23 Mart 2015 Pazartesi

Piramit Hediye Kutusu


Evde, renkli kağıtlarla değişik şekillerde kutular yapmak mümkün. Yapımı oldukça basit olan piramit şeklinde bir kutu yapmak isterseniz yazıma bir göz atmanız yeterli olacaktır. Sadece fotoğraflara bakılsa bile yapılabilecek piramit hediye kutusu için her evde bulunan basit malzeme ve araçlardan faydalanacağız.

Gerekli Malzemeler:
Renkli karton
Makas
Cetvel
Delgeç
İp, rafya veya kurdela

Piramit Hediye Kutusu Yapılışı:


Piramit Çizimi
Vereceğiniz hediyeyi seçtiyseniz kutunun büyüklüğünü ona göre belirleyebilirsiniz. Küçük bir kutu yapmak istiyorsanız 7cm x 7cm kare taban çizebilir, yüksekliği ise 8 cm yapabilirsiniz.



Hediyenin niteliğine göre piramidin ebatlarını değiştirmek mümkün demiştim. Mesela kutuyu bir kaleme uygun inşa etmek isterseniz üçgen kenarları kare tabanın üzerine daha yüksek değerlerler kullanarak çizebilirsiniz. 
Yeşil piramit kutu modelinde kullanılan ölçüler kare taban için 6cm x 6cm yükseklik h: 9 cm'dir.

Piramit Hediye Kutusu / Pyramid Gift Box

Delgeç yardımıyla üçgenlerin ucunu deldikten sonra kenar payları ve katlama yapılacak kısımlar katlanır. En son işlem rafyayı veya kurdelayı deliklerden geçirerek bağlamaktır.
Pyramid Gift Box
Piramit Hediye Kutusu / Pyramid Gift Box

Ayrıca bu tip kutuları çocuklarınızla birlikte yapabilirsiniz. Piramit çizimi yaparak, geometri konusunda bir zorluk yaşıyorsa çocuğunuzun anlamasına keyifli bir şekilde yardımcı olabilirsiniz.
Esen kalın...

9 yorum:

  1. Ne güzel olmuşlar.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nahide hanım, beğenmenize sevindim. Hayırlı günler dilerim.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık :) Farklı ve güzel bir hediye kutusu olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim:) Bana da farklı geldiği için yapmak istedim. Hoşuma da gitti. Değişik renk kombinasyonları ile çok daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Hayırlı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba... Zülal hn. El yapımı hediyelik kutular çok güzeller. Elinize ve emeğinize sağlık:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyhan Hanım beğeniniz için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı günler :)

      Sil
  5. Yakında çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günü var, ona hediyesini kendi yaptığım piramit hediye kutusunun içinde vereceğim.

    YanıtlaSil
  6. Piramit biraz sıra dışı bir hediye kutusu şekli . Fakat çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Yazınızı okudum ama bende daha farklı bir fikir var. Sabunlar, parfümler, kremlerden vb. oluşan hediye kutusu yapmanız mümkün mü? Ya da özel olarak yapıyor musunuz hediye kutusu tasarımı. Ben çevremdeki yakınlarıma bu şekilde hediye kutusu almak istiyorum da yorumunuzu bekliyorum. Örneğin hediye kutusu benzeri kutular yaptırmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön