13 Ocak 2016 Çarşamba

Mim En Sevdiğim

MİM: EN SEVDİĞİM
Sevgili CafeTigris’in  5 Ocak 2016 tarihinde başlattığı “En Sevdiğiniz” miminde sobelendim. ;) Yapı itibariyle yaptığım herhangi bir şeyi ince eleyip sık dokumadan yapamıyorum. Hal böyle olunca 4 ve 7 sorular (Özellikle 7. Soru) biraz zamanımı aldı. Özellikle tavsiye edeceğim blogları –ki kendileri en çok sevdiğim ve sıklıkla girdiğim bloglardır- belirledikten sonra başlıklara girip biraz karıştırmam gerekti. Karıştırırken de yazıları okuyup yorumlarda bulundum…
Sevgili Tigris Driver’e kendi miminde yorum yazarken "cevabım belli" demiştim birinci soru için… Blogumu açtığım ilk 3-4 ayın sonunda sosyal medyada neyin ne olduğunu anlamaya başladım. O da oldukça yavaş oldu tabi. Facebook’taki arkadaşlarla olan paylaşımlardan ses çıkmaz, Pinterest ne işe yarıyor yahu diye kafa patlatırken, Google Plus’tan bir el uzandı bana.:) Vallahi ne yalan söyleyeyim kısa bir süre sonra sıkıca tuttum bu sevdiğim eli. Ki 7. soruda tavsiye ettiğim bazı blogların sahipleri ile de onun sayesinde tanıştım.  Bu elin sahibi efendim aynı zamanda 1. sorunun cevabıdır:
1. En sevdiğiniz blog hangisi?
Renkli Pasta Sepeti  - Nahide Zereyak
2. Bu bloğu nasıl keşfettiniz?
Yukarıda açıkladığım gibi Google + daki paylaşımları sayesinde keşfettim kendisini.
3. Blogda dikkatinizi çeken ilk şey ne oldu?
Yapılan yorumlara verilen samimi cevaplar ve tabi pastalar!
4. Blogda en beğendiğiniz yayın hangisi?
Birbirinden güzel ve herkesin yapabileceği yemekler, tatlılar, hamur işleri ile butik kurabiye ve butik pasta çeşitleri arasından iki pastada karar kıldım. Fotoğrafları üzerini tıklarsanız bu birbirinden güzel pastaların tariflerine ulaşabilirsiniz.




5. Blogda en beğenmediğiniz şey nedir? /  6) Blogla ilgili bir tavsiyede bulunmak isteseniz ne olurdu?
Renkli Pasta Sepeti’nin bloğunda sevmediğim ya da eleştirebileceğim rahatsız edici herhangi bir olumsuzluğa rastlamadım. Ayrıca örnek alıp kendi sitemde değiştireceğim bölümlerin var olduğunu da buradan açıklayayım. İnşallah yakında haberseyri’nde hep birlikte bu değişikliklere tanıklık ederiz.
7. Tavsiye edebileceğiniz bloglar hangileri?
Bu soruyu tanışmamı esas alarak eskiden yeniye doğru sıralayacağım. Yukarıda yazdığım gibi sevdiğim ve en sık uğradığım blog sahip ve sahibeleri olur kendileri :)
1. http://dilekce54.blogspot.com.tr/
Sahibinin ismini taşıyan blogunda, kaleme aldığı bazen acı, bazen tatlı yazıları başta olmak üzere kitap, film, sosyal hayat, insan konulu, samimi ve eleştirel  yayınlarla dikkat çekiyor... Kocaman hassas bir kalbi var. Ki bunu yansıtan bir yayını sayesinde tanıştım onunla. Bir de kitaplarla tekrar köprü kurdum sayesinde, çok teşekkürler Dilek. Sevdiğim yazılarından birini paylaşıyorum:
2. http://renkliimutfak.blogspot.com.tr/
Sevgili Sinem, uzaklarda olsa da kalbi hep bizimle atıyor... Yayınlayacağı yemekleri, tatlıları merakla beklerdim. Tatlı bir ara verdi kendisi. Zengin içerikli blogundan aylardır yapmayı planladığım ama bir türlü yapması kısmet olmayan sevdiğim bir tarifini paylaşıyorum:
3. http://tigrisdriver.blogspot.com.tr/
Kahve tutkunu, mesleği dolayısıyla ayrıca saygı duyduğum tertibim... Blogunda kendisinin yaşadığı ya da beğenip aktardığı ibretlik hayat hikayeleri var. Bu hikayelerinden sevdiğim bir postu paylaşmak istiyorum:
4. http://sevdicann.blogspot.com.tr/
GFC de ilk arkadaşım, blogunda hepsi de bana hitap eden çok çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. Şimdilerde çook uzaklarda memleket hasreti çökmüş içine, canım benim. Bloglar hakkındaki düşüncelerini paylaştığı, yorumlarıyla birlikte okunacak ibretlik bir yazısını paylaşmak istiyorum:
5. http://www.deneyimlianne.com/
Annelik ve yaşam deneyimlerini çok samimi bir şekilde paylaşan, birçoğumuzun yaşadığı sorunlara parmak basıp çözüm arayan bir yayın yelpazesi var. Keyifli paylaşımları yanında arkadaşlığından da keyif aldığım bir dost kendisi... Faydalı bulduğum, özellikle annelerin gözünden kaçmasını istemediğim bir yayınını paylaşmak istiyorum:
6. http://www.karasalanten.com/
Çok yönlülüğü ile dikkatimi çeken sevgili Mehmet Ali kardeşimin blogunda mutlaka ilginizi çekecek geniş bir yayın çeşitliliği var. İlgi çekici doğa üstü olaylar, okuduğunuzda kafanızda soru işaretleri uyandırıyor. Teknoloji konusundaki yazıları, Türk ve dünya sineması hakkında yazdıkları, blog dünyası ile ilgili ipuçlarının bulunduğu yazıları dikkatimi çekenlerin başlıcaları. Sizlerle Türk sinemasıyla ilgili sıcacık bir yazısını paylaşmak istiyorum:
7. http://arslanyusuf.blogspot.com.tr/
Sevgili Yusuf Arslan ise kendi adını taşıyan blogunda gıpta ettiğim seyyah özelliği ile gidip gördüğü gezdiği yerlerden izlenimlerini paylaşıyor. Uzun soluklu bir blogu var ve yayın skalası, paylaştığı konular çok çeşitli. Blogunu keşfettikten sonra ilgiyle takip etmeye başladım. Şiir okumaya başladığı günden beri takip ettiğim okumalarından sonuncusunu paylaşmak istiyorum:
8. http://gunlukbasagrisi.blogspot.com/
İlk kez okuduğumda gönlümde taht kuran hikâyeleri sayesinde tanıştığım sevgili Naz’la sonraları İzmir’in müzelerini gezdik... Okul zamanları ortalarda daha az görünen, azmine gizli gizli hayranlık beslediğim arkadaşımın yazılarını okuduğunuzda samimi, esprili aynı zamanda dobra havasını mutlaka seveceğinize inanıyorum.
9. http://deryaninsporgunlugu.blogspot.com.tr/
Spor ve sağlıklı yaşam dendiğinde aklıma gelen ilk ve tek blog. Hayatınızda spora yer vermek istiyorsanız, bloga girip incelemelisiniz. Yeni tanıştığım ve sevdiğim yazılarıyla hayatıma giren Derya Hanım büyük bir ihtimalle devamlı kafamı meşgul ettiğini bilmiyordur: Son bir yıldır yaşamaya başladığım problemin çözümü onda :) Kilonuz ne durumda merak ediyorsanız kolayca cevap bulabileceğiniz bir sayfası var direkt olarak linkini veriyorum:
10. http://korefenomeni.blogspot.com.tr/
Yeni tanıştığım ve sevdiğim, sık sık ziyaret eder olduğum, ortak noktalara sahip sevgili Fenomenin blogunda; Kore dizileri, son dönemlerin dikkat çeken sinema filmleri, yemek, tatlı, festival ve etkinlikler, gezi yazıları samimi bir dille karşımıza çıkıyor. Son yazdığı; izlemediyseniz postu okuyup sonra izlemenizi tavsiye edeceğim bir filmi kaleme aldı Fenomen:
11.http://daginikanne.blogspot.com.tr/
Dağınık'la yeni tanıştım ve samimi tavırları hemen beni kendisine bağladı. Pratik tarifleri -özellikle bebekler için- film yorumları, kişisel yazıları yayınlarında ilk dikkat çekenlerden. Dağınık Anne blogunun mazisi henüz yeni, taze yazılarından birine davet ediyorum sizleri. Dağınık anne yayınladığı bu postla, sorduğu sorularla kocaman bir yaraya parmak basmış, Gereken cevapları bulmalı diye düşünüyorum:
12.http://dreamlandgunlukleri.blogspot.com.tr/
Sevgili Dream, ilk kez Uzakdoğu film tanıtımları ve yorumlarıyla ilgimi çekti. Kendine özgü yorumlarını okurken keyifli bir yolculuğa çıktığınızı hissedeceksiniz. Ayrıca her ne kadar kendisi kabul etmese de güzel bir sesi var, bloğunda dinlediğim şarkılarından biliyorum. Kendi kalemimden başlığında ise yazdığı hikâyeleri yayınlıyor. Vee sıkı durun! 2 gün sonra katılımı sona erecek bir projesi var sevgili Dream'in:








37 yorum:

  1. Heyy oradaki ben miyim :) Çok çok teşekkür ederim güzel ve içten yorumların için. Ve de nacizane etkinliğimi duyurduğun için tabi. Herkesi beklerim diyeyim o zaman ben de senin aracılığınla :)
    Blog sayfasını ilk açtığımda bu kadar eğleneceğimi ve yeni insanlarla tanışacağımı düşünmemiştim açıkçası ama gün geçtikçe blog ailem büyüyor ve ben çok mutlu oluyorum, tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet ta kendisi! Rica ederim, sen mutlu ol, ben olayım, hepimiz olalım :)
      Ortaya çıkacak hikayeyi çok ama çok merak ediyorum. Görüşmek üzere :)

      Sil
    2. Ben de merak ediyorum gerçekten bakalım neler yazacağız. Görüşelim tabi ki :)

      Sil
    3. Bu arada senin hikaye yayınına takip et demeyi unutmuşum! Zülal sayesinde farkettim bunu :)))
      Unutma beni Dream ;)

      Sil
  2. Ellerimizin arasındaki bu sıkı bağın kalbimizden, gönlümüzden gelen sımsıkı bir bağ olduğunu düşünüyorum. Bu nedenledir ki, hiç kopmayıp, aksine daha da sıkılaşacağına gönülden inanıyorum. Aramızdaki kilometrelerin insafına sığınıyorum..:) :) Onları sıfırlamak mümkün olsaydı keşke.. İnşallah birgün o da olur ve yüzyüze keyifli bir sohbet etme şansı buluruz.

    Bu güzel mim yazısı sayesinde yeni arkadaşlar da tanıma fırsatı buldum.. Hepsi birbirinden değerli.. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim.. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kopmayalım! :) Aramızdaki kilometreler... Yazımın taslağını hazırlarken bu tanımı kullanmış sonra silmiştim. Yorumu okurken acaba yazdım mı, silmedim mi diye kendi yazdığım yazıya tekrar göz attım:) Sözün özü, 'kalp kalbe karşı derler', başkada bir şey demiyorum sevgili Nahide Zereyak:) Sevgiler diliyorum.:)

      Sil
    2. Hislerimiz, kalplerimiz karşılıklı.. :) gerçekten de bu duruma söylenecek başka söz yok.. :)Bu güzel yazı için tekrar teşekkür ediyorum..Sevgiler..:)

      Sil
  3. çok çok çok teşekkür ederim. Güzel yürekli dostlarımın olması, sesimi duymaları ve bana cevap vermeleri çok güzel bir duygu. Biliyorsunuz ki bendeki yeriniz apayrı.Daha uzun yıllar birlikte güzel şeylere imza atmamız dileklerimle :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Uzun zamandır sık ziyaret ettiğim bloglarla ilgili bir yazı yazma düşüncesi hep aklımdaydı. Yarattığınız mim sayesinde ki (cevabı bir haftalık bir gecikmeyle de olsa) bu fırsat tabir yerindeyse altın bir tepsi ile sunuldu bana. Üstelik şablon da hazırdı, daha ne isterim ki:) Güzel paylaşımlarla uzun yıllar birbirimizin yamacında oluruz inşallah, bunu gönülden diliyorum... Sevgiler diliyorum Tigris.:)

      Sil
  4. Zülal! mim in alası olmuş bu ki!
    'Aaa nasılmış? Eee gelsin sorular' diye heyecanla beklerken son sorunun cavabında bizleri de görmek ne kadar mutlu etti anlatamam, tebessüm eder halde yorumu yazıyorum, çok çok teşekkürler, çok mersi ;)
    Şu gizemli yeniliklere merakım git gide artıyor, neler olacak acaba, haber seyrinin fresh hali için sabırsızlanıyorum ki ^^
    Zülal! hikayeye sende dahil olmalısın, ben gariban bile cesaret etti ki senin kalemin oh ooo benimkinin yanında ;)
    Öpüldün tarafımdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim, yüzünden o tebessüm hiç eksik olmaz sevgili Fenomen:) Fresh halim için azıcık daha zaman gerekiyor. İnternetim 2-3 gün kesik olacak, sağdan soldan giriyorum şu an internete. Bu durum düzelsin hız vereceğimdir :) Hikaye yazmak için dikkati sağlam bir adam lazım. O durumu çok nadir yakalıyorum. Dream'ın bloguna da yazdım, bir kere bu işe soyunmuş ama sonunu getirememiştim. Arkadaşlara da mahcup olmuştum. O yüzden bu projenin okuyanı ve eleştireni olarak kalayım, en doğrusu inan bu... Sevgiler diliyorum Fenomen :)

      Sil
  5. Kendimi listede görmek çok güzel. Listedeki blog yazarların tümü gerçekten değerli insanlar. Zühal Garipkuş'a içten teşekkürlerimi iletirim, saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice değerli bloglar var... Aslında ayda bir, iki ayda bir alışkanlık haline getirip bu ve benzeri paylaşımlarda bulunmak blog dünyasına daha fazla hareketlilik getirecektir diye düşünüyorum... Samimi yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Zülaaaaaaaal :)))

    Ne kadar güzel yazmış ve derlemişsin! Gerçekten hitabın çok başarılı.
    Herkesten de nasıl güzel yayınlar seçmişsin!

    Seni de doya doya bir anlatmak lazım :) Ben de daha yapmadım "Nasıl Bilirdin" mimimi, Sevgili Riv mimlemişti...

    Gel zaman geeel geeel gel :) Şu ara birazcık yoğunum.. ;(

    Böyle güzel bloglar arasında ismimi görmek de nasıl mutlu ettim anlatamam... Yeni ve vakitsiz olunca içine sinen bir yayın yapmak çok zor oluyor. Buna rağmen sevdiklerinin olması tarif edilemez bir mutluluk :)))
    Çok teşekkür ederim!!!!

    YanıtlaSil
  7. Takipçisi olmadığım sadece birkaç blog var, onları da ziyarete gideceğim :) Hatta başladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi beğenmene ve seni mutlu etmesine çok sevindim.:)) Ayrıca yazıları ve blogları ziyaret etmen beni ziyadesiyle mutlu etti. Mimin asıl amacı daha çok bloga ulaşmak ve dayanışmayı arttırmak değil mi zaten. Bunun için teşekkür ediyorum.
      Çalışan anneler için yeni yayın hazırlamak zor oluyor biliyorum Dağınık, tek şey diyeceğim: No Panic! :)

      Sil
    2. Zülal! Beni öyle sakinleştiriyorsun ki :))) Geçeceğini bilmek çok rahatlatıyor inan..
      Belki ilerde bir sürü vakit bulup da blogların altını üstüne getirip bunları okuyup gülerim ha ;))) inşallah! Ve çok sağol desteğin için!! Hiç esirgemiyorsun zaten :)

      Blogları gezdim, takibe aldım ve haklıymışsın! O renkli mutfaklar hoş olmadı ama :D Derya'nın spor günlüğüne daha sık uğramak gerekecek ;)

      Sil
    3. Renkli sayfalara bir giren pişman bir de girmeyen! Renkli sayfalardan sonra direkt olarak Deryanın Spor Günlüğüne uğruyoruz. Sıra böyle gidiyor :)
      İnternetimde problem var düzelsin uğramaya devam edeceğim :)

      Sil
    4. Ama hata sende Zülal :)) Böyle renkli mutfaklara yönlendirip sonra 'spor yapın' demek hiç hoş değil baştan söyleyim :D Vakit de yok! Artık Fenom'dan isteyeceğim yapsın da gideyim ona ben :)))
      Bir tanesin! Uğrayacağına, uğrayamıyorsan bir sebebin olduğuna eminim ;)
      Güzel haftalar..

      Sil
    5. Uğramaz mıyım Dağınık, siten değişmiş ona da yorum yazdım hatta... Vınn kotam dolmuştu. Yeni dönem gelip tekrar internetim açılana kadar sağdan soldan girdim. Ama şimdi rahatım. İnternette problem var derken onu kast etmiştim... Sana da güzel bir hafta diliyorum :)

      Sil
    6. Of kotasızlık ne sıkıntı.. Rahatlamana çok sevindim, sen yokken koca bir boşluk var burada! Sen söyle biz kota gönderelim sen yeter ki gel :)

      Hepimize güzel sağlıklı haftalar olsun..

      Ben listeyi çoktan tamamladım, sayende yeni arkadaşlar edindim!
      Öptüm seni de ;*

      Sil
    7. Vınn kullanırken video izlememeye gayret gösterdim ancak, yine de 3 hafta da bitirdim 6 GB yi. Nasıl iştir anlamadım. Neyse bu ay daha çok dikkat edeceğim... Teşekkür ediyorum Dağınık ben de öpuyorum.

      Sil
    8. Ben junior'dan tecrübeyle, kota kullanırken youtube'u hücresel veriye kapalı yapıyorum :) inanılmaz kota yiyor çatır çatır aman dikkat ;)
      Öpücükler sanaaaaa

      Sil
  8. Şöyle ki, bu blogda yapılan bir listede yer almak bana onur verdi. Kocaman kocaman teşekkür ederim ve iyi ki tanıdım seni diyorum. Ben de bir liste hazırlasaydım hiç kuşkusuz yer vereceğim bloglardan birisi Haber Seyri olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa yazdığım yazıda kimseyi mimlememişim! "Ben de bir liste hazırlasaydım..." dediğinde fark ettim :)
      Sevgili Dilek, sen olmadan asla olmaz! Bu cümlenin altını çiziyorum. Çünkü az önce blogunu ziyaret ettim, "emek hırsızlığı" ile ilgili yazdıklarını okudum... Olumsuz düşünceleri aklından kov lütfen...
      Hem liste hazırlamasan da bir yolunu bulup yer veriyorsun ki zaten :)

      Sil
  9. Beni de tavsiye listenize aldığınız için çok sevindim.Çok teşekkür ederim. Tavsiye listenizde mutlaka keşfetmeyi istediğim bloglar var bu da güzel tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yazılarınızın konusu ne olacak diye hep merak ediyorum, takipçi olmak böyle bir şey :) Teşekkür ediyorum, sevgiler...

      Sil
  10. Çok teşekkür ederim beni de yazmışsın. Çok mutlu oldum inan ki..Çok çok öpüyorum seni. .

    YanıtlaSil
  11. Aaa yaziyi okurken baktim ben de içindeyim çok sürpriz oldu. Çok tesrkkür ederim cok iyi bir takipçim oldugunu biliyorum ama sorularin olursa severek yardimci olurum özel olarak da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürpriz yapmayı seviyorum! :) Şu aralar hane çok kalabalık, bir çok şeye vakit ayıramıyorum bu yüzden, 2-3 ay sonra sakinleşince inşallah diyeyim:) Teşekkür ediyorum Derya hanım.

      Sil
  12. Ne de güzel anlatılmış sayfanız Rankli pasta sepeti Nahide hanım. Her kelime çok ta doğru.Zuhal hanım yüreğinize sağlık. Yazmış olduğunuz diğer blog sayfaları da mutlaka ziyaret etmek istiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emel hanım. Aynı düşünceyi paylaştığımızı bilmek beni mutlu etti. Sevgiler diliyorum.

      Sil
  13. Canimmm mimi zevkle okudum, o kadar icten ve samimisin ki uzaktan bile bu cok hissediliyor :) Seninle tanistigim icin cok sansliyim :) Son zamanlarda cok yorum birakamasam da takipte oladugumu bilmeni isterim.
    Tavsiye bloglarinda bana da yer vermis olman beni cok mutlu etti, cok cok tesekkur ederim canim insallah en kisa zaman da bloguma da donmeyi planliyorum :)
    Kocaman sevgiler Zulalcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok güzel bir haber, çok sevindim:) Güzel ve orjinal paylasimlarına kavuşmayı dört gözle bekliyorum canım. Sevgiler diliyorum.

      Sil
  14. Renkli Pasta Sepeti'ni severek takip ediyorum.Yapılan işi severek yapmak bu hayatta çok önemli.Nahide hanımda severek ve keyifle yaptığı ,tariflerinden ve sunumlarından çok belli.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön