27 Temmuz 2015 Pazartesi

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İstanbul Kadıköy'de bulunan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2014 yılı sonunda daha modern ve depreme dayanıklı hastane inşası amacıyla yıkıldı.
Halen Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnşaatı tüm hızıyla devam etmekte. Yeni yapılan hastane ise 1149 yatak kapasiteli olacak. Yılda birbuçuk milyon hastaya hizmet verilmesi hedefler arasında. Hastane, deprem olduğunda sarsıntıları önleme amacıyla 505 adet sismik izolatör ile korunacak. Bu sayede deprem olsa bile hizmet etmeye devam edecek olan yeni hastane aynı zamanda Uluslararası Leed Gold sertifikasına adaylığını koydu. Bu ise yeşil bina konseptine uygun olarak tasarlanıp inşa edileceği anlamına gelmekte.
Zaman zaman yolumun düştüğü (6 ayda bir), Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısında bulunan diş hastanesine gittiğimde 6. kata çıkar ve fotoğraf+video çekerim. Aşağıda yayınladığım fotoğraf ve videolar işte bu ziyaretlerde çekilmiştir. Hastanenin yıkılmadan önceki halinin olduğu fotoğraflar ve sonrasına ait videoların bulunduğu bu materyallerin ilgi çekeceğini düşünerek paylaşmak istedim.



Ayrıca İSMEP'i merak edenler için linkini vermek istiyorum. Kopyala yapıştır yapılarak adres ziyaret edilebilir:
http://www.ipkb.gov.tr/tr/Kurumsal/ISMEP
Aşağıdaki fotoğraftaki hastane binası daha sonra yıkılacak;


Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Fotoğraf 4.10.2012 tarihli 

İlk yıkılan ise yeşil renkli bu bina oldu;

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Fotoğraf 4.10.2012 tarihli
Ocak 2015 tarihinde çektiğim ve inşaatın başlangıcını gösteren video;




Temmuz 2015 tarihindeki durum ise aşağıdaki videodan izlenebilir;



Tarihler 18 Eylül 2017'yi gösteriyor. Hastane inşaatındaki büyük ilerleme göze çarpıyor:

Son güncelleme: 2 Ekim 2017

2 yorum:

  1. Cok isabetli bir calisma, bence ulkemizde daha bircok yerin bu tur desteklere ihtiyaci var. Umarim baska yerlerde de yapilir. Ayrintilariyla da gostermissin Zulalcim, ulkemde boyle calismalar yapildigini gormek de guzel. Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  2. Dileklerine katılıyorum, umarım daha fazlası yapılır. Deprem ülkemizin bir gerçeği ve eninde sonunda gerçekleşecek. Mümkün olduğunca az kayıp verilmesi için elden gelen her şey yapılmalı. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön