15 Kasım 2022 Salı

Korsaj (2022) Avusturya'nın Oscar Adayı Filmi

CORSAGE

Marie Kreutzer'in yazıp yönettiği Korsaj filmi, Cannes'la başlayan festival yolculuğunu Kasım ayının ortalarında tamamlayacak ve sonrasında sinemalarda gösterimleri başlayacak. Korsaj (2022) Avusturya'nın Oscar adayı filmi olma özelliğini taşıyor. En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar aday adayı olan filmin ön listeye girip giremeyeceği ise 21 Aralık 2022 günü belli olacak. (Not; Film Akademi'nin 15 filmlik aday listesine girmeyi başardı.)

corsage poster
Korsaj (2022) Avusturya'nın Oscar Adayı Filmi

Avusturya İmparatoriçesi Elizabeth'i canlandıran Lüksemburglu oyuncu Vicky Krieps ( Phantom Thread / 2017, Bergman Adası / 2021 ) Corsage filmindeki performansıyla ödüller kazandı. Dram, Tarihi, Biyografi türlerindeki Korsaj (2022) filminde, Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatından bir yıllık kurgusal bir süreci izleyeceğiz. 1877 yılının Noel arifesinde, bir zamanlar güzelliğiyle idolleştirilen Elisabeth, 40 yaşına girer ve resmi olarak yaşlı bir kadın olarak kabul edilir; o ise kamuoyundaki imajını korumaya çalışır. 

Ölümünün 100. yılında 1998 yılında "Sissi" lakaplı İmparatoriçe Elizabeth'i anmak için bir heykel yapıldı. Sissi, 1898 yılında göl kenarında gezinti yaptığı sırada öldürülmüştü... Söylenenlere göre Sissi'nin korsaj ölçüsü uzun yıllar 45 cm olarak kalmış...

Korsaj (2022) Avusturya'nın Oscar Adayı Filmi Vicky Krieps

Korsaj - Corsage (2022) Konusu:

Avusturya imparatoriçesi Elizabeth, 1877 yılında 40 yaşına bastığında hayatı yeniden şekillenir. Etrafındaki insanların beklentilerini karşılamak için korsesini her geçen gün daha da sıkı giymek zorundadır. Varlığı sadece görünüşüne indirgenmiş olmasına rağmen o, hayattan daha entelektüel şeyler beklemektedir. Amacına ulaşmak için seyahat eder, eski sevgililerini ve eski arkadaşlarını ziyaret eder, gençliğinin heyecanını ve yaşam amacını arar. Geleceğinde sadece resmi işler ve törensel görevler gözükürken, Elizabeth abartılmış imajı karşısında isyan eder ve mirasını korumak için bir plan yapar.

Korsaj (2022) Avusturya'nın Oscar Adayı Filmi

Filmle İlgili Yorumlar:

"Krieps, aynı anda hem cüretkar hem de karmaşık bir başrol oynadığı için Cannes'da Belirli Bir Bakış En İyi Performans Ödülü'nü kazandı. Hem biyografik hem de dönem filmlerinden beklentilerimizi alt üst eden yazar/yönetmen Marie Kreutzer ve ağırlıklı olarak kadın ekibi, çoğunlukla tarihi kayıtlara bağlı kalıyor. Corsage, sayısız filmde popüler hale getirilen 'duygusal Sissi' imajının yerini alarak, yaldızlı varlığının bir kurbanından daha fazlası olan bir kadınla kahramana tapmaktan kaçınır. Kreutzer'in imparatoriçesi kusurlu, narsist ve kesinlikle modern - güzelliğine bağlı güç kaybolduğunda geriye ne kaldığını sorguluyor." (MIFF Melbourne International Film Festival)

"Bu, öfke üzerine bir çalışmadır ve katı ve açısal bir tablodur. Krieps, canlandırıcı derecede şiddetli, sevimsiz bir performans sergiliyor.” (Guardian)

Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2023

Diğer Adı: Corsage / Yönetmen - Senaryo: Marie Kreutzer / Görüntü Yönetmeni: Judith Kaufmann / Müzik: Camille / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / Almanya, Avusturya, Fransa, Lüksemburg / 2022 / Süre: 113 dakika / Dram, Tarihi, Biyografi / tt11992694 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Vicky Krieps (İmparatoriçe Elisabeth)
Finnegan Oldfield (Prens Louis)
Florian Teichtmeister (İmparator Franz Joseph)
Colin Morgan (George Bay Middleton)
Katharina Lorenz (Kontes Marie Festetics)
Ivana Urban (Mrs. Andrássy)
Alma Hasun (Fanny Feifalik)
Aaron Friesz (Rudolf, Avusturya Prensi)
Jeanne Werner (Ida Ferenczy)

Güncelleme:
14.12.2022 Filmin 16 Aralık 2022 olan vizyon tarihi ertelendi.
23.12.2022 Filmin yeni vizyon tarihi 20 Ocak 2023 oldu.

11 yorum:

  1. Güzel bir tanıtım olmus, eyvallah

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Oyuncuyu seviyorum ben, Vicky Krieps için izlenir :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Tarzım olan bir film değil, fragman ilgimi çekmedi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saray hayatını anlatıyor ama kadınları merkezine aldığı için bir şans verilebilir belki diyeyim :) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Kadın konulu filmlerden... Bu gece yetiştirebilirsem tam bizlik bir film yazacağım. O da Oscar aday adayı... Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  5. iyi, tarihi bir kurgu sanıyorum. izlerim

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anlatmışsınız bir ara izleyeyim ben de😊

    YanıtlaSil
  7. izleyim bunu nette varsa :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön