5 Nisan 2023 Çarşamba

Scrapper (2023)

HIRÇIN

İngiliz yönetmen Charlotte Regan ilk uzun metrajlı filmi Scrapper (2023) filminde annesi öldükten sonra tek başına yaşamaya başlayan 12 yaşındaki hayalperest Georgie'yi takip ediyor. Yönetmenin bu komik ve dokunaklı filminde erken gelişmiş bir kız ve onun çocuksu babası yeniden buluşuyor. 2023 Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen Hırçın'ın başrolünde Harris Dickinson rol alıyor. Küçük kızı ise Lola Campbell canlandırıyor. Komedi, Dram türlerindeki yapım 7 Nisan 2023 günü start alacak olan 42. İstanbul Film Festivali'nin Galalar bölümünde bulunuyor ve Festival bu filmle açılıyor.

Scarapper (2023)

Mars Film'in Türkiye haklarını aldığı Hırçın filmi festival bünyesinde 7, 8, 9 ve 19 Nisan 2023 günlerinde sinemalarda gösterilecek. Film Cinewam City's 7, Atlas 1948, Kadıköy Sineması ile Fransız Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Fransız Kültür Merkezi'nde girişte kimlik kontrolü yapılıyor izleyenlerin erken gitmelerinde fayda var...

Hırçın - Scarapper Konusu:

Georgie, Londra'daki dairesinde tek başına mutlu bir şekilde yaşayan ve dairesini sihirle dolduran 12 yaşında rüya gibi bir kızdır. Bir anda, görüşmediği babası ortaya çıkar ve onu gerçekle yüzleşmeye zorlar.

Charlotte Regan

Londra'da 1994 yılında doğan Charlotte Regan, 15 yaşında yerel rapçiler için düşük bütçeli müzik tanıtım videolar yaparak sektöre girmiş, toplamda 200'den fazla video yapmıştır. Standby (2016) adlı kısa filmi BAFTA'ya aday gösterildi. 2019 yapımı olan Oats & Barley kısa filminde Harris Dickinson'la çalıştı. Kısa filmleri Sundance ve Berlinale'de gösterim başarısı elde etti. Yönetmenin ilk uzun metraj filmi olan 2023 yapımı Scrapper, Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması Drama Yarışma bölümünde yarıştı ve bu bölümün kazananı oldu.

Vizyon Tarihi: Belirsiz

Diğer Adı: Scrapper / Yönetmen - Senaryo / Görüntü Yönetmeni: Molly Manning Walker / Müzik: Patrick Jonsson / Dağıtımcı: - / İthalat: Mars / İngiltre / 2023 / Süre: 84 dakika / Komedi, Dram / tt8649252

Oyuncu Kadrosu:

Harris Dickinson, Lola Campbell, Alin Uzun, Ambreen Razia, Olivia Brady, Aylin Tezel

9 yorum:

  1. Bizde büyük sürpriz bu hafta, adını bugün duymuş olduğum Convenience Store adlı film oynayacak, Başka Sinema mı diye baktım ama orada da yoktu. Gökten bir elma düştü durumu yani... hadi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Produkty 24 bu haftaki filmler içindeki tek festival filmi. Ve lokasyonu da o kadar az ki. Film hakkında öğrendiklerimi çıtlatmadan iyi seyirler dileyeceğim :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim, izledim.:)

      Sil
    3. Merhaba, yorumda heyecanın kırıntısı bile yok :) Borodin'in gelecek filmlerine şimdiden veda mı ediyoruz?

      Sil
    4. Yazısını bekleyelim:))

      Sil
  2. Videodan pek bir şey anlamadım, daha farklı bekliyordum. :) Komedi, dram türünde olması dikkat çekici. Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, fragmanda kızın arkadaşıyla birlikte bisiklet çalması sahnesine çokça yer vermişler. Annesi öldükten sonra sosyal hizmet görevlilerinden kaçan tek başına yaşamaya başlayan, travma yaşayan bir kız hakkında bağımsız yaşayan bir kız hakkında film. Babası ortalarda yokken bir anda ortaya çıkıyor... Film yorumlarında İngiliz işçi sınıfı hakkında çok film çeken Ken Loach'ın adı çok geçiyor. Bir karşılaştırma yapılıyor bu yönetmenle. Sırf Ken Loach'a atıf yapılması bile benim ilgimi çekti. Sosyal bir eleştiri filmi gibi duruyor. Ödül almış ve sanki bu sosyal eleştiri işini başarabilmiş izlenimi yarattı bende.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. bu filmi izleriz tabisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scrapper büyük ihtimalle Türkiye'ye tekrar gelir. Belki Antalya belki Filmekimi... Şu an tiff'in online gösterimlerine de dahil edilmiş 15 Nisan diye bir tarih gördüm orada. Yani bu yıl bu filmin adına sık rastlayacağız deep :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön