12 Aralık 2022 Pazartesi

Prima Facie (2022)

PRIMA FACIE

İlk olarak Sheridan Harbridge performansı ile 2019 yılında Sidney'de sahnelenen ve tek kişilik gösteri olan Prima Facie oyunu Justin Martin yönetiminde Londra'daki Harold Pinter Tiyatrosu'nda canlı olarak çekildi. Empire Street Productions tarafından üretilerek sinema seyircisine ulaştırıldı. Yurt dışında Temmuz ayından itibaren gösterilen film ülkemizde Başka Sinema dağıtımı ile izleyici ile buluşacak.

Prima Facie (2022) Poster

Filmleştirilen İngiltere'deki oyunda tiyatro sahnesine bu kez İngiliz oyuncu Codie Comer çıktı. Sahnedeki zihinsel ve fiziksel performansıyla övgüler alan oyuncu bu yılın en iyi çıkış yapanları arasında bulunuyor.

Prima Facie oyunu Avustralyalı oyun yazarı Suzie Miller tarafından yazıldı. Önceki mesleği avukatlık olan sonra yazarlığı seçen Miller bu oyunuyla ödüller kazandı. Oyuncusu ve yazarı kadın olan Prima Facie, özetle kadına yönelik cinsel istismar konusunu işliyor.

Prima facie 2022
Jodie Comer

Prima Facie oyunu / filmi, bir film yapımcısının (Harvey Weinstein) cinsel istismarla suçlanmasının ardından ortaya çıkan ve büyüyen Me Too hastagıyla genişleyip tüm dünyada yankı bulan hareketin, sahnede güçlü ve kışkırtıcı olarak can bulduğu bir eser. Yazar Suzie Miller ülkesinde verdiği bir röportajda eserle ilgili duygularını şöyle dile getirmiş;

"Ben tiyatronun gücüne inanan, varlığımın her zerresiyle buna inanan bir oyun yazarıyım. Bir değişim aracı olarak hikâye anlatımının gücüne inanıyorum. Seyirciye ve bir karakterin yaşadığı gerçekliğe adım atabilmemiz için hayal gücünü ateşlemeye inanıyorum. Eğer kendime "tiyatrodan ne istiyorum?" diye sorduğumda gerçekten dürüst oluyorsam, cevabım şu olacaktır: Bir insan hakları avukatı olarak tutkuyla istediğim şeyin aynısını tutkuyla istiyorum, dünyayı değiştirmek istiyorum."

Prima Facie (2022), 15 Aralık 2022 Perşembe günü Başka Sinema dağıtımıyla sinemalara gelecek. 120 dakika süren tek kişilik sahne performansının sergilendiği film Dram türünde.

Prima Facie 2022 Jodie Comer

Prima Facie, Konusu:

Tessa, cinsel istismarla suçlanan erkekleri savunarak isim yapmış başarılı bir avukattır. Hukuk sisteminin ataerkil gücünün ateşli bir savunucusudur. Ancak kendisi de bir meslektaşı tarafından cinsel istismara uğradığında bu tür davalarda mağdur için adaleti sağlamanın ne kadar zor olduğunu fark edecektir.

Vizyon Tarihi: 15 Aralık 2022

Yönetmen: Justin Martin / Senaryo: Suzie Miller / Müzik: Rebecca Lucy Taylor / İthalat ve Dağıtım: Başka Sinema / İngiltere / 2022 / Süre: 120 dakika / Dram / tt21093976 / 16+

Oyuncu Kadrosu

Jodie Comer (Avukat Tessa rolünde)

10 yorum:

  1. bu tür gösterileri çok severim, jodie comeer yaaa müthiş oyuncu, killing eve dizisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiyatro eserlerini sinemalara taşıyorlar ama bize ulaşması çok nadir oluyor. Başka Sinema sağ olsun diyelim :) Killing Eve dizisiyle ünlü ama ben Free Guy ve The Last Duel filmlerinde izlemişim onu. YouTube videosu paylaştım postta. Onun altındaki yorumları okudum. İlk yorumlarda yere göğe sığdıramamışlar oyuncuyu. :)

      Sil
  2. Çok güzel haber. Gelirse buralara ki kesin gelir diye düşünüyorum, kesinlikle kaçmaz. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ediyorum :) Gösterim günü klasiğin dışında bu kez. Cuma günü yerine perşembe günü vizyona giriyor. :)

      Sil
    2. Yorumu yazmadan bakmıştım perşembede yoktu, cuma da henüz listelenmemişti ki genelde perşembe listeliyorlar, cumada sadece Avatar Suyun Yolu vardı an itibariyle. Gelmezse buralara diye korkmaktayım şu an ama her zamanki gibi son dakika sürprizi için umutluyum:)

      Sil
    3. Henüz haftanın başındayız, sinemadaki hazırlıkları yetiştirirler diye düşünüyorum. Avatar var diye bu haftaya çok az film koymuşlar, bence gelir umutluyum :)

      Sil
    4. Başka Sinema filmlerinden Korsaj'da bu hafta yayınlanacak...

      Sil
    5. Bizde oynarsa iki film birden yaparım o zaman:)

      Sil
    6. Vira Bismillah diyelim o zaman :))

      Sil
  3. Değişik tiyatro eserini bu şekilde izlememiştim hiç.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön