13 Aralık 2015 Pazar

DIY: Metal Kutu ile Kalemlik

DIY: METAL KUTU İLE KALEMLİK YAPILIŞI

Mutfakta kullanılan malzemelerin tüketilmesi ile boşalan mısır, peynir gibi yiyeceklerin metal kutularını atmayarak değerlendirebilirsiniz. DIY: metal kutu ile kalemlik yaparak geri dönüşüme katkıda bulunabilir, hayal gücünüzle kutulara değişik süslemeler yaparken keyifli vakit geçirebilirsiniz.
DIY kısaltması eminim ki birçok yerde karşınıza çıkmaktadır. İngilizce " do it yourself  " kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve tek başına yapılabilir, kendin yap gibi çevrilebilecek bu kısaltma internet arama motorlarından biri olan Google’da hobi işlerine meraklı olanların sıkça arattıkları bir kelimedir. Yazımın başlığına koyma sebebim arayanların işini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.


Metal kutuları yeniden kullanıma kazandırırken eli çok oyalamayacak, kısa sürede ortaya çıkacak bir model oluşturmaya çalıştım. Aklıma ilk gelen ise kalemlik yapmak oldu.

DIY: Metal kutu ile kalemlik yapılışı sırasında kullandığım malzeme ve araçlar şöyle sıralanıyor;

Malzemeler:

  1. Metal Kutu
  2. Oluklu Karton (Ondule Karton)
  3. Kurdela
  4. Yapıştırıcı
  5. Makas
  6. Cetvel

Yapılışı:

Oluklu kartonu keseceğiniz ölçüleri saptamak için öncelikle kutunun yüksekliğini belirleyin. Keseceğiniz kartonun uzunluğu ise kutunun çevresinin uzunluğu kadar olacaktır. Kartonu kestikten sonra kutunun üzerine yapıştırıcı sürün ve kartonla kaplayın. Hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Kurdelaları kestikten sonra bulunmasını istediğiniz noktaya yerleştirerek yapıştırıcı ile yapıştırın.


Bu şekilde metal kutu ile iki adet kalem kutusu yaptım. Yeşil olan kalemliğin üzerine keçeden yonca yaprağı, kırmızı kalemliğin üzerine ise keçeden bir kalp kesip yerleştirmeyi düşündüm. Fakat keçelerin renk tonları uymayınca elimde bulunan ve blogumun hobi sayfalarında daha önce yayınladığım küçük bir fiyonk ve yine küçük bir kelebeği süsleme amaçlı kullanmayı tercih ettim.


Evde, biten pilleri değişik yerlerde biriktirmek gibi bir huyum var. Bu kutulardan birini pil biriktirmek için ayıracağım. O kadar canlı renklerle yapmışım ki pil koymam gerektiğinde ‘buradayım’ diye bağıracaklar ve unutmam imkânsız olacak...
Sevgi ile kalınız… Ayrıca Google çalışanlarına her zaman olduğu gibi saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

22 yorum:

  1. Yapımı çok basit ama çok renkli olmuş çok güzeller. Bu arada sizi mimledim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten çok kolay yapılıyor ve geri dönüşüm açısından da önemli. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Kumaşla da süslenebilir. Çok tatlı olmuşlar bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, kumaşla, boyayarak, benim yaptığım gibi kağıtla kaplayarak her şekilde güzel bir şeyler ortaya çıkarılabilir. Teşekkür ediyorum canım, sevgiler :)

      Sil
  3. Oluklu kartonla iyi olmuş. Fiyonkla kelebeği bir yerlerden gözüm ısırıyor. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluklu karton değişik bir hava verdi kutulara, fiyonk ve kelebekte hobi başlığımda daha önce yaptığım kağıt işleri arasındaydı, bilmeyenler için yazdım bu açıklamayı. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler diliyorum.:)

      Sil
  4. Ay çok şık olmuş.Yılbaşı öncesi güzel bir hediye seçeneği olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yeni yıla girmeye çok az kaldı hediye seçeneklerini belirlemenin zamanı geldi... Beğenmenize sevindim, teşekkür ediyorum:)

      Sil
  5. Çok güzel olmuşlar.. Renkli renkli harika...
    Ne zamandır böyle şeyler yapmıyordum.. İlk fırsatta ben de yapayım..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Nahide hanım, selamlar, sevgiler :)

      Sil
  6. oluklu karton ısını sevdım bır cok kaplamada kullanılabılır bende sevıyorum DIYları :) Eline saglık ıyı gunlerde kullan :)

    ama ben bu tenekelerı genelde kedişime yumurta haslamakta kullanıyorum hemen ısındıkları ıcın o beklemekten kurtuluo bende hız kazanıyorum :)

    takıbe aldım bundan sonrakı yazılarınızı daha rahat okuyabileceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediniz var! Küçükken benimde vardı, artık beslemiyorum ama sevmeye devam ediyorum... Ben de takibe aldım sizi. Güzel günler diliyorum:)

      Sil
  7. Cok şirin olmuş bunlar :) ben hiç sevmem böyle dıy projelerini ama bazıları hem geri dönüşüm amaçlı hem de görsel olarak uğraşmaya deger oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumda da severdim böyle işleri, okulda iş bilgisi diye bir dersimiz vardı hoşuma giderdi bu ders... Kutuları değerlendirmek açısından dediğiniz gibi isabetli bir uğraş oldu. Teşekkür ediyorum, sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  8. Çok hoş. Ara ara renkleri değiştirip farklı kalemlikler kullanmak hoş olacaktır. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. hayal gücüne, yaratıcılığına sağlık Zülal,
    harika bir düşünce olmuş. renklerine de bayıldım.
    cıvıl cıvıl olmuşlar, üstelik çöp diye görülen nice şeyin zarif ve kullanışlı hale geleceğine dair verilebilinecek en güzel örneklerden biri olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim River, bu tip geri dönüştürülecek materyalleri görünce dayanamıyorum, zaman zaman üzerinde uğraşınca da böyle şeyler ortaya çıkıyor. :)

      Sil
  10. Küçük dokunuşların şahane sonuçları
    Bunlar harika olmuş özellikle renklere bayıldım
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çoook güzel olmuşlar. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. metal kutulardan yaptığınız kalemliklerin süslemesi harika olmuş. Kolaylıkla yapılabilir üstelik. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön