21 Aralık 2022 Çarşamba

R.M.N. (2022)

RMN

Cannes Film Festivali'ne önemli başarılar elde eden Rumen yönetmen Cristian Mungiu bu yıl Altın Palmiye'ye aday gösterildiği RMN filmiyle sinemalarımıza geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Cannes'da ödül alan 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün ve Mezuniyet / Bacalaureat (2016) filmlerinin yönetmeni olan Cristian Mungiu, yazıp yönettiği filminde bu kez yabancı düşmanlığı konusunu işliyor. RMN'nin görüntü yönetmenliğini Mezuniyet filminde de çalıştığı Tudor Vladimir Panduru üstleniyor. 

R.M.N. (2022) Film Afişi

Filmin ilginç gelebilecek ismi ise hastalık tanısında kullanılan bir cihaz olan manyetik rezonans'tan esinlenmiş. MR cihazının filme kattığı endirekt anlam şöyle açıklanabilir; "Bilinmeyenle karşı karşıya kaldığımızda insan davranışının itici güçlerinin, diğerini algılama şeklimizin ve sarsıcı bir gelecekle nasıl ilişki kurduğumuzun yargılayıcı olmayan bir analizi." Bu açıklama aynı zamanda filmin konusu olarak tanıtım bültenlerinde yer alıyor.

R.M.N. (2022) Gihan Edirisinghe

2020 yılının başlarında Romanya'da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek çekilen R.M.N. (2022) filminin başrolünü, Almanya'da çalışırken çingene olduğu için dışlanan ve vatanına geri dönme kararı alan "Matthias" rolündeki Marin Grigore üstleniyor. Filmlerinde genellikle müzik kullanmamasıyla bilinen yönetmenin R.M.N'de 15 dakikadan uzun süren bir plan sekansı ise filmin dikkat çeken unsurları arasına girmiş.

Dram türündeki, 125 dakika süren R.M.N (2022), Başka Sinema dağıtımıyla Türkçe altyazılı olarak 23 Aralık 2022 günü gösterime girecek.

R.M.N. Konusu:

Noel’den birkaç gün önce Matthias, Almanya’da bir mezbahada çalışırken ciddi bir sorun yaşar ve işinden ayrılıp Transilvanya’daki çok etnikli köyüne döner. Babası Otto artık hasta ve yalnız olduğundan, onu görmeden büyüyen oğlu Rudi için endişe duymaktadır ve eski sevgilisi Csilla ile tekrar görüşmek ister. Matthias, bir anda konuşmayı bırakan çocuğun korkularını yenmesine yardımcı olmaya çalışır. Csilla’nın çekip çevirdiği fırın, birkaç göçmen işçiyi işe almaya karar verdiğinde toplumun huzuru kaçar. Hüsranlar, çatışmalar ve tutkular yeniden su yüzüne çıkarak toplumdaki huzur görüntüsünü bozar.

R.M.N. (2022) Marin Grigore ve Mark Edward Blenyesi
Vizyon Tarihi: 23 Aralık 2022

Yönetmen - Senaryo: Cristian Mungiu / Görüntü Yönetmeni: Tudor Vladimir Panduru / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / Belçika, Fransa, İsveç, Romanya / 2022 / Süre: 125 dakika / Dram / tt18650182 / 16+ ⚥

RMN Oyuncu Kadrosu:
Marin Grigore (Matthias)
Judith State (Csilla)
Macrina Barladeanu (Ana)
Mark Edward Blenyesi (Rudi)
Orsolya Moldován (Mrs. Dénes)
Rácz Endre (Tibi)
Ovidiu Crisan (Mr. Baciu)
József Bíró (Rahip)
Bacs Miklos (Doktor)
Gihan Edirisinghe (Alick)

12 yorum:

  1. Ne kadar çok film var ya izlenecek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sene başında Sundance Film Festivaline başvuran filmlerin sayısı beni şaşırtmıştı. Şu an rakamları anımsayamadım ama her sene yüzlerce film piyasaya giriş yapıyor. İzlemekle bitmez, ömür yetmez :))

      Sil
  2. Mesajı aldım, bu hafta görev R.M.N:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajan filmlerini çağrıştıran bir isim bulmuşlar filme :))

      Sil
    2. Görev tamamlandı, raporum hazır:))

      Sil
  3. İlginç bir yapımmış anlatım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Buraneros izleyecekmiş ben onun yazısından okurum artık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili laparagas hem film önü hem de film arkası yapıyor. Yola birlikte çıkıp eve kadar da dönüyoruz. Kesinlikle güzel oluyor. :)

      Sil
  5. İlginç ve farklı görünüyor, gerilim var gibi ve merak uyandırıcı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filme konu olan sınır olaylarını hayal meyal hatırlıyorum sanki ama haberini bulamadım. Bulsaydım ona da yer verecektim. Gerçeklere dayalı olunca filmler başka bir kimliğe bürünüyor. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. mezuniyet filmini defalarca izledim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön