22 Ocak 2023 Pazar

A Little Prayer (2023)

KÜÇÜK BİR DUA

Oyun yazarlığıyla öne çıkan yönetmen Angus MacLachlan'ın yazıp yönettiği A Little Prayer (2023), oğlunun bir ilişkisi olduğundan şüphelenen bir babanın gelinini korumaya çalışmasını anlatıyor. Angus MacLachlan, karmaşık aile dinamiklerini ve Amerika'nın güney kasabalarının iç işleyişini güzel bir şekilde ortaya koyan son derece kişisel ve esprili bir hikâyeyle Sundance Film Festivali'ne konuk oluyor. Sıradan sohbetlerin hemen altında gizlenen olağanüstü anlara nazik bir mercek yerleştiren yönetmen, filmiyle izleyenleri gerçekçilik, zeka ve çekicilikle, bizi birbirimizle bağlantı kurabileceğimiz beklenmedik yolları kucaklamaya çağırıyor.

Amerikan Sineması'nın deneyimli oyuncularından David Strathairn ve Celia Weston'ı kadrosunda bulunduran filmde onlara Will Pullen, Anna Camp ve Jane Levy eşlik ediyor.

A Little Prayer, prömiyerini 23 Ocak 2023 günü Sundance Film Festivali'nde gerçekleştirecek. Filmin festival bünyesinde internette ilk gösterimi 24 Ocak'ta yapılacak.

A Little Prayer (2023) David Strathairn ve Anna Camp

Oyuncu Anna Camp son oynadığı filmlerden olan ve gerçek bir olayı perdeye taşıyan filmi '5000 Blankhets (2022)'de sokaklarda yaşayan insanlar için battaniye toplama kampanyası başlatan bir kadını canlandırmış. Yardım hakkında ilham vereceğini düşündüğüm için Anna Camp'ın bu filminden bahsetmek istedim.

A Little Prayer, Konusu:

Tammy ve kocası David, Kuzey Karolina, Winston-Salem'de David'in ebeveynleri Bill ve Venida ile bir evi paylaşarak sakin bir hayat sürüyorlar. Beraber çalışan ve hayatlarına yakından dahil olan baba ve oğulun ilişkisinde Bill, David'in evliliğinden uzaklaşmaya başladığını fark ettiğinde, gelinini korumak istemekle düşüncesiz oğlunu anlamaya çalışmak arasında kalan mayın tarlasına düşer. Bill, ataerkil etkinin sınırlarıyla yüzleşirken, aynı zamanda kuşakları aşan cesaret kırıcı davranış kalıplarını da hesaba katmak zorunda kalır.

Yönetmen - Senaryo: Angus MacLachlan / Görüntü Yönetmeni: Scott Miller / Müzik: Greg Danner / ABD / 2023 / Süre: 91 dakika / Dram / tt22004186

Oyuncular:
David Strathairn (Bill)
Celia Weston (Venida)
Jane Levy (Tammy)
Will Pullen (David)
Anna Camp (Patti)

4 yorum:

  1. Konusu gerçekten güzelmiş ama izlerken yorar mı bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın içinden bir film olması benim hoşuma gitti. Baba'nın işi zor göründü gözüme. Yorabilir ama son yazdığım Sundance filmleri içinde fairyland'le birlikte en sıcak olanı bu gibi geldi bana. Desteklerin için çook teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön