8 Mart 2023 Çarşamba

3 Mart 2023 Vizyona Giren Filmler

Yerli yapımın olmadığı Mart ayının ilk haftasında 7 yeni film sinemalarda oynatılmaya başladı. Seyirciler, 3 Mart 2023 vizyona giren filmler listesindeki Oscar adayı "Yaşamak", Hindistan Aksiyonu "Pathaan", Tony Gatlif'in yönettiği "Tom Medina", Tom Hanks'in rol aldığı "Hayata Röveşata Çeken Adam", boks konulu Sylvester Stallone'siz Creed III filmlerini ve iki Animasyonu sinemalarda izleyebilecek.

Hayata Röveşata Çeken Adam - A Man Called Otto (2022)

Dram, Komedi 123' Derecelendirme: 6+

Tom Hanks'in başrolünde olduğu Dram, Komedi türündeki Hayata Röveşata Çeken Adam, komşularını acımasızca eleştirmekten kendini alamayan bir adam olan Otto Anderson'un hikâyesini anlatıyor; Tek eğlencesi kendisinden bıkmış komşularını eleştirmek ve acımasızca yargılamak olan Otto'nun yan dairesine hayat dolu genç bir aile taşınır. Kendisini emekli olmaya hazırlayan Otto'nun karnı burnunda iki çocuklu yeni komşusu Marisol, kıvrak zekasıyla Otto'nun dişine göre bir rakip olduğunu ispatlar ve atışmalarla başlayan ilişkileri, Otto'nun hayatını derinden etkileyecek bir dostluğa dönüşür.

Yaşamak - Living (2022)

Dram 102' Derecelendirme: 10+ 13A

Bill Nighy'ın başrolünde olduğu ve 95. Akademi Ödülleri için En İyi Erkek Oyuncu adaylığı bulunan film, belediyede memur olan ve son günlerini yaşayan bir adamı merkezine alıyor. 1950'li yıllar. Ömrünü tekdüze geçiren, hastalığı nedeniyle sayılı günleri kaldığını öğrenen Williams, hayatında ilk kez dolu dolu yaşamayı denemeye çalışır...

Tom Medina (2021)

Bir çocuk mahkemesi Tom Medina’yı Fransa’nın güneyindeki Camargue bölgesine, doğayla uyum içinde yaşayan iyi kalpli Ulysse’nin bakımına gönderir. Boğalar ve atlar tarafından büyülenen Tom, Ulysse’nin rehberliğinde hırsızlığı bırakır ve değişmeyi ister. Karşılaştığı düşmanlığa isyan eden Tom, kaderiyle savaşmaya devam ederken Suzanne ile yolları kesişir.

Yönetmen - Senaryo: Tony Gatlif / Görüntü Yönetmeni: Patrick Ghiringhelli / Müzik: Tony Gatlif, Manero, Delphine Mantoulet, Nicolas Reyes, Karoline Rose Sun / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa, İsviçre / 2021 / Süre: 100 dakika / Dram / tt13845736 / 10+

Creed III: Efsane Devam Ediyor (2023)

2015 yılında ilk filmini izlediğimiz Creed serisinin üçüncü filminde yönetmenliği Creed serisinde başrolde gördüğümüz Michael B. Jordan üstleniyor. Oyuncunun ilk yönetmenlik denemesi olan Creed III: Efsane Devam Ediyor (2023), Adonis'in iş adamı olması ve boksu bırakması sonrasında ıslahevinden kankası olan Dame Anderson'un birden ortaya çıkmasıyla yaşanan olayları anlatıyor. Olaylar aynı zamanda boksör olan Dame ve Odanis'i ringde hesaplaşmaya kadar götürüyor. İlk iki yapımda rol olan Sylvester Stallone Creed III'te yer almıyor.

Diğer Adı: Creed III / Yönetmen: Michael B. Jordan / Senaryo: Keenan Coogler, Zach Baylin / Görüntü Yönetmeni: Kramer Morgenthau / Müzik: Joseph Shirley / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / Stüdyo: Warner Bros. / ABD / 2023 / Süre: 117 dakika / Macera, Dram, Spor / tt11145118 / 10+

Pathaan (2023)

Pathaan, ülke için çalışan tutkulu bir ajanın hikâyesidir. 2019'da, Hindistan hükümeti 370. Maddeyi iptal ettikten sonra, öfkeli Pakistanlı general Qadir intikam almaya karar verir. Hindistan'a karşı aşırı bir düşmanlığı olan korkunç bir terörist olan Jim ile bir sözleşme imzalar. Bu arada RAW'dan Nandini, Fransa'da geçmişte bir bağ kurduğu gizemli bir bayanı görür. Bu gelişme nedeniyle bir zamanlar Hindistan'ın en iyi ajanlarından biri olan ancak şimdi sözde haydut olan Pathaan ile tanışmaya karar verir. Pathaan, üç yıl önce Rubina Mohsin ile karşılaşmış ve meslekte tökezlemesine yol açmıştı. Ancak ülkenin şu anda kendisini Jim'in korkunç saldırı planından kurtarmak için Pathaan'a ihtiyacı var.

Yönetmen - Senaryo: Siddharth Anand / Görüntü Yönetmeni: Satchith Paulose / Müzik: Ankit Balhara, Sanchit Balhara, Vishal Dadlani, Shekhar Ravjiani / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: BMS Film / Hindistan / 2023 / Süre: 146 dakika / Gerilim, Dram, Aksiyon / tt12844910 / 16+

Fındıkkıran ve Sihirli Flüt (2022)

Rusya yapımı olan animasyon oyuncak asker Fındıkkıran ve Marie'nin hikâyesini anlatıyor. Marie'nin babası ölmüş, annesiyle zor günler geçirirken kötü kalpli tefeci Bay Ratter Marie'nin annesine evlenme teklif eder. Yanında küçük kız için Fındıkkıran adında oyuncak bir asker getirmiştir. Annesi Ratter'in teklifini kabul edince Marie çok mutsuz olur ve o akşam bir dilekte bulunur. Dileği de mutlu çocukluk yıllarına geri dönebilmektir. Mucizevi şekilde dileği aniden gerçek olmuş, Marie kendini sihirli bir peri masalının içerisinde bulmuştur. Bu sihirli Dünya’da çocukken oynadığı oyuncakları kuzu Curly, devekuşu Red Beak, yeni hediye edilen oyuncak asker Fındıkkıran da dahil tüm oyuncakları canlanmıştır. Marie’nin boyu da oyuncakları kadar küçülmüştür. Fındıkkıran aslında kötü kalpli üvey annesi tarafından büyü yapılarak oyuncak askere çevrilmiş olan Çiçekler Diyarı’nın gerçek prensi George’tur. Böylece üvey annesi Çiçekler Diyarının yönetimini eline geçirmiştir. Fındıkkıran’ın tekrar gerçek prens George’a dönüşmesi ve Marie’nin de sonunda evine dönebilmesi için Çiçekler Diyarı’na yolculuğa çıkıp büyüyü bozabilen sihirli flütü ele geçirmeleri gerekmektedir. Marie ve cesur oyuncak arkadaşları Çiçekler Diyarına doğru yola çıkarlar.

Diğer Adları: Shchelkunchik i volshebnaya fleyta, The Nutcracker and the Magic Flute / Yönetmen: Viktor Glukhushin / Senaryo: Vasiliy Rovenskiy / Müzik: Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Dağıtım - İthalat: Özen Film / Rusya / 2022 / Süre: 90 dakika / Animasyon, Aile, Fantastik / tt11006950 / 6+

Kaptan Porsuk Kayıp Hazinenin Peşinde (2020)

Norveç yapımı olan Animasyon filmi tünelde yaşayan iki küçük adamın maceralarını anlatıyor. İlki 2015 yılında yayınlanan ikincisi de 2020 yapımı olan animasyona Norveçli müzik ikilisi Øystein Dolmen "Knutsen" ve Gustav Lorentzen "Ludvigsen" ilham vermiş. Knutsen ve Ludvigsen'nden oluşan grup 1970'ten 1986'ya kadar birlikte çalışmış. Çıkış noktası müzisyenler olan yapımda müzikte yer buluyor.

Knutsen ve Ludvigsen tünellerde yaşayan iki arkadaştır. Bir gün Knutsen ve Ludvigsen , tünellerini kaybedebileceklerini ve oradan taşınmaları gerektiğini öğrenirler. Onlara sadece efsanevi korsan Kaptan Porsuk yardımcı olabilir. Ama o nerede? Knutsen ve Ludvigsen, Kaptan Porsuk’u bulmak ve tünellerini kurtarmak için çılgın bir maceraya atılırken inanılmaz bir yolculuk başlar.

Diğer Adları: Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret, Two Buddies and a Badger: The Great Big Beast / Yönetmen: Rune Spaans, Gunhild Enger / Senaryo: Øystein Dolmen / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Siyah Beyaz Movies / Norveç / 2020 / Süre: 78 dakika / Komedi, Animasyon / tt11306746 / 6+

5 yorum:

  1. Hepsi merak uyandırıyor, teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bir aksilik olmazsa Living'i yarın izleyeceğim ama evden :P Sakin bir haftaymış vizyon için, gerçi Creed tam vizyon filmi gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  3. Creed III ve Pathaan ilgimi çekti. Dövüş sporlarını da değişik aksiyonları da severim. Hint filmlerinde de hep aynı kişileri görüyoruz sanki. :)

    YanıtlaSil
  4. Hayata rövaşata çeken adamı ben çok sevdim ♥

    YanıtlaSil
  5. gatliff filmlerini severim iyi haber :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön