24 Kasım 2022 Perşembe

Kutsal Örümcek (2022) Danimarka'nın Oscar Adayı Filmi

HOLY SPİDER

Ali Abbasi'nin yönettiği ve 2022 Cannes Film Festivali'nde başrol oyuncusunun En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı Kutsal Örümcek (2022), Danimarka'nın Oscar Adayı filmi olarak seçildi. İranlı kurgusal kadın gazeteci Rahimi karakterini canlandıran başroldeki Zar Amir-Ebrahimi, İran'ın kutsal Meşhed kentinde, sokakları günahkâr kadınlardan temizlediğine inanan bir suçlunun peşine düşüyor. Yönetmen Ali Abbasi, Gerilim, Dram, Suç türlerindeki Holy Spider filmini İran'daki gerçek bir olaydan, 2000-2001 yıllarında 16 kadını öldüren bir inşaat işçisinin işlediği cinayetler ve görülen mahkemesinden esinlenerek perdeye taşımış.

Kutsal Örümcek (2022) Danimarka'nın Oscar Adayı Filmi Poster

2018 yapımı Sınır (Grans) adlı filminde hayli değişik bir konuyu işleyerek ses getiren yönetmen bu kez gerçek dünyaya yönünü çevirip, kadın düşmanlığını gündeme taşıdığı kara bir filme imza atmış. Filmin ana kahramanlarından birisi de kendisini toplumun zararlı kesimini temizlemekle görevli addeden aile babası seri katil Said olmuş. Holy Spider'in gerilim unsurunu tırmandıran müziklerini ise Martin Juel Dirkov bestelemiş.

Kutsal Örümcek (2022) Danimarka'nın Oscar Adayı Filmi Zar Amir-Ebrahimi

Seyirciler Danimarka'nın bu yıl En İyi Uluslararası Film dalında aday olarak Akademiye bildirdiği Kutsal Örümcek (2022) filmini Başka Sinema dağıtımıyla, 25 Kasım 2022 gününden itibaren sinemalarda izleyebilecek.

Kutsal Örümcek (Holy Spider) Konusu:

Aile babası olan Said, İran Irak Savaşı'na katılamayıp şehit olma şansını elde edemeyince kendine yaşadığı şehirdeki ahlaksız ve namussuz sokak kadınlarını ortadan kaldırma misyonu edinir... Cinayetler dehşet saldığında kadın gazeteci Rahimi İran'ın kutsal şehri Meşhed'in karanlık göbeğine inerek olayı kendi imkânlarıyla araştırmaya karar verir.

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2022

Diğer Adı: Holy Spider / Yönetmen: Ali Abbasi / Senaryo: Afshin Kamran Bahrami, Ali Abbasi / Görüntü Yönetmeni: Nadim Carlsen / Müzik: Martin Juel Dirkov / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Danimarka, Almanya, Fransa, İsveç / 2022 / Süre: 116 dakika / Gerilim, Dram, Suç / tt18550140 / 16+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Zar Amir-Ebrahimi (Muhabir Rahimi rolünde)
Mehdi Bajestani (Seri Katil Said)
Arash Ashtiani (Sharifi)
Forouzan Jamshidnejad (Fatima)
Sina Parvaneh (Rostami)
Nima Akbarpour (Yargıç)
Mesbah Taleb (Ali)
Firouz Agheli (Haji)
Sara Fazilat (Zinab)

17 yorum:

  1. Film konusuyla kendini merak ettiriyor ama benim takip ettiğim kişiler buna dair hep olumsuz eleştirilerde bulunduğu için izleme hevesim pek kalmamıştı. Bakalım, buralarda izleyen olursa yorumlarını okumak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abbasi'nin seri katil Said'i empatik tasviri izleyiciyi rahatsız hissettirmiş, konuyu yazarken Said'i sadece aile babası tanımıyla yazdım. Bu tanım aslında empatik tasvir konusunda filme dair ufacıkta olsa bir ipucu veriyor. Sınır filminden biliyorum ki filmi izlemek pek kolay olmayacak... İzleyen yorumu gelir inşallah diyeyim :) Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Merak ettim filmi. Bulursam izleyeyim. Sağol

    YanıtlaSil
  3. kuzeyde yaşayan güneyliler hep böyle değişik film yapıyorlar. kaçmaz tabii :)

    YanıtlaSil
  4. Değişik bir film, izler miyim bilmiyorum. Zaten şiddet ve karanlığın fazla olduğu şu dönemde daha fazla içim kararsın istemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni zorlayacağını düşündüğüm ama izlemek istediğim filmleri demliyorum. Kendimi hazır hissedince izliyorum. Kutsal Örümcek'te bu kategoriye girecek belli ki. :) Dünya hiç aydınlanmıyor ki... Maalesef.

      Sil
  5. Ne zamandır tanıtımları önüme gelip duruyor. İnternette bulursam bakacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. festival filmleri bazen zorlayabiliyor ama izlemek harika olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde sarsıcı bir konu işlenmiş. Böyle filmler çıkınca aklıma 2 Temmuz olayları gelir...

      Sil
  7. Konusu çarpıcı, izlemek gerek, ay ben bir kendimi alıştırsam arada film izlemeye önümüz açılacak da....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de benzeri bir düşünceye sahibim. Mevzu kitaplar tabi :)

      Sil
  8. kafa avcıları 2011
    the snowman 2017
    hanging sun 2022

    nesbo filmleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yordum seni, teşekkürler deep :) Hepsine tek tek baktım. Kafa Avcılarını izlemişim. The Snowman'ın konusu çok tanıdık geldi. Sinemalara gelmiş oradan biliyormuşum. The Hanging Sun yeni. Onu hiç duymamıştım. O zaman şöyle söyleyebiliriz, Nesbo ile tanışmışım :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön