, henüz ben de tam çözemedim dağıtım bilmecesini.:)

      Sil
    2. Cinemaxa gittim cevahir de bakıyorum ediyorum yok, hatta the hateful eight var o yok :)
      Bekliyorum yaa ondan galiba :)
      Teşekkür ederim, güzel cevabın için ;) Ben film olayında ne IMBDyi anlıyordum ne Oscar ödüllerini bir de vizyon tarihleri eklendi, nereye düştüm ben modu oldu :)

      Sil
    3. Hayırdır Zülalcim? İyisindir inşallah??

      Sil
    4. Sağlık sıhhat iyi orada bir sorun yok Dağınık, önceden tahmin etmem gereken ama tahmin edemediğim bazı sorunlar çıkıyor. Uzun sürüyor ama çözüyorum yavaş yavaş. Sorduğun için teşekkür ediyorum, bir tanesin:)

      Sil
    5. Fenomenciğim, sen sorunca ben film hala oynuyor mu diye baktım, ilk baktığım yer Acıbadem di. Niye oraya baktıysam! Orada oynuyordu. Sinemalar Com da sinema, sinema seans bilgileri bulunuyor. Gerektiğinde oraya bakabilirsin, temiz ve kesin bilgiler içeriyor adını verdiğim site ;)
      İmdb yi ben de çözemedim daha. Para verip pro olmak lazım galiba. Dediğim gibi bir de site İngilizce olunca bana zor geliyor. İmdb yi kullandığımda google çeviri sitesini eş zamanlı kullanıyorum hep. Sevgiler :)

      Sil
    6. Aman iyi! Sağlık olmasın da... Diğer her şey çözülür bir şekilde! Ki konu sen olunca hiç şüphem yok ;) yaşanacakmış demek ki

      Sil
  4. Tam benlikmiş bu film derhal izlenecekler listesinin "ilk" sırasına aldım :) Elimde Pinochet'le ilgili de bir kitap var sonra da onu okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Club filminde Katolik dünyasına göz atış, eleştirisel bir taraf var anladığım kadarıyla... Üçlemenin toplam izleme süresinde sen o kitabı okur bitirirsin gibime geliyor Dilek.:)

      Sil
    2. Zülal gecenin bir yarısı kahkaha attırdın bana :D

      Sil
    3. :)) Gerçi Pinochet'nin kitabı kaç sayfa bilmiyorum.
      Kitaplarım geldi bugün. 20 gün alesta bekledim :))

      Sil
  5. bilgiler için teşekkürler : )) ama konusu hiç dikkatimi çekmedi .

    YanıtlaSil
  6. Gizemli bir şeyler sezinledim bak şimdi. Hemen listeme alayım bu diziyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin örgüsündeki gizem yavaş ve emin adımlarla çözülüyormuş, yani evet dediğin gibi bir gizem barındırıyor El Club...

      Sil
  7. Dizi demişim güldüm :) Filmi diyecektim haha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, insanlık hali. Hem belki dizisini de çekerler :))

      Sil
  8. Konu ilginçmiş aslında merak da ettim ama drama hala hazır değilim :) Biraz daha bekleyim ben...
    Yine de sayende gündemden geri kalmıyorum :)) Hepsi hakkında özet ve yararlı bilgilerim var ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ara gündemi ben de geriden takip ediyorum aslında, ama az kaldı yakalamak üzereyim:)) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Ne olursa olsun benden hep öndesin Zülal ;)) Ben neleri ne zaman öğrendim diye bir köşe yapsam dışarı atarlar beni ;D
      Sayenizde öğreniyorum eksik olmayın :)

      Sil
  9. Değişik bir filme benziyor paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. İlginç bir konusu var, listeye almaya değer. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  11. Bunu yeni duydum. Ilginç bir filme benziyor.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön