29 Aralık 2022 Perşembe

Fabelmanlar (2022)

THE FABELMANS

Geçtiğimiz yıl West Side Story filmi ile yarışmalarda adından söz ettiren Steven Spielberg, bu yıl tiff'te Fabelmanlar filmi ile Halkın Seçimi Ödülü'nü aldığında yine başarılı bir yapıma imza attığının sinyallerini vermişti. Son olarak 80. Altın Küre Ödülleri listeleri açıklandığında filmin önemli dallarda 5 adaylık elde ettiğini gördük. Yıl sonlarında alışıla geldiği üzere yılın filmleri listeleri yayınlanır. TIME Dergisi'nin Pulitzer Ödüllü film eleştirmeni Stephanie Zacharek 2022'nin en iyi 10 filmini belirledi ve The Fabelmans'ı ilk sıraya yerleştirdi.

Fabelmanlar (2022) Poster

Steven Spielberg'ün senaryosunu Tony Kushner ile birlikte kaleme aldığı filmi The Fabelmans, 76 yaşındaki ünlü yönetmenin 2. Dünya Savaşı sonrasına denk gelen, çocukluk ve gençlik dönemine dair anılarından izler taşıyor. Dram türündeki filmin önemli rollerini Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano ve Seth Rogen üstleniyor.

151 dakika süren Fabelmanlar (2022) TME Films dağıtımıyla 6 Ocak 2023 tarihinden itibaren sinemalarda gösterilecek.

Fabelmanlar (The Fabelmans) Konusu:

Fabelmanlar, 1952 yılında Harikalar Sirki filmini görüp büyülenen, babası Burt’ün kamerasını alıp sanatçı ruhlu annesi Mitzi ve Boris Dayısı tarafından desteklenen Sammy adlı bir çocuğun büyüme hikâyesini anlatıyor.

The Fabelmans
Fabelmanlar (2022) Paul Dano, Michelle Williams ve Mateo Zoryan
Vizyon Tarihi: 6 Ocak 2023

Diğer Adı: The Fabelmans / Yönetmen: Steven Spielberg / Senaryo: Steven Spielberg, Tony Kushner / Görüntü Yönetmeni: Janusz Kaminski / Müzik: John Williams / Dağıtım ve ithalat: TME Films / ABD / 2022 / Süre: 151 dakika / Dram / tt14208870 / PG: 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Gabriel LaBelle (Sammy Fabelman)
Michelle Williams (Anne, Mitzi Fabelman rolünde)
Paul Dano (Baba, Burt Fabelman)
Seth Rogen (Bennie Loewy)
Judd Hirsch (Boris Büyük Amca)
Julia Butters (Reggie Fabelman)
Keeley Karsten (Natalie Fabelman)
Sophia Kopera (Lisa Fabelman)
Jeannie Berlin (Hadassah Fabelman)
Chloe East (Monica, Sammy'nin sevgilisi)
Mateo Zoryan (Sammy Fabelman, çocuk)
Birdie Borria (Reggie Fabelman, çocuk)
Alina Brace (Natalie Fabelman, çocuk)
David Lynch (John Ford)

13 yorum:

  1. spielberg ilgi alanıma girmiyor ama izliycem tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Time Dergisi bilgisi için teşekkür ediyorum deep, :) Spielberg filmleriyle hep gündemde. Bu yıl tiff'i aldı, çok büyük ihtimalle Oscar adayı olarak karşımıza çıkacak. Hep birlikte izleyeceğiz yani :)

      Sil
  2. Anlaşılıyor ki bu yıl bereketli olacak ve elbette bu film de kaçırılmayacak:) Şu an itibariyle ilk hafta için iki film cepte. Daha çok çalışmalı ve harçlıklardan sürekli kenara atmalıyım sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar Ödülleri dağıtılana kadar 2022'nin öne çıkan filmleri endam edecekler. Harçlıkları biriktirmeye devam etmekte fayda var gibi :))

      Sil
  3. Siteniz çok geç açılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumları cevaplarken, önizleme yaparken bende çok sıkıntı çekiyorum. Fotoğrafların bit boyutunu küçültmekten başka bir çare de aklıma gelmiyor. Şimdilik fotolara müdahale edeyim. Bakalım sonuç nasıl olacak.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Benim de dikkatimi çeken bir durumdu:) Blog Dedektif'inden destek alınabilir.

      https://www.blogdedektifi.com/p/blogger-destek.html

      Sil
    3. Daha birkaç gün önce 50 ye yakın video kırık linki temizledim. Siteye zarar verebilecek durumları fark ettikçe düzeltmeye çalışıyorum. Blog Dedektifi sağ olsun daha önce çok hızlı bir şekilde bir sorunumu halletmişti. Aklımda yani :) Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  4. Dün izledim filmi. Çok sevdim ben. Sanırım yönetmen bu filmi daha önce yapmak istemiş ama ailesini üzmekten çekinmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haber sürpriz oldu benim için, vizyonu bekleriz diye düşünüyordum :) Beğendiğine sevindim :) Yönetmenin ailesi zor günler geçirmiş. Neden üzmek istemediğini anlayabiliyorum...

      Sil
  5. Güzel bir filme benziyor, sevecekmişim gibi geldi. Hayallerinin peşinden koşmak güzeldir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngilizcesine baktım biraz, güzel göründü gözüme :) Filmdeki çocuk kahraman hayallerinin peşinde çok erken koşmaya başlamış. Bu hoşuma gitti.:)
      İyi seneler diliyorum :)

      Sil
  6. harika bir film geliyor gibi :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön