22 Ocak 2023 Pazar

Eileen (2023)

Amerikalı yazar Charlotte Moshfegh'in ödüllü ilk romanı "Eileen" sinemaya uyarlandı. İngiliz yönetmen William Oldroyd, ülkemizde de gösterilen kadın karakter odaklı Lady Macbeth (2016) isimli filminden sonra yeniden bir kadın karakteri filmine taşıdı. Eileen (2023), bir kadının çalıştığı cezaevinde yeni tanıştığı bir kadınla arkadaşlığının uğursuz bir hal almasını konu ediyor.

Luke Goebel'in senaryosunu yazdığı Dram, Gizem türlerindeki filmin başrollerini Thomasin McKenzie (Eileen), onun yeni arkadaşını canlandıran Anne Hathaway ile Jefferson White paylaşıyor

Eileen (2023), prömiyerini halen devam eden Sundance Film Festivali'nde 21 Ocak 2023 günü yaptı.

eileen
Eileen (2023) Anne Hathaway ve Thomasin McKenzie

Eileen Konusu:

1960'ların soğuk Boston'unda, Eileen babasının kasvetli, duygusal olarak perili evi ile onu dışlayan meslektaşlarıyla birlikte çalıştığı hapishane arasında mekik dokur. Etkileyici bir kadın hapishane çalışanları arasına katılır. Eileen'in karanlıkta kalmış hayatında kurtarıcı bir arkadaşlık ihtimali ortaya çıkıp küçük bir parıltı oluşturduğunda, yeni bulduğu sırdaşı onu her şeyi değiştiren şok edici bir suça bulaştırır.

Yönetmen: William Oldroyd / Senaryo: Luke Goebel / Uyarlama: Charlotte Moshfegh'in Eileen kitabından / Görüntü Yönetmeni: Ari Wegner / Müzik: Richard Reed Parry / ABD / 2023 / Süre: 97 dakika / Dram, Gizem / tt5198890

Eileen Oyuncu Kadrosu:
Anne Hathaway (Rebecca)
Thomasin McKenzie (Eileen Dunlop)
Jefferson White (Buck Warren)

5 yorum:

  1. Konu değişik geldi, acaba nasıl bir suça bulaştırmış ve kadın bundan kurtulabilmiş mi? Farklı bir hapishane hikayesi gibi görünüyor. Teşekkürler paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ottessa Moshfegh'nın yazdığı kitabın konusuna baktım hemen :) Özet kısmında Eileen'in sırrı hakkında bilgi verilmiş ama cazibeli Rebecca hakkında çok bilgi yok. Bir de filmin konusunda hapishane diye yazmışlar, kitapta erkek çocuk ıslahhanesi diye geçiyor. Sorunun cevabı için ya kitabı okuyacağız ya da filmi izleyeceğiz. :)
      Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. ayy hathaway izlicez tabi :)

    YanıtlaSil
  3. Filmi izleyen bu postun altına gelip suçu ifşa etmek zorunda. :D

    YanıtlaSil
  4. Görüntü yönetmeni de Ari Wegner'miş, bu film kaçmaaz :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön