30 Ağustos 2015 Pazar

Kağıt Helvalı Pasta

KAĞIT HELVALI ÇİLEKLİ PASTA

Hazırlaması 20 dakika süren 6 kişilik kolay bir pasta yapmak için ana malzememiz kâğıt helva, İkinci ana malzeme ise pasta kremasından oluşuyor. Bu malzemelerle, çabucak yapılıveren kağıt helvalı pasta yapacağız

Kağıt Helvalı Pasta

Malzemeler:

3 adet küçük boy kağıt helva
10 tane çilek
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Kreması için:
1 paket kakaolu krema 160 gr
2 bardak soğuk süt
Jöle için:
1 fincan su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı nişasta

Yapılışı:

Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Süsleme için üzerine koyulacak çilekleri ayırıp kalanını ince ince kıyın. Yaklaşık 10 adet Antep fıstığını havanda dövün. Paketteki kremayı derin bir kaba boşaltarak üzerine 2 bardak soğuk sütü ekleyim. Mikserle 3-4 dakika boyunca çırpın. İlk kâğıt helvayı servis tabağına koyun. Sıkma torbasına kremayı doldurun ve kâğıt helvanın üzerine sıkın. İnce kıydığınız çilekleri kremanın üzerine (orta kısma) düzleyin. İkinci kâğıt helvayı ilkinin üzerine kapatın ve tekrar krema sıkıp çilek ekleyin. Üçüncü kâğıt helvayı koyduktan sonra sıra süsleme işlemine geldi. Çilek koyacağınız yerlere krema sıkın ve çilekleri üzerine yerleştirin.

Jöle için, bir cezveye 1 Türk kahvesi fincanı su koyun. 1 çay kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı buğday nişastası ekleyin. Devamlı karıştırarak kaynatın. Kıvam alan jöleyi ocaktan alıp kaynar hali geçene kadar karıştırın. Jöleyi bir fırça veya kaşık yardımıyla çileklerin üzerine sürün/gezdirin.

Son olarak kâğıt helvalı pastayı toz Antep fıstığı ile süsleyin ve buzdolabına kaldırın.

Kağıt Helvalı Pasta

Yorumum:

Gourmet dergisinde gördüğüm, Bizim Mutfak reklamı yapılan tarifin görüntüsüne dayanamayarak yaptığım kolay kremalı kağıt helvalı çilekli pastayı bir daha yapar mıyım bilmiyorum. Nedeni ise çok tatlı olması. Ekstra bir şeker eklemesi yapılmamasına rağmen tatlısı ağır geldi. Büyük ihtimal bu durum kağıt helvanın içindekilerden kaynaklandı. Tekrar yapmam gerekirse birincisi kendi hazırladığım krema ile yapacağım. Daha az şeker kullanacağım dolayısı ile. İkincisi ise kat aralarına koyduğum çileklerin boyutunu daha büyük tutacağım. Bunun nedeni ise katların üzerine ağırlık bindikçe kremanın ezilmesiydi. İri çilekler kolon görevi görebilir. Unutmadan son bir konuyu daha ekleyeyim kâğıt helvadan pasta kısa sürede tüketilmesi gereken bir tatlı. Tahmin edileceği gibi helva ıslak kremayı görünce yumuşuyor ve çiğnediğinizde sakızımsı/kayışımsı bir hal alıyor.

Yorum kısmı biraz uzun oldu galiba değil mi?  Yapmayı düşünürseniz neyle karşılaşacağınızı bilin istedim. Sağlıcakla kalın.


Kağıt Helvalı Pasta

Güncelleme: 17.05.2022

42 yorum:

  1. Rápido y delicioso. Ya no hay excusa para disfrutar de una pastel buenísimo en poco tiempo.
    Feliz domingo!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al ver el sol de la tarde en la habitación, hice una torta rápida. Me alegro de que te guste. Bueno mercado :)

      Sil
  2. Bence hiç uğraşmadan kağıt helvayı alıp yiyelim yoksa şeker komasına girebiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun cok guldurdu beni, keyiflendim :-) O da bir secenek tabi, sicaklarda dondurmalisini tavsiye ederim:-) Sevgiler...

      Sil
    2. Sevindim o zaman :) Dondurmayı külahta seviyorum bir de irmik helvasıyla çok yakışıyorlar bence. Ahh canım çekti şimdi ya :)

      Sil
  3. Renkli Pasta Sepeti30 Ağustos 2015 14:06
    Kağıt helvayı bir kere çocukken yemiştim. Sanki çok sevmemiştim...Öyle hatırlıyorum.. Pasta çok güzel görünüyor.. Denesem mi acaba diye düşündüm.... Pasta kremasını ben de kendim yapıp şekerini ona göre ayarlayayım. Ama o sakızımsı tadın oluşmaması için belki soğuyan kremayı hemen kağıt helvaların arasına döşeyip, bir an önce servis ederim..:):) Mutlak lezzetli ve küçük sırlar dünyasıdır..:) Ellerinize sağlık...
    Not: Çocuklar görür görmez bayıldı... Küçük sırlarla denemek şart oldu..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    Zülal Garipkuş30 Ağustos 2015 14:54
    Tarifi yayinladiktan sonra acaba piyasada kagit helvanin sadesi satilmiyor mudur diye dusundum. Arastirmak lazim. Benim oglandan biliyorum cocuklar cok sevecektir. Daha agzi doluyken ikinci catali vereyim diye gozunu pastadan ayirmadan bekliyordu yavrum:-)

    YanıtlaSil
  4. Kağıt helva ile dondurma süper olur, bayılırım:)) Pasta şekline gelmesi de ayrıca keyifli ve güzel olmuş. Çabucak tüketilen pratik bir pasta olmuş. denemek lazım. Ellerinize sağlık zülal han:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Beyhan hanım, Hazırlaması oldukça zevkliydi benim için. Kısa surede yapılıyor olması ise bir avantaj isterseniz hemen yiyebiliyorsunuz. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Emeğinize sağlık,çok nefis görünüyor.kağıt helva kullanılarak yapılan farklı bir pasta tarifi olmuş,saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumda şimdiye kadar hiç denemediğim tarifleri yapıp yorumlamak hoşuma gidiyor. Kağıt helvalı pasta da bu deneyimlerimden biriydi. Sevgiler.:)

      Sil
  6. Pratik bir tarif misafir geldiğinde hemen yapılacak tarzda. Süper bu, tam benlik!:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok kolay yapılan bir tatlı, istenen her meyveyle yapılabilir... Teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  7. Tarifi negatif taraflarıyla ve daha iyi olmasını sağlayacak tavsiyelerle beraber vermen güzel olmuş Zülal, selamlar. : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde blog yazarları yemek konusunda bu tip ayrıntılara giriyorlar... Yapacağım tarifte ne tür aksiliklerle karşılaşacağımı ben olsam bilmek isterdim. Aynı mantıkla yazıyorum ben de. Teşekkür ederim. Sevgiler:)

      Sil
  8. Ben bile yapabilirim aslında :)) o kadar pratik

    YanıtlaSil
  9. Yine pratik, yine kısa zamanda hazır ve yine tabiikide yine Zulal hanımdan. Elinize sağlık. 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlıyı yaparsanız ne düşündüğünüz hakkında tekrar yorumlarınızı okumak isterim. Teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Offf off nefis. Pratik şeyleri severim

    YanıtlaSil
  11. En sevdiğim şey ya kağıt helva. :) Pastası da böyle kolaysa.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm tatlılar böyle kolay olsaydı keşke... Teşekkür ederim canım:)

      Sil
  12. O cilekler nasil da nefis gorunuyor, renkleriyle cok cekici gorunuyorlar :) Kagit helvadan pasta fikri de super, kagit helva arasi dondurmaya bayilirim da hic bu sekilde yememistim :) Eminim harika olmustur, goruntu harika Zulalcim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum , sevgiler diliyorum :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ediyorum , sevgiler diliyorum :)

      Sil
  13. Kağıt helva arasına dondurmayı keyifle yiyen birisi olarak bu bir harika :D Çilekleri görünce bilgisayardan ekrana elimi uzatasım geldi istiyorum :)) ellerine sağlık komşum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz mevsimine az kaldı. Zaman zaman benimde canım çekiyor. Sabır.))

      Sil
  14. Kagit helvayi görünce çocukluguma gittim.

    YanıtlaSil
  15. Çok uzun zamandır kağıt helva yememiştim, iyi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasta yaparken fon olarak pek çok yiyecek kullanılabiliyor. Kağıt helvanın tadını anımsamak için pasta iyi bir yol olabilir :)

      Sil
  16. Kağıt helvacılar hep Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinden çıkar. O helva, oraya aittir. Bu yüzden bu tarif daha bir hoşuma gitti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksaray Güzelyurt detayını bilmiyordum. Bir ara yolunu bulsam da şekersiz olanlarından sipariş etsem. Sırası geldikçe de değişik şekillerde tüketirdik. Çok teşekkür ediyorum bu değerli bilgi ve yorum için :)

      Sil
  17. Kağıt helva arasına dondurmayı severek yiyen biri olarak.Kağıt helva pastasını yapılacak tarifler listeme ekledim.Ellerinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık Zülal pratik bir tarif iç kısmı daha hafif olabilir güzel olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezilmeyen koyu bir muhallebi olabilir mesela. Krema kadar kalori de barındırmaz sanırım. :) Teşekkür ediyorum Mayıs Yağmuru :)

      Sil
  19. Aaa bak bilmiyodm bnu.Cok severm kagt helvayi denicem insallah ellerine saglk 😊💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazirlaması oldukça kolay.
      Teşekkür ediyorum prensesin annesi:)

      Sil
  20. Ahanda!! Sevdim ben bu tarifi ama kremayı yapana kadar o kağıt helvaları yerim ben ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışveriş yaparken kağıt helvayi biraz fazla sayıda almakta fayda var. :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön