22 Mart 2016 Salı

Leblebi Tozu (2016)

LEBLEBİ TOZU (2016)

Hakan Eser'in yönetmenliğini üstlendiği Leblebi Tozu 2016 filmi, 25 Mart 2016 tarihinden itibaren izleyicisi ile buluşuyor. Nimet Erdem ve Kudret Ayşe Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı Komedi türündeki filmin kadrosunda BKM oyuncuları da yer alıyor. Oyuncuların isimleri ve canlandırdıkları roller ise şu şekilde belirlenmiş:
Fulden Akyürek (Zeynep), Metin Yıldız (Ali Dolap), Ali Uyandıran (Niyazi), Ferdi Kurtuldu (Sezgin), Ümit Acar, Cengiz Okuyucu (Veli), Erdal Cindoruk (Rıza Abi), Deniz Gönen (Alev), Ender Ataç,  İzzet Civril, Murat Kuşcu, Necdet Kökeş (Galerici Hasan), Belma Mamati (Çapraz Nilgün), Yavuz Çetin bulunuyor.


Filmin çekimleri İstanbul ve Çorum'da yapıldı. Çorum'un kent merkezi, tarihi belediye binası, Dikiciler Arastası ve Hititlerin başkenti Hattuşa gibi mekânlar filmde izlenebilecek.
Afişte yer alan 'Yok Heri' sözü dikkatimi çekti. Ne anlama geldiğini merak ettim. Heri, Çorumluların kullandığı bir sözmüş. İnternette cümle içinde 'Sende ne gereksiz insansın heri' şeklinde kullanıldığını gördüm. 'Heri' sözü anladığım kadarıyla filmde karşımıza sıkça çıkacak.
Bilmeyenler için ayrıca yazalım Çorum'un leblebisi meşhurdur!

Leblebi Tozu (2016) Filminin Konusu:

Ali, iki arkadaşı ile birlikte dolandırıcılık yapmaktadır. Çalışmadan kolay yoldan para kazanmak mizaçlarına uymaktadır.  Çorum'da düzenlenen 'Medeniyetler Canlanıyor' etkinliğinde Çorum'un tarihi eserlerini çalmayı akıllarına koyarlar. Fakat Çorum'da işler yolunda gitmez. İmdb Linki: tt5522224


Fulden Akyürek, Metin Yıldız (üstte)

Erdal Cindoruk Kimdir?

Leblebi Tozu filminde rol alan Erdal Cindoruk, 1965 yılı doğumlu, Adanalı bir tiyatro oyuncusudur.  İlk gençlik yıllarında Adana Şehir Tiyatrolarına girmiş, Adana Belediyesi Konservatuar'ında okumuş ve 25 yıl boyunca şehir tiyatrolarında çalışmıştır.

Erdal Cindoruk
2003 yılında İstanbul'a giden Cindoruk, orada Osman Sınav'ın  çektiği filmlerde oynamıştır. Kurtlar Vadisi dizisi, Kızıl Elma bu filmlerden bazılarıdır. Ayrıca içlerinde, 'Abimm 2009' 'Pars: Kiraz Operasyonu 2006' 'Can 2011' 'Kadınişi Banka Soygunu 2013' 'Figüran 2014'  'Kafes 2015 ' sinema filmlerinin de içinde bulunduğu film ve sayısız dizide oynamıştır.


Erdal Cindoruk'u, Leblebi Tozu 2016 filminde 'en büyük idolü Ayhan Işık'! olan Rıza Abi rolünde izleyeceğiz.





11 yorum:

  1. Metin Yıldız'a çok gülüyorum ben bu filme de sırf onun hatırına bile şans verilebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Yıldız'ı severim. Ama şöyle bir baktığımda dram oyuncusuymuş, acıların adamıymış gibi geliyor bana Dilek. :)

      Sil
  2. BKM oyuncularına hep gülmüşümdür;) Keşke bu sıralar sinemaya gitmeye halim olsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz salondaki koltukta izleyin Billur Hanım, ne olur ne olmaz. :))

      Sil
  3. Ben liseyi Çorumda okudum bu yüzden Çorumun kültürünü iyi bilirim. Bu filme gitmek istiyorum. Fragmanı bile uzun güzel anılarımı hatırlatmaya yetti :) Uzun aradan sonra iyi gelir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmlerde tanıdık yerleri görünce insan bir heyecanlanıyor. Hele bir de yaşanmışlık varsa değil mi? Filmin fragmanında Metin Yıldız şiir okudu! Dikkatinizi çekmiştir diye düşünüyorum. Yorum yapmıyorum okuma hakkında... Ama film akıcıysa izlemek daha bir keyifli olur. Şimdiden iyi seyirler diliyorum :)

      Sil
  4. Metin Yıldız fotoğrafı gördüğümde aklıma ilk gelen karısını dövdüğü haberleri oluyor. Hiç sevmiyorum o yüzden kendisini. Film içinse izlemeden yorum yapmak istemem ama sinemada izlemeye değeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bundan böyle benim de ilk aklıma gelen bu kötü haber olacak! Çok üzücü :(

      Sil
  5. Metin Yıldız'ın BKM'deki enerjisini hatırlayınca bu film izlenir diye bir yargıya kapılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta yerli yapım sayısı bir hayli fazla, benim gözüme kestirdiğim film terör olayları nedeniyle gösterimden kaldırıldığını açıkladı. Öncelikle fragmanın ışığına bakmakta fayda var diye düşünmekteyim. :)
      Sevgiler diliyorum;)

      Sil
  6. yerli filmlerde yöresel takılmaya da başlamış... Çorumun leblebisi, Denizlinin horozu hadi bakalım...
    Şansları ve gişeleri bol olsun ;) 25 martta gideceğim yer belli, gidebilirsem... o kadar deyip deyip gezniyorum bakalım nasıl olacak :))
    Teşekkürler Zülal!!

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön