1 Aralık 2022 Perşembe

Decibel (2022)

DECIBEL

Güney Kore yapımı olan Decibel (2022) filmi, ölümle sonuçlanan bir denizaltı kazasından kurtulan ve travma yaşayan eski Kıdemli Yüzbaşı Do-yeong'u takip ediyor. Aksiyon, Korku, Dram türlerindeki filmde kahramanımız hayatına devam etmeye çalışırken çevresinden bombalar eksik olmuyor. Yönetmenliğini In-ho Hwang'ın üstlendiği yapımın başrolünde Rae-won Kim bulunuyor.

Decibel (2022) Poster

"Ses Çıkarmayın Yoksa Bomba Patlar"

2000 yılında UEFA Kupası maçları oynanırken İstanbul'a Galatasaray ve Leeds United maçı için gelen iki takımın tarafları arasında kavga çıkmış iki İngiliz vatandaşı ölmüştü. Bu maçın finali İngiltere'de yapılmış Galatasaray taraftarı maça güvenlik nedeniyle alınmamış ancak sadece belirli bir Türk grubu izleyiciler arasında bulunmuştu. Maçta gol olmasına rağmen oldukça sessiz geçen bir maç olmuştu... Decibel filminde ilginç bir bomba ihbarı yapılır. Stadyuma bir bomba yerleştirilmiş, sese duyarlı olan bomba sesin şiddeti 100 desibeli geçerse patlayacaktır. Seyirciyi sessiz tutmak mümkün olabilir mi? Bunu filmde izleyip göreceğiz...

Decibel, Konusu:

Eski teğmen komutan Do-yeong, meslektaşlarını kaybettiği cehennem gibi bir denizaltı kazasının neden olduğu TSSB'den muzdariptir. Ulusal bir kahraman olarak saygı görmesine rağmen, kendi ailesinin yabancılaşması nedeniyle kendini suçlu hissediyor ve eziyet çekiyor. Bir gün Do-yeong, gizemli bir kişiden şifreli bir telefon alır ve belirli bir desibel ile tetiklenen doğaçlama patlayıcılarla bir futbol stadyumunu havaya uçurmakla tehdit eder. Do-yeong, son anda masum hayatları kurtarır, ancak terörist, Do-yeong'un karısı ve kızı da dâhil olmak üzere daha fazla kayıp verdirmeye kararlıdır. Şimdi teröristin izini sürmek ve hem ailesini hem de diğer insanları kurtarmak için zamana karşı yarışması gerekiyor. Bu imkansız görevin ortasında, derin denizlerde gömülü bıraktığı bir sırrın öngörülemeyen sonuçları yeniden su yüzüne çıkar.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2022

Yönetmen: In-ho Hwang / Senaryo: In-ho Hwang, Jin-hoon Lee / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Siyah Beyaz Movies / Güney Kore / 2022 / Süre: 110 dakika / Korku, Dram, Aksiyon / tt17494686 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Rae-won Kim (Yüzbaşı Kang Do-Yeong)
Lee Jong-Suk (Kaptan Jeong Tae-Seong)
Cha Eun-Woo (Kıdemli Başçavuş Jeong Tae-Ryoung)
Lee Min-ki (Kaptan Hwang)
Sang-Hoon Jung (Muhabir Oh Dae-Oh)
Dal-hwan Jo (Çavuş Noh)

8 yorum:

  1. nette izlerim. suk en sevdiğim oyuncu, kore erkeklerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin sinopsisinde Suk'tan bahsedilmemiş ama önemli bir rolü var sanırım, sevenleri kaçırmasın diyelim o halde :) Teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Ooo Lee Jong Suk varsa izlenir, seviyorum onun dizilerini de. 😃😃 Konusu da güzelmiş, fiyatlar çok artmasa izlemek isterdim sinemada. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suk'u çıkaramadım ben. Şimdi baktım da modellik yapmış. Başroldeki elemandan daha ilgi çeken bir oyuncu gibi... Evde izlenir o vakit :))

      Sil
  3. Ne kadar değişik bir konusu varmış, okuyunca bile gerildim resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu açıklamasındaki olaylar filmin en başında geçiyor sanırım. Denizaltı kısmı ilgimi çekti benim. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön