13 Eylül 2015 Pazar

Yoğurtlu Havuç

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI

Yemeklerin yanında ya da meze olarak tüketebileceğiniz çok kolay hazırlanan bir tarif paylaşacağım. Yoğurtlu havuç, havucun yağda kavrulması ve sonrasında yoğurda eklenmesi ile yapılıyor.  

Yoğurtlu Havuç Salatası

Yapılışı çok pratik olan bu yiyeceği soğutma işlemini hızlandırırsanız 15 dakika gibi bir sürede hazırlamanız mümkün. 

Malzemeler:

3 tane havuç
5 yemek kaşığı sıvıyağı
1 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar tuz
Üzerini süslemek için:
Birkaç dal maydanoz

Yapılışı:

İlk aşamada havuçları kabuklarını kazımak suretiyle temizleyin. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Rendelemiş olduğunuz havuçları bekletmeden yağa koyarak havuçlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Havuçlar ölünce ocaktan alarak soğumaya bırakın.
İkinci aşamada ise bir kabın içine biraz tuz ve soyulmuş sarımsağı koyarak ezin. Üzerine yoğurdu ekleyerek karıştırın. Soğuyan havuçları da yoğurda ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Üzerini maydanozla süsleyerek yoğurtlu havuç salatası servisini yapın.



Bloğumda daha önce yapıp yayınlamış olduğum salata tariflerine göz atmak isteyenler alt satıra yazdığım kırmızı pancar salatası linkine tıklayabilirler.
Kırmızı PancarSalatası
Afiyet olsun…

20 yorum:

  1. Tarator da deniyor sanırım boraniye değil mi? Siz daha iyi bilirsiniz yine ama ben bunu tarator diye yapıyorum :) çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarator-borani konusu çok karışık bir konu. O kadar çok değişik tarif var ki, birbirine girmiş durumda. Mesela ben bir zamanlar kalamar pişirmeye kalkıştım. Yanında taratorda yapmam lazımdı. O tariflerin içinden cevizli bir tarif bulup yapmıştım. Hatta acemilikle yaptığım o yazının linkini de vereyim: 'Kalamar Tava ve Tarator Sos http://goo.gl/C6j9Ek '
      Ama yoğurtlu havucun ismi ne olursa olsun güzel bir tadı var iştah açıyor :)

      Sil
  2. Oğluna yoğurt yedirten bu tarif bana da havuç yedirtir. Havucu hiç sevemedim ama böyle yerim, hatta muhtemelen memnuniyetle yerim. İnsanın belli bir tada antipatisi olabiliyor, havuç bu şekilde yapılınca bana daha sempatik görünüyor. Kereviz için de öyle bir şeyim vardır, rüyamda kereviz görsem kabus niyetine anlatırım ben ama içki sofralarından servis edilen bir nevi salatası var, onu yiyebiliyorum. Eline sağlık. : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğluma yoğurdu sade halde yediremiyorum. Kaşığın ucuna dudaklarını dokunduruyor, tam açmıyor ağzını. Ama borani tarifindeki şekillerde pişmiş sebze katınca ağız mağara gibi oluveriyor :) Yorum sonunda kast ettiğin tarator sanırım... Yorum için teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  3. Ben bunu çok seviyorum ve sık sık yaparım. Sunum çok güzel arkadaşım. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde havuç boraniyi süslerken maydonuzu kıyarak üzerine serpiyorum. Fotoğraf çekimi için bütün bütün koyuverdim... :)

      Sil
  4. Ne kadar güzel bir tabak bu böyle... Havuçlu salataları çok severim.. Bunu da deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) Sıkça yaptığım bir salatayı paylaşmak istedim. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Ben bunu havuç tarator, ıspanaklı olanı da borani diye biliyordum da neyse. Görüntü muhteşem. Sık sık yapıyorum yemeklerin yanına bunu bal gibi oluyor. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel tanımlamışsın, hakikaten bal gibi oluyor... :) Gelen yorumlar sonucunda postun ismini değiştirdim. Bunu da buradan ilan edivereyim. oluşan karışıklık dolayısıyla içim rahat etmedi. Sevgiler :)

      Sil
  6. Yoğurtla yapılan salataları çok seviyorum. Yakınımdaki marketten hazır alıyordum. Ama tarifinizden yararlanarak kendim yapabilirim. Ayrıca yoğurt ve havuç sağlık açısından da faydalı.. Kısa sürede hazırlanabilen bir salata.. Sizi takibe devam. Ellerinize sağlık. Iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende yoğurtlu havucun sağlıklı olduğunu düşünenlerdenim. Havuç tatlı bir sebze ama en azından doğal bir tatlı. Teşekkür ederim yorum için :)

      Sil
  7. Ben buna bayılıyorum işte :) Nomalde havucu ağzıma sürmem ama bu müthiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havuç çok sert bir sebze belki de bu yüzden çiğinden uzak duruluyor. Havucun suyu, tatlılarda duruşu ve bu yoğurtlu hali çok güzel oluyor. Yorum için teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  8. Yoğurtlu havuç salatası lezzeti ve sunumu ile en sevdiğim salatalar arasındadır. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kader Hanım. :) Sevgiler diliyorum.

      Sil
  9. Salata olsun ne olursa olsun hepsini severim. Hiç hayır demem :) Ellerine sağlık Görüntü Harika :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salatalar sofraların vazgeçilmezi, hiç sevilmez mi? Teşekkürler Mayıs Yağmuru, sevgiler.

      Sil
  10. Yoğurtlu havuç salatasını çok yaparım.En çok sevdiğim salatalardan biri.Hem 5 çaylarına hem de ana yemek masalarına çok yakışıyor.Ellerinize sağlık Zülal hanım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Güzel ve sağlıklı bir tarif, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön