14 Temmuz 2015 Salı

Vişne Kompostosu

Bazı meyvelerin kompostosunu yaparken çekirdeklerini çıkarmak zorunda olmamak beni çokça mutlu ediyor. Vişne kompostosu bana bu fırsatı tanıyan meyvelerden. Suyunu şekerini kaynat, üzerine yıkanmış meyveyi ekle... Bu kadar basit, üstelik vitamin deposu. Vitamin deposu dedikten sonra vişne kompostosu faydaları nedir sorusunu çok kısa olarak yanıtlamak gerekirse; vişnede bulunan ve adına antosiyanin denen bir maddeden bahsetmek isterim. Vişne gibi koyu kırmızı, mor renkli meyve ve sebzelerde bulunmayı seven bu madde anti-aging özellikleri sayesinde bir takım hastalıklara yakalanma riskini azaltıyormuş. 



Bundan kısa bir süre önce Reyhan Şerbeti tarifi yayınlamıştım. Malum, reyhan yeşil aynı zamanda mor renkli çeşidi de olan bir bitkidir. Bu satırları yazarken göz ucuyla Google arama motorundan hemencecik arayıp buldum. Ve evet reyhanda da anti-aging özellikleri bulunuyormuş. Reyhan şerbeti nasıl yapılıyor merak ediyorsanız tık tık yapınız diyerek, mevsimi çok çabuk geçen vişne meyvesinin komposto tarifine geçiyorum.
Malzemeler:
1 kilo vişne
2 su bardağı toz şeker
1,5 litre su
3 adet karanfil (isteğe göre)
Limon tuzu (tercihinize göre)
Yapılışı:
İyice olgunlaşmış vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayıp süzdürün. Bir tencereye suyu şekeri ve karanfili koyarak 5 dakika kaynatın. Vişneleri ekleyin ve 15 dakika pişirin. En son limon tuzunu ekleyip karıştırın. Sonrasında ocaktan indirerek soğumaya bırakın. Buzdolabında muhafaza edeceğiniz bu harika içeceği börek ve pilav benzeri yemeklerin yanında rahatlıkla servis edebilirsiniz.




Afiyet olsun.  


11 yorum:

  1. Kompostonun fanatiğiyimdir hele de ramazanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene bir şey oldu ne oldu bilmiyorum ama evden bu tür içecekleri eksik etmemeye başladım. Fanatik olmaya başlamaktan şikayetçi değilim tabi ki:) Sevgiler:)

      Sil
  2. Vişnenin de her şeyi mi güzel olur. Fotoğrafı bile kırmızı kırmızı gel iç beni diyor. ;) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle size katılıyorum, reçelini, şerbetini, pastasını geçtim, bugün kebap yapımında kullanıldığını öğrendim ki eminim o da çok güzeldir. Sevgiler:)

      Sil
  3. görüntüsünden hafifliğini, serinliğini hissettim.. Ellerinize sağlık....:)

    YanıtlaSil
  4. Harika gorunyor, hele ki o rengi :) Ellerine saglik canim, super :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba... Vişnenin o güzel rengi ve ekşiliği harika olur. Ellerinize sağlık:)) Zülal hn. Ayrıca bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Beyhan Hn. size de iyi bayramlar, sevgiler:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Beyhan Hn. size de iyi bayramlar, sevgiler:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön