26 Ocak 2023 Perşembe

Past Lives (2023)

Celine Song'un ilk uzun metraj filmi Past Live (2023), Kore'nin iki insanın bağlantısından kaynaklanan bir Budist kader kavramını "In Yun"u keşfediyor. Romantik, Dram türlerindeki kadın merkezli hikâyesi olan filmin başrollerini Greta Lee, Teo Yoo ve John Magaro paylaşıyor.

Güney Kore doğumlu oyun yazarı olan Celine Song'un zarif, hüzünlü ve son derece romantik filmi Past Lives, zamanın üç anında anlatılan (aslında birkaç) bir aşk hikâyesidir. Yönetmenin ustaca estetik ve derin karakter yazımı ile üç oyuncusunun büyüleyici performansları aşkı, göçmen kimliğini ve Kore'nin iki insanın bağlantısından kaynaklanan bir kader kavramı olan "In Yun"u keşfediyor. Bizi ruhumuzun derinliklerinde, özlemini çektiğimiz bir hayat ile yaşadığımız hayat arasında bir yere götürmeyi başarıyor.

Past Lives (2023) prömiyerini Sundance Film Festivali'nde 21 Ocak 2023 günü yaptı. Film ayrıca 16-26 Şubat tarihleri arasında düzenlerecet olan Berlinale 2023'ün Ana Yarışma bölümünde yarışacak.

Past Lives (2023)

Past Lives (2023) Konusu:

Seul'deki bir ilkokulda sınıf arkadaşı olan 12 yaşındaki Nora ve Hae Sung arasında tomurcuklanan çocukluk aşkı, Nora'nın ailesinin Kanada'ya göç etmesiyle aniden sona erer. On iki yıl sonra New York'a giden ve bir oyun yazarlığı öğrencisi olan Nora, Hae Sung'un sosyal medyada onu aradığını fark eder. Çevrimiçi olarak yeniden bağlanırlar, sık sık konuşmaya başlarlar ve hatta yeniden bir araya gelmeyi hayal ederler. Ancak, Hae Sung'un New York'a yaptığı ziyaret sırasında birkaç kader gününde nihayet buluşmadan önce aradan bir düzine yıl daha geçer. Hayatları dramatik bir şekilde değişmiş olsa da, hüzünlü bir bağla bağlı kalırlar.

Yönetmen - Senaryo: Celine Song / Görüntü Yönetmeni: Shabier Kirchner / Müzik: Christopher Bear, Daniel Rossen / Şirket: A24 / ABD / 2023 / Dil: İngilizce, Korece / Süre: 106 dakika / Dram, Romantik / tt13238346

Oyuncu Kadrosu:
Greta Lee (Na Youn / Nora)
Teo Yoo (Hae Sung)
John Magaro (Arthur)

3 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön