2 Mart 2023 Perşembe

Living (2022)

Yaşamak (2022)

Bill Nighy'ın başrolünde yer aldığı Living (2022) filmi son günlerini yaşamakta olan bir adamı merkezine alıyor. Oliver Hermanus'un yönettiği Dram türündeki İngiltere yapımı film Sundance Film Festivali'nde gösterildiğinden beri izleyenlerin beğenisini kazandı. Altın Küre, BAFTA ve Oscar adaylıkları bulunan Yaşamak (2022), Akira Kurosawa'nın yönettiği "IKIRU - 1952" filminin uyarlaması. Filmin senaryosu Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro tarafından yeniden yazıldı.

Living (2022)

95. Akademi Ödülleri için En İyi Erkek Oyuncu (Bill Nighy) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Kazuo Ishiguro) dallarında adaylığı bulunan Living'in BAFTA'da ise En İyi İngiliz Filmi ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında adaylığı bulunuyordu.

Filmartı'nın ülkemize getirdiği yapım CGV Mars dağıtımıyla 3 Mart 2023 günü gösterime girecek.

Yaşamak (Living) Konusu:

1950'li yıllar, Londra. Ömrünü bir belediye ofisinde harcamış, tekdüze bir hayata sahip olan Williams, bir gün kendisinden beklenmedik bir şey yapar; işe gelmeyi bırakır. Ölümcül bir hastalığı olduğunu öğrenen Williams, hayatında ilk kez dolu dolu yaşamayı deneyecektir.

Vizyon Tarihi: 3 Mart 2023

Yönetmen: Oliver Hermanus / Senaryo: Kazuo Ishiguro / Görüntü Yönetmeni: Jamie Ramsay / Müzik: Emilie Levienaise-Farrouch / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Filmartı / İngiltere, İsveç, Japonya / 2022 / Süre: 102 dakika / Dram / tt9051908 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Bill Nighy (Williams)
Aimee Lou Wood (Margaret Harris)
Alex Sharp (Peter Wakeling)
Adrian Rawlins (Middleton)

14 yorum:

  1. Bu filme gidilecek:)

    Fakat Tom Medina'yı burada saat 22'de tek seans yapmışlar, ve hiç iyi olmamış, gider miyim, şimdilik pek emin değilim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Living 2022 yapımı filmler arasında sevilen bir film olmuş, dergi yazarlarının listelerinde çok görmüştüm. İyidir diye düşünüyorum. :) Tom Medina'ya ben daha bakmadım bile. Ama keşke daha uygun bir saate alsalarmış, buna üzüldüm.

      Sil
    2. Yeni geldim sinemadan, diyeceğim o ki; muhteşem bir film ve muhteşem oyunculuklar izledim, nokta:))

      Ve müzikleri...

      Yarın yazmaya çalışacağım:)

      Sil
    3. Living etkileyiciydi, yorumunuzdan sonra ben de izledim. Bill Nighy 'ın yorumladığı şarkıyı filmden sonra mutlaka dinlemeliyim demiştim ama jenerikte yeniden sunmaları harika oldu :)

      Sil
  2. Seyretmeli dediğim filmlerden biriydi. Son zamanlarda bıraktım film işini. İnsanın içinden gelmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlanmak kolay değil çok büyük bir travma yaşadık. Sevgiler diliyorum.

      Sil
  3. Aslını izlemişim uyarlaması için hiç isteğim yok. Harika bir filmdi aslı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, uyarlama olan filmi orijinalden daha kısa yapmışlar. 40 dakika gibi bir fark var. Benzer bir duyguyu bende yaşıyorum. Birini izlediysem diğerini izleme konusunda isteksiz oluyorum. Farklı olarak Dune'u gösterebilirim. Eskisini izlemiş sonra yenisini izlemiştim. Pişman değilim :)

      Sil
  4. Oscar dolayısıyla bu film listemdeydi, uyarlama olduğunu şimdi öğrendim. O film de izleme listemdeydi zaten, aralara bir yere sıkıştırayım ikisini de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikiru özellikle Kurguhane'de ki yazıdan sonra tekrar gündemime girmişti ama ona sıra gelmedin ilk izlemeyi Living 2022 filmiyle yaptım. Konu da oyunculuklar da iyiydi. :)

      Sil
  5. Bu hafta bu filmi izlemem lazım, liste tamamlıyorum malum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen uğradım sana hareket yoktu, şimdi gördüm başlamışsın. Sevindim :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön