22 Ekim 2022 Cumartesi

Katil Kim? (2022)

Bodies Bodies Bodies

Hollandalı oyuncu yazar ve yönetmen olan Halina Reijn'in yönettiği Komedi Slasher karışımı bir film olan Katil Kim? (2022), yaklaşan kasırga sırasında parti yapmaya karar veren 20'li yaşlardaki bir grup genci takip ediyor. Yönetmenin İngilizce dilinde ilk uzun metrajı olan film, yazar Kristen Roupenian'ın bir hikayesinden sinemaya uyarlandı. Komedisi az, biraz Z kuşağı hicvine yer veren, yavaş başlayan giderek açılan bir yapıya sahip olan Bodies Bodies Bodies genel olarak türü sevenleri memnun etmişe benziyor.

Katil Kim? (2022) Poster

Filmin kilit noktalarından birine posterde yer verilmiş. Dikkat edilirse posterde herkesin elinde cep telefonu varken sadece bir kişinin elinde bir tür bıçak var. Adı "kukri" olan bu bıçak/pala Hindistan'da, Asya taraflarında yaygın kullanıma sahip. Posterdeki diğer oyuncuların ellerinde tuttukları ışıkları yanan telefonlarda Z kuşağına yapılan bir gönderme. Telefonlara dair ipucu aynı zamanda filmde sosyal medya kullanımına bir eleştiri yapılacağının göstergesi olarak algılanabilir...

Mart 2022'de SXSW'de gösterilen, Ağustos ayında yurt dışındaki ülkelerde vizyona giren film, ülkemizde TME Films dağıtımıyla 28 Ekim 2022 günü seyirci ile buluşacak.

Katil Kim? (2022)

Katil Kim? - Bodies Bodies Bodies (2022) Konusu:

Yirmili yaşlardaki bir grup arkadaş, bir kasırganın ortasında uyuşturucu destekli bir parti vermek için şehirden uzakta oturan David'in aile malikanesinde toplanır. Parti başlarken, ışıkların kapatılacağı ve içlerinden birinin diğerlerini 'öldüreceği' bir Bodies Bodies Bodies oyunu oynamaya karar verirler. Ancak içlerinden birinin ölmesi ve gruptakilerin birbirine düşman olmaya başlamasıyla oyun çok farklı bir hal alır.

Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2022

Diğer Adı: Bodies Bodies Bodies / Yönetmen: Halina Reijn / Senaryo: Sarah DeLappe / Görüntü Yönetmeni: Jasper Wolf / Müzik: Disasterpeace / Dağıtımcı: TME Films / Stüdyo: Sony Pictures / ABD / 2022 / Süre: 95 dakika / Korku / tt8110652 / 18+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Amandla Stenberg (Sophie)
Maria Bakalova (Bee)
Rachel Sennott (Alice)
Chase Sui Wonders (Emma)
Pete Davidson (David)
Myha'la Herrold (Jordan)
Lee Pace (Greg)
Conner O'Malley (Max)

Filmi izledim, Sonu güzel bitirilmiş, Bu anlamda Korku tarzı filmleri pek tercih etmesemde doyurucu geldi...

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Film biraz Ölüm Günün Kutlu olsun, biraz Freaky filmlerini anımsattı bana ikisi de tatlı filmlerdi, korkutmayan ama sevimli filmler... Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Aaa bu filmi çok merak ediyordum, vizyona gireceğini bilmiyordum. Herkes çok keyifli olduğunu söylüyordu. İnternete henüz düşmemişse izlemeye giderim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katil Kim? A24'ün filmi, büyük fotoğrafta boynunda ışıklı kolye bulunan Rachel Sennot'un performansı beğenilmiş diye okudum. Korkutur mu emin değilim ama sıkılmadan izlenir havası verdi bana. Çok teşekkür ediyorum 🏵️

      Sil
  3. Z kuşakları izlesin o zaman, benden geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden Alfaymış, Z, Y ayrımı yoktu. Her karşıma çıkışında doğum kohortlarına bakmak zorunda kalıyorum. :) Kriterlere göre benden de geçmiş :))

      Sil
  4. orijinal adı çok garip dizinin :) artık herkes telefon bağımlısı bir de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngilizceye hakim olanlar daha iyi bilir tabi de filmin ismini bende merak edip sözlüğe baktım ama deyim oyun vs anlamında bir karşılığını bulamadım. Bir dil inceliği vardır diye düşünüyorum. Bilen varsa buraya yazsa harika olurdu :) Telefonlar filmde kilit nokta gibi görünüyor... Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön