19 Aralık 2017 Salı

Ferdinand (2017)

Ferdinand (2017)

"Dövüşmek için doğdu, sevmek için yaşadı"
Yönetmenliğini Carlos Saldanha'nın yaptığı Ferdinand (2017) adlı Animasyon 22 Aralık 2017 günü gösterime giriyor. Görünüşü nedeniyle görenlerin korktuğu, ancak çok iyi kalpli bir boğa olan Ferdinand'ın hikayesinin anlatıldığı Animasyon sinemalarda 3D seçeneği ile izlenebilecek.
Ferdinand (2017) Poster

Ferdinand'a Yasaklama

Munro Leaf 'ın (1905-1976) illüstratör arkadaşı Robert Lawson (1892-1957) için yazdığı Ferdinand, yayımlandığında önemli tartışmalara yol açmış. Ferdinand pasifist bir sembol olarak görülmüş ve İspanya'da yasaklanmış. Nazi Almanyasında ise propaganda aracı olarak kullanılmış ve kitap yakılmıştır.
Animasyonun konusunu okuyunca görülüyor ki Ferdinand dövüşmek yerine çiçeklerle böceklerle ilgilenen iyiliksever bir yapıya sahip. Adı boğa güreşleriyle anılan İspanya'da kitabın neden yasaklandığı tahmin edilebilir. Ayrıca, belli ki dünya savaşı arefesindeki Avrupa'da şiddet yanlısı bazı kesimler, Harvard mezunu olan Munro Leaf'ın çocuk kitabında vermek istediği mesajı sevmemişler ve yasaklama yoluna gitmişler.
Ferdinand Kitap 1936 Yazan: Munro Leaf
Vizyon Tarihi: 22 Aralık 2017
Orjinal Adı: Ferdinand / Yönetmen: Carlos Saldanha / Senaryo: Brad Copeland, Tim Federle, Robert L. Baird / Kitap Uyarlaması Munro Leaf, Robert Lawson / Görüntü Yönetmeni: Renato Falcao / Müzik: John Powell / Dağıtımcı: TME Films / 20th Century Fox Stüdyoları /ABD / 2017 / Süre: 106' / Animasyon, 3D / tt 3411444
Orjinal Seslendirme Kadrosu
John Cena (Ferdinand'ın sesi), Lily Day (Nina), Kate McKinnon (Lupe), Anthony Anderson (Bones), Peyton Manning (Guapo), David Tennant (Angus), Gina Rodriguez (Una), Daveed Diggs (Dos), Gabriel Iglesias (Cuatro)

Ferdinand (2017) Konusu


Korkutucu bir görünüme sahip olan Ferdinand görüntüsüne rağmen iyi kalpli ve dost canlısı bir boğadır. Sahibi Nina ile birlikte mutlu bir hayatı vardır. Bir gün çarşıda yaşananlar yüzünden vahşi bir canavar olarak algılanır ve yakalanarak uzak bir çiftliğe götürülür. Sorulsa çiçek koklamayı seçecek olan Ferdinand'ın arenadaki güreşlere götürülmesine karar verilir. Ferdinand evine dönmeyi kafasına koymuştur. Kaçış macerası için çiftlikteki arkadaşlarının yardımı gerekmektedir.
Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön