13 Aralık 2022 Salı

Avatar: Suyun Yolu (2022) Altın Küre Adayı Oldu

AVATAR: The WAY of WATER

Londra'da Dünya prömiyerini yapan, 12 Aralık 2022 günü 80. Altın Küre Ödül adaylarının açıklanmasıyla En İyi Film ve En İyi Yönetmen adaylığı ilan edilen Avatar: Suyun Yolu filmi 14, 15 ve 16 Aralık 2022 tarihlerinde serbest bırakılıyor. Film, Amerika'da ve ülkemizde 16 Aralık 2022 günü gösterime giriyor.

avatar the way of water
Avatar: Suyun Yolu (2022) Altın Küre Adayı Oldu

James Cameron'un yönetmenliğini üstlendiği Avatar: The Way of Water filmi, 2009 yapımı olan Avatar filmindeki olayların sonrasını anlatıyor. Sinemalara 13 yıl arayla iki kez gelen ilk filmin detaylı konusuna Avatar (2009) yazısından ulaşabilirsiniz.

İlk filmin kadrosunun büyük bir bölümünün korunduğu yeni filmde kadroda Kate Winslet, Edie Falco, Cliff Curtis, Jemaine Clement ve Brendan Cowell yeni isimler olarak karşımıza çıkıyor. İlk filmde yer alan bilim insanı Sigourney Weaver'ı bu kez çoluk çocuğa karışmış ana kahramanlarımız Jake ve Neytiri'nin evlatlık genç kızı Kiri rolünde izleyeceğiz.

Avatar: Suyun Yolu 2022, Sigourney Weaver Kiri Rolünde

Çekimleri su altında yapılan filmde bir takım teknolojik problemlerin aşılması konusunda hayli emek harcandığı öğrenilen, efekt ve aksiyon sahneleriyle dikkat çeken filmin çekimlerinden bir sahneyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki fotoğrafta Kate Winslet ve Sigourney Weaver'i çekimler için giydikleri özel kıyafetler içinde görüyoruz. Sigourney Weaver, bu filmde oynayabilmek için özel dalış dersleri almış.

Avatar: Suyun Yolu 2022 Sigourney Weaver ve Kate Winslet setleri olan sudalar

Macera, Fantastik, Aksiyon türlerindeki filmin yeni belli olan süresi 3 saat 10 dakika. Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Stephen Lang ve Kate Winslet'in başrollerde olduğu Avatar: Suyun Yolu (2022) 16 Aralık 2022 günü vizyona giriyor. 

Sinemalarda oynatılacağı formatlar ise şu şekilde: 2D, 3D, 4DX, Atmos, DBOX, Dublajlı, GoldClass, 3D, IMAX, IMAX3D, MPX, Premium Cinema, ScreenX, Sky Auditorium, Skybox, Starium, Altyazılı, VIP, Tempur

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Konusu:

Filmin klasik olarak konusunu yazmak yerine yönetmen James Cameron ve oyuncu Sigourney Weaver'in film hakkında yaptığı açıklamalara yer vermek istiyorum:

Sigourney Weaver, "Hikaye aile hakkında, ailelerimizin bir arada kalmaya çalışması ve hepimizin birbirimizi ve yaşadığımız yeri korumak için ne kadar ileri gittiğimizle ilgili."

James Cameron, "Ebeveyn olmak, davranışlarınızı ve değer sisteminizi o kadar çok değiştirir ki... İlk filmde gördüğümüz korkusuz insanlardı. Jake kendini ikranından bir leonopteryx'e (yaratıklar) atardı ama dört çocuk babası bunu yapacak mı?...Çocuklarını hayatta tutmaya ve kendi hayatını düzeltmeye çalışıyor. Hala bir savaşçı mı? 14, 15, 16 yaşındaki bu genç çocuklar, savaşa gitmek ve insanları ve toprakları için savaşmak istemekten heyecan duyuyorlar mı? Jake, nasıl ikiyüzlü olacak ve gitmesi gerektiğinde onları geride tutacak?"

Vizyon Tarihi: 16 Aralık 2022

Diğer Adı: Avatar: The Way of Water / Yönetmen: James Cameron / Senaryo: James Cameron, Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver, Shane Salerno / Görüntü Yönetmeni: Russell Carpenter / Müzik: Simon Franglen / Kurgu: James Cameron, John Refoua, Stephen E. Rivkin, David Brenner, Ian Silverstein / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Disney / ABD / 2022 / Süre: 190 dakika / Macera, Fantastik, Aksiyon / tt1630029 / PG 13?

Oyuncu Kadrosu:
Sam Worthington (Jake)
Sigourney Weaver (Kiri)
Zoe Saldana (Neytiri)
Kate Winslet (Ronal)
Stephen Lang (Quaritch)
Edie Falco (General Ardmore)
Jemaine Clement (Dr. Garvin)
Oona Chaplin
Giovanni Ribisi
Cliff Curtis
Chloe Coleman
Keston John
CCH Pounder
Bailey Bass

16 yorum:

  1. ilk avatar rahmetli babamı ve kayınbabamı annelerle birlikte bilet alıp göndermiştim...iki dünürler ilk defa birlikte sinemaya gitmişlerdi...iyi kilerimin arasında o gün...ah bir de keşkelerim olmasaydı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin sizde çok güzel bir anısı varmış, Allah rahmet eylesin. Böyle zamanlarda özlemde tetiklenir. Sabır diliyorum.

      Sil
  2. Kafamda tek bir soru hangi formatta izlemeye gitmeliyiz? 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yazdığım formatlarda bir tek VIP deneyimi yaşadım. Koltuk farkı var sadece. Konforlu yani. Ama tuzlu. Imax uygun göründü gözüme. Bir koşu bilet fiyatlarına da bakayim😆

      Sil
    2. Son kararımı verdim :) 3D yeterli olur bence. Saniyede 24 kare yerine 48 kare kullanılmış. 3D olarak daha kaliteli bir seyir sunar film. :)

      Sil
    3. :D Eyvallah, bu hafta içi kayınvalidemler geliyor. Çocuk onlara biz Avatar'a :D

      Sil
    4. Güzel vakit geçirirsiniz inşallah :)

      Sil
  3. Fragman harika görünüyor. Renklere bayıldım. Karakterlere daha yoğunlaşılmış sanki bu sefer. İlgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film eleştirilerini okuyup geldim. :) Bu noktada karakterlerin işlenişi konusunda büyük beklentilere girmemekte fayda var diye düşünüyorum. :)

      Sil
  4. eh izlicez tabii yani ödül alabilir tabii 3 saat mi amanin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi baktım da Altın Küre'de teknik dallar yokmuş, teknik dallar da niye adaylık alamamış diye merak etmiştim. Sürenin maşallahı var hakikaten :)

      Sil
  5. İzleyecem inşallah, çok severim:)

    YanıtlaSil
  6. 2022'de harika filmler izledik gerçekten de daha gelecekler de var yıl bitmeden, avatar da çok güzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avatar üzerinde çok konuştuk, nihayet vizyona giriyor. :) Yabancı yorumları okudum ve karışık sinyaller aldım. Bakalım biz beğenecek miyiz? :))

      Sil
  7. Avatar ı çok merak ediyorum ama daha Amazon a gelmedi ☺️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön