10 Kasım 2022 Perşembe

Ainbo (2021)

Ainbo - Amazon Ruhu

Peru'daki And Dağları'ndan doğan Amazon Nehri, ormanlara da hayat vererek Atlas Okyanusu'na dökülür. Amazon Ormanları'nın keşfedilmemiş bir bölgesinde Candámo uygarlığı bulunur. Ainbo - Amazon Ruhu filmi bu uygarlıkta geçen bir hikaye ile bizleri buluşturacak. Ailesi olmayan ve kabile reisinin himayesinde büyüyen 13 yaşındaki Ainbo filmin ana kahramanı olarak karşımıza çıkacak. Kabilenin inançlarına göre kabile üyelerine yoldaşlık eden ruh hayvanları ortaya çıkarak Ainbo'ya rehberlik edecek. Filmde kabile üyeleri kendi tarihlerinde var olan ruh hayvanlarının varlığına inanmayınca Ainbo, kabilesini kurtarması gereken bir durumda tek başına kalıp mücadele edecek.

Ainbo (2021) Poster

Peru, Hollanda ve ABD yapımı olan filmin yönetmenliğini Jose Zelada ve Richard Claus üstleniyor. 80 dakika süren Animasyon Ainbo (2021) 27.01.2023 günü Filmartı dağıtımıyla vizyona giriyor.

Ainbo: Amazon'da Büyük Macera (2021) Konusu:

Amazon Ormanları'nın derinliklerinde gizlenmiş Candamo uygarlığında yaşayan 13 yaşındaki Ainbo kabilesinin en iyi avcısı olmayı hayal eder. Ailesi ölen Ainbo'yu kabile şefi Huarinka evlat edinir. Huarinka'nın kızı Zumi, Ainbo'nun en iyi arkadaşıdır. Ainbo, ormanda gezerken onun ruh rehberleri olduğunu iddia eden iki hayvan ruhu; armadillo Dillo ve tapir Vaca ile tanışır. 

Ainbo 2021, Vaca ve Dillo

Dillo ve Vaca, ormanı tehdit eden lanetli, gizemli Yacuruna'dan Ainbo'ya bahsederler. Tehdidin ortaya çıktığı gün şef Huarinka'nın kızı Zumi Candamo'nun kraliçesi olarak taç giyecektir. Ainbo, tehlikeyi haber vermek için geri döndüğünde onlara ruh rehberlerinden bahseder. Tehlikeyi anlatır. Ancak biraz aptal olan ruh hayvanları o an ortaya çıkmayınca kabiledekiler ona inanmaz ve yalancılıkla suçlarlar. Ainbo kabileden ayrılır. Ayrılmadan önce bakıcısı Chuni ile konuşmuş tehlikeyi önlemek için yaşlı bir kaplumbağa olan Motelo Ana'nın yönlendirmesine ihtiyacı olduğunu anlamıştır. Ainbo, Dillo, Vaca ve peşlerine takılan kabile avcısı Atok tehlikeli bir yolculuğa başlarlar...

Ainbo 2021 Zumi ve Ainbo

Ainbo: Amazon'da Büyük Macera filminde, yağmur ormanlarını tehdit eden tomruk ve madencilik şirketine karşı verilen bir mücadele söz konusu, bu anlamda izleyene olumlu mesaj veriliyor. Filmin kötü karakteri olan Yacuruna'nın gözlerinden kırmızı bir ışık çıkıyor. Görüntüsü çocuklara korkunç gelebilir.

Ainbo 2021, Yacuruna

Filmin ana kahramanlarından Ainbo ve Zumi Barbie bebekleri andırdıkları için otantik bir hikâyeye aykırı düşmüş gibi görünebilir, ancak bu çokta göze batmıyor. Yan karakterler olan armadillo ve tapir animasyonlarda alışılageldiği üzere biraz komik biraz aptal bir görüntü çizerek eğlendirmeyi vaat ediyorlar...

Vizyon Tarihi: 27 Ocak 2023

Diğer Adı: Ainbo: Spirit of the Amazon / Yönetmen: Jose Zelada ve Richard Claus / Senaryo: Richard Claus, Brian Cleveland, Jason Cleveland, Larry Wilson, Jose Zelada / Müzik: Vidjay Beerepoot / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı / Peru, Hollanda, ABD / 2021 / Süre: 80 dakika / Animasyon / tt6570098 / 6+

10 yorum:

  1. Doğayı, doğal dengeyi koruyan mesajlar içermesi güzel. Ama dediğin gibi kötü karakterin görselinden ben bile korktum :))

    Emeğine sağlık. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. Animasyon çok severim bunu da izleyim ben, sağol tanıtım için

    YanıtlaSil
  3. Ay çok tatlışlı 😍 Dün Niloya ya gidecektik misafir geldi ya, çok mutsuzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm canım, Niloya vizyonda biraz daha kalır diye düşünüyorum. İnşallah fırsat bulabilirsin. :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Bu filme ben de göz koydum. Moana'yı andırıyor biraz. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön