5 Ocak 2023 Perşembe

Aİ - EO

Aİ (2022)

Polonyalı sinemacı Jerzy Skolimowski'nin yönettiği Aİ - EO filmi, yolculuklarında iyi ve kötü insanlarla karşılaşan, neşe ve acıyı deneyimleyen bir eşeği takip ediyor, onun gözünden modern bir Avrupa vizyonunu keşfediyor. İnsan zulmünün düşündürücü, şiirsel ve yürek burkan hikâyesini perdeye taşıyan 84 yaşındaki Jerzy Skolimowski eşekler için şöyle demiş; "Eşekler yumuşak, narin, saygılı, kibar, sadıklar. Anı dibine kadar yaşıyorlar. Asla kendilerini beğenmiş değiller, mükemmel oyuncular."

Aİ EO Poster

Polonya'nın Oscar adayı ve Akademi'nin kısa listede En İyi Uluslararası Film dalındaki 15 adayından biri olan Aİ, 2022 Cannes Film Festivali'nde Jüri Ödülü'nü kazanmıştı.

Isabelle Huppert'ın kısa bir rolü olduğu, Dram türündeki Aİ (2022), Başka Sinema dağıtımıyla 13 Ocak 2023 günü vizyona girecek.

Konusu:

Polonya’da bir sirkte doğan Aİ’nin başkahramanı hayat yolunda hem iyi hem kötü insanlarla karşılaşıyor; kader onu hem felaketlerle hem sınırsız mutlulukla sınıyor, ancak o her şeye rağmen masumiyetini hiç kaybetmiyor. Film bir eşeği takip ediyor.

Vizyon Tarihi: 13 Ocak 2023

Diğer Adı: EO / Yönetmen: Jerzy Skolimowski / Senaryo: Ewa Piaskowska, Jerzy Skolimowski / Görüntü Yönetmeni: Michal Dymek / Müzik: Pawel Mykietyn / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / İtalya, Polonya / 2022 / Süre: 86 dakika / Dram / tt19652910 / 13+

Oyuncu Kadrosu:

Sandra Drzymalska, Isabelle Huppert, Mateusz Kościukiewicz, Tomasz Organek, Lorenzo Zurzolo, Hola, Tako, Marietta, Ettore, Rocco, Mela

16 yorum:

  1. Sinemaya gittiğimde arada tanıtımda gördüm bu filmi. :) çok ilgimi çekti. Bakalım nerde izleyeceğim, sinema mı, internet mi ? Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cannes'da yayınlandığından beri konuşuluyor bu film. İlgi çeken bir yapım olmuş anladığım kadarıyla. Yönetmen de bir filmden etkilenmiş. Filmi şimdi arayıp yt de buldum. AU HASARD, BALTHAZAR, 1966 (R. BRESS0N) orada da bir eşek var. Ayrıca bu yıl Oscarlarda adı geçen The Banshees of Inisherin isimli bir yapım var orada da eşek mi desem midilli mi desem bayağı bir görünüyor. Sinemacılar bu yıl eşekleri oyuncu olarak kullanmışlar. :)
      İzlemeyi ben de istiyorum. İncelikli bir yapım. Çok teşekkür ediyorum canım :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Filmde anladığım kadarıyla üzen sahneler de var. İnsanın insana, hayvana zulmü hiç bitmiyor.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Farklı bir deneyim olacak gibi görünüyor. Film sevildiyse vardır bir hikmeti diye düşünüyorum. İzleyip göreceğiz :)

      Sil
  4. skolimovski filmleri iyi oluyor izleriz tabiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmenin filmografisini inceledim deep, tanıdık izlediğim bir filmi yok bende. Tanışmış olacağım yani. :)

      Sil
    2. essential killing iyi meselası :) altın kürede elvisi oynayan ve costner aday oleey :)

      Sil
    3. Essential Killing'i buldum ama veri yüklenir inşallah. Yönetmen oyuncularının konuşmasını pek tercih etmiyor galiba :) Altın Küre'nin dizi adaylarını incelemedim deep. Kısa dizi adaylarını merak ediyorum, incelerim birazdan. Aday sinema filmlerine daha çok yoğunlaştım. Bu arada Elvis'i de izledim. Onu canlandıran Austin Butler'i de iyi buldum. Rolüne tam oturmuş bence :)

      Sil
  5. Afişi ile beni benden alan filmdi, erken vizyon pek hoş oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara fazla film olmadığından erkenden yazdım vizyon filmlerini, sonraki hafta da Başka'dan ertelenen Corsage gelecek. :)

      Sil
  6. Metronom görevi tamamlandı, muhtemelen yarın yazarım:) Corsage'dan haberim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corsage haberi neydi, metronom' a dönüş yaptım şimdi ama bahsini bulamadım... Ertelenme haberiydi sanırım.

      Sil
    2. Afişini görmüştüm ancak bir tarih verilmemişti, kastetiğim afişti yani, Metronom'da bahsetmemiştim zaten. Ertelendiği konusunda bir bilgim yok, sonuçta bu hafta Aİ var, ki Guy Ritcihe filmi de ilgimi çekmiyor değil:)

      Sil
  7. Afişin olmasına sevindim, yani oraya geleceğinin işareti :) Bugün cuma, neler yapıyorsunuz merak ettim; Blogda bulurum. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön