14 Aralık 2022 Çarşamba

Öğle Güneşinde Yıldızlar (2022)

STARS at NOON

Denis Johnson'un 1986 yılında yayımlanan The Stars at Noon adlı politik kurgu olan romanından sinemaya uyarlanan Öğle Güneşinde Yıldızlar (2022) filminin yönetmenliğini Claire Denis üstleniyor. Margaret Qualley (Maid dizisinden) ve Joe Alwyn'in başrollerini paylaştığı Gerilim, Dram, Romantik türlerindeki yapımın konusu Nikaragua'da Sandinista rejimi döneminde geçiyor. Covid-19 salgınının izlerini de taşıyan filmde gazeteci Trish'i (sanırım biraz da ikiyüzlü bir karakter) canlandıran Margaret Qualley, huzursuzluğun yaşandığı ülkede, Daniel'le (Joe Alwyn) olan macerasını erotik, sonrasında duygusal bir atmosfere taşıyor. 

Çekimleri önce Nikaragua'da yapmayı planlayan Denis, Başkan Ortega'nın tekrar yönetime gelmesiyle yeni bir mekân aramış, önceki yıllardan katıldığı bir festival nedeniyle aşina olduğu, yağmur mevsiminin yaşandığı Panama'yı platosu olarak kullanmış. 

Öğle Güneşinde Yıldızlar (2022) Poster

Bu yıl Cannes Film Festivali'nde gösterilen, Orjinal adı Stars At Noon olan film Grand Prix'i "Close, Lukas Dhont" ile paylaştı. A24 filmi Öğle Güneşinde Yıldızlar, Başka Sinema dağıtımıyla 16 Aralık 2022 günü sinemalara geliyor.

Öğle Güneşinde Yıldızlar (Stars At Noon) Konusu:

1980'lerin Nikaragua'sında, gizemli bir İngiliz iş adamı ve dik başlı Amerikalı bir gazeteci, tehlikeli yalanlar ve komplolar labirentine bulaştıklarında, ülkeden kaçmak zorunda kalırlar ve bu arada aralarında önce fiziksel sonra da romantik bir ilişki başlar.

Vizyon Tarihi: 16 Aralık 2022

Diğer Adı: Stars At Noon / Yönetmen: Claire Denis / Senaryo: Claire Denis, Andrew Litvack, Léa Mysius / Denis Johnson, The Stars at Noon kitap uyarlaması / Görüntü Yönetmeni: Eric Gautier / Müzik: Tindersticks / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2022 / Süre: 135 dakika / Gerilim, Dram, Romantik / tt10354106 / 18+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Margaret Qualley (Gazeteci Trish rolünde)
Joe Alwyn (Daniel)
Danny Ramirez (Kosta Rika Polisi)
John C. Reilly (American Magazine Editor)
Benny Safdie (CIA Adamı)

8 yorum:

  1. Biraz sıradan gibi algıladım bu filmi nedense. Bende uyandırdığı etki bu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algıların doğru sanırım çünkü bazı yorumcular bu filmle ilgili Denis tökezledi demişler. Açılım yapmadan bu kadarını yazayım. :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Demek ki bazı yorumcuları değil, bazı yorumcuları dinlemek lazım:))

      Sil
  2. denis filmlerini kaçırmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Claire Denis'in bir önceki filmi yayınlanalı çok olmamıştı. Yeni film bakalım nasıl olacak ben de merak ediyorum :)

      Sil
  3. Hepsinden bağımsız ama filmin ismi çok güzel değil mi ya?? :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön