3 Mart 2023 Cuma

Uçsuz Bucaksız (2022)

L'Immensita

Penélope Cruz'u üç çocuklu anne rolünde izleyeceğimiz kadın merkezli Uçsuz Bucaksız (2022) filminin yönetmen koltuğunda İtalyan Emanuele Crialese oturuyor. Beşinci filmini yöneten Emanuele Crialese ağırlıklı olarak kendi yaşam deneyimini izleyiciye aktarıyor. Ergenliğe bir övgü olarak nitelenen filmde Penelope Cruz sorunlu bir evliliğin ortasında kalan ve kendisini çocuklarına adayan anne Clara rolünün altından başarıyla kalkmış... L'immensita, ilk gösterimini 2022 Venedik Film Festivali Resmi Seçkisi'nde yer alarak yaptı. Ülkemizde ise Başka Sinema dağıtımıyla 17 Şubat 2023 günü sinemalara geldi.

Uçsuz Bucaksız (2022)

Uçsuz Bucaksız, Konusu:

1970'li yılların başında, Roma sosyal ve kültürel anlamda geçiş halinde olan bir şehirdir. Gelişmekte olan bir orta sınıf, modası geçmiş bir aile dinamiğinin yerini alırken, Clara ve kocası Felice, üç çocuğuyla şehirdeki yeni bir apartman dairesine taşınır. Sadakatsiz ve tacizci bir kocayla durgun bir evliliğe sıkışıp kalan Clara, kendi içindeki çocuğu kanalize ederek onlarla bağlantı kurarak dikkatini çocuklarına verir. En çok 12 yaşındaki Adriana ile ilişki kuruyor ve ikisi, hayatın zorluklarından kaçmak için ciğerlerinin tüm gücüyle bağırarak sokaklarda koşuyor. Adriana tanınmadığı yeni çevresinde kasıtlı olarak kendisini bir erkek çocuk olarak tanımlamaya başlar, Annesine başka bir galaksiden geldiğini ilan eder. Çocuğun bu davranışları aile içinde büyük sorunlara yol açacaktır...

Fragman süre 2 : 01

Vizyon Tarihi: 17 Şubat 2023

Diğer Adı: L'immensità / Yönetmen: Emanuele Crialese / Senaryo: Emanuele Crialese, Vittorio Moroni, Francesca Manieri / Görüntü Yönetmeni: Gergely Poharnok / Müzik: Rauelsson / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa, İtalya / 2022 / Süre: 97 dakika / Dram / tt13051724 / 6+ 10A

Oyuncu Kadrosu:
Penélope Cruz (Clara)
Vincenzo Amato (Felice)
Luana Giuliani (Adri / Adriana)
Alvia Reale (Nonna)
Mariangela Granelli (Dottoressa)
Carlo Gallo (Alberto)

7 yorum:

  1. ayyy cruz canımız yaa :)

    YanıtlaSil
  2. İzlemişsindir diye umuyorum, her ihtimale karşı da kesinlikle izlenmeli diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Venedik'ten beri takipteyim ama bu gidişle izlemek tahminen aylar sonrasına nasip olacak... Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Buraneros'un blogunda çok keyifli bir yazı vardı bu filme dair, o günden beri aklımın bir köşesinde duruyor. Penelope Cruz'a hayranım, sırf onun için eninde sonunda izleyeceğim bu filmi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buraneros'un yazısını sayende öğrendim. Cruz'a ben de hayranım :) Yanlış hatırlamıyorsam filmde en çok övgüyü ödülü de o almıştı. İlerleyen zamanlarda Başka Sinema ülkemize getirebilir bu filmi. :)

      Sil
  4. Cruz için izlenebilir sanıırım ama fragman bana göre değil gibi biraz

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön