9 Mart 2023 Perşembe

The Quiet Girl (2022)

SESSİZ KIZ

Çektiği belgesellerden sonra ilk uzun kurmaca filmini seyirciyle buluşturan yönetmen Colm Bairéad, Sessiz Kız'da küçük bir kız çocuğunun hayatından bir kesiti anlatıyor. Yönetmen, orijinal dilinde sinemalara gelecek olan İrlanda yapımı The Quiet Girl (2022) filmini Claire Keegan'ın hikâyesi 'Foster'dan sinemaya uyarladı. Filmin başrolünü ise 12 yaşındaki Catherine Clinch üstleniyor. Genç oyuncu dans ve drama dersi almış, Sessiz Kız'da ise ilk kez kamera karşısına geçmiş.

Geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali'ne konuk olan film Berlinale ve başka film festivallerinden ödülle döndü. BAFTA'ya da aday olan 'Sessiz Kız' 2023 Oscar Ödülü için 'En İyi Uluslararası Film' dalında 12 Mart 2023 günü gerçekleştirilecek olan töreni bekliyor. Filmin rakipleri ise şöyle sıralanıyor; All Quiet on the Western Front (Almanya), Argentina, 1985 (Arjantin), Close (Belçika) ve EO (Polonya).

Kate McCullough'un kamerasından yansıyan sakin İrlanda kırsalı fonunda geçen filmde başroldeki kızımız Cait'in karakteri ise ülkenin doğasının vücut bulmuş hali olarak karşımıza çıkıyor. Kalabalık ve bebek bekleyen ailesi ilgisiz davrandıkları içine kapanık Cait'i bir süreliğine uzak bir akrabasının yanına gönderdiğinde onun yeni ailesiyle ilişkisini ve bu ilişkinin gelişimini yavaş yavaş küçük detaylara odaklanarak öğreniyoruz. Filmdeki reşit olma hikâyesinde, Cait'in geçici ebeveynleriyle yaşadığı küçük mutluluklar, huzur ve hüzün bir arada işlenmiş.

Sessiz Kız (The Quiet Girl) Konusu:

İrlanda kırsalı, 1981 yılı; Hastalıklı ailesi, içine kapanık ve ihmal edilmiş kızları, Cait’i yazı geçirmesi için akrabalarının çiftliğine bırakır. Cait alışık olmadığı ilgi sayesinde serpilirken, hayatını daha önce deneyimlemediği bir şekilde yaşamaya başlar. Bu huzurlu evde, hiç beklemediği bir sır keşfedecektir.

Vizyon Tarihi: 10 Mart 2023

Diğer Adları: An Cailín Ciúin, The Quiet Girl / Yönetmen - Senaryo: Colm Bairéad / Uyarlama: Claire Keegan'ın hikâyesi "Foster" / Görüntü Yönetmeni: Kate McCullough / Müzik: Stephen Rennicks / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / İrlanda / 2022 / Süre: 94 dakika / Dram / tt15109082 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Carrie Crowley (Eibhlín)
Andrew Bennett (Seán)
Catherine Clinch (Cáit)
Michael Patric (Cait'in babası)
Kate Nic Chonaonaigh (Cait'in annesi)

8 yorum:

  1. Başrol çocuğun ilk oyunculuk deneyimi olmasına çok şaşırdım. Görmüş geçirmiş havası veren o sade, dingin oyunculuk performansı öyle profesyoneldi ki... Önü açık olsun. Filme zaten bayıldım. İnternetten bulup izlemiştim, saatleri uydurabilirsem haftaya bir de sinemada izlemek istiyorum bu güzel filmi. Oscar'da şansı yok denecek kadar az ama en azından buralarda izleyenler olarak gönüllerimizde o ödülü aldı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uluslararası daldaki ilk 15 filmlik listeyi de bir taramalı aslında. Son beşe kalamayan güzel filmler çıkar oradan. :)
      Yönetmenin oyuncu seçimi mükemmel olmuş Cait'i bende sevdim. Yolu açık olsun diyelim. :)

      Sil
  2. Paylaştığınız filmler hakkında pek bilgim olmasa da anlatımlarınızı keyifle okuyorum. Okudukça da izleyesim geliyor lakin bir türlü fırsat bulamıyorum. Umarım bir gün bulurum o fırsatı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, bu filmde İrlanda kırsalı vardı ve doğasıyla, evleriyle resim tutkunlarına çok malzeme verirdi. Sinematografisi iyiydi yani. :) Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Fragmanı sevdim, güzel bir atmosferi var filmin. Çocuk oyuncu çok başarılı, filmi izlemek isterdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ana kahramanı gereksiz yere laf gevezeliği yapmıyor, adı gibi sessiz bir yapısı var. Seversin diye düşünüyorum. ;)

      Sil
  4. canım bu film yaa, sonunda ağladım ama yaniii :)

    YanıtlaSil
  5. Konusu güzelmiş bir ara ben de izleyeyim:)Teşekkürler

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön