29 Ekim 2022 Cumartesi

İlgi Manyağı (2022)

Sick of Myself

Norveçli yönetmen Kristoffer Borgli'nin ikinci uzun metraj filmi İlgi Manyağı (2022), çalıntı mobilyalardan heykel yaparak ün kazanan erkek arkadaşının gölgesinde kalan Signe'nin Oslo'nun seçkinleri arasında ilgi odağı olmak için yaptığı planı ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Kristine Kujath Thorp ve Eirik Sæther'in başrollerini canlandırdığı yapım Komedi, Dram türlerinde.

sick of myself
İlgi Manyağı (2022) Poster

Ödüllü kısa filmlerinin yanı sıra reklam filmleri de çeken Borgli, ilk filmi olan DRIB (2017)'de reklam kültürünü hicvetmiş, bir komedyenin nasıl dolandırıcılık yaparak viral şöhrete ulaştığını, bir reklam ajansını nasıl kandırdığını ve neredeyse her şey ters gitmeden önce tanınmış bir enerji içeceğinin uluslararası yüzü haline gelmesini canlandırma yoluyla anlatmış. Görünen o ki yönetmen İlgi Odağı - Sick of Myself ile kandırma/ilgi odağı gibi konuları bu kez kurgusal, 'karanlık tarafı olan bir komedi' filmiyle sinemaya taşımış.

Bu yıl Türkiye'de çeşitli festivallerde gösterimleri yapılan, dünya prömiyerini ise Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde gerçekleştiren İlgi Manyağı, Başka Sinema dağıtımıyla 4 Kasım 2022 Cuma gününden itibaren sinemalarda gösterime girecek.

İlgi Manyağı 2022, Kristine Kujath Thorp

İlgi Manyağı - Sick of Myself (2022) Konusu:

Kurban psikolojisinin getirdiği faydalar sonuçlarına değer mi? Kurban kültürünün popüler kültürdeki yeri nedir? Ya da kısacası, insan ne kadar utanmaz ve yüzsüz olabilir? Kötülükten keyif alan Signe ile sanatçı sevgilisi Thomas arasındaki sağlıksız ilişkinin temelinde rekabet yatar. Thomas beklenmedik şekilde başarıya kavuştuğundaysa 30 yaşına yaklaşan Signe’nin elinde ne hırs ne de bir başarı kalmıştır. Genç kadın, zedelenen konumunu düzeltip ve dibe vuran özgüvenini yeniden kazanmak için sürekli ilgi, acıma ve sempati toplayacağı çıkışsız bir yola girer: Bilerek kendini sürekli hasta eden Signe artık yaşamını bir kurban olarak sürdürecektir.

Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2022

Diğer Adı: Sick of Myself / Yönetmen - Senaryo: Kristoffer Borgli / Görüntü Yönetmeni: Benjamin Loeb / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / İsveç, Norveç / Dil; Norveçce / 2022 / Süre: 95 dakika / Komedi, Dram / tt18816518 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Kristine Kujath Thorp (Signe rolünde)
Eirik Sæther (Thomas)
Fanny Vaager (Marte)
Sarah Francesca Brænne (Emma)
Henrik Mestad (Espen)
Andrea Bræin Hovig (Lisa)

6 yorum:

  1. İlgi açlığı insana her şeyi yaptırabilir, ne kötü. Film pek bana hitap etmiyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Sürekli tanıtımlarını görüyorum bu filmin.. ilgimi çekti, internette bulamadım henüz. Beklemedeyim :)

    YanıtlaSil
  3. Buna da gitmek mutlak... Kuzey sinemasını seviyorum. Sonsuzluk Üzerine ile ilgili yazı aradım ama sanırım söz edilmemiş, ya da blogda ben bulamadım, izlenmediyse öneririm. Kolay bir film değil ancak Roy Andersson çok tatlı bir mizahla ilginç ve tatlı bir film yapmıştı ve sinemada izlemek muhteşemdi. Aşağıdaki linkin 4.fotoğrafından sonrası filmle ilgili.

    Ve son dakika gelişmesi: Yorumu yayınlamadan, inat ederek google üzerinden aradım bu kez, Filmgündemi bu filmi atlamaz diye düşündüm ve yanılmamışım O zaman silme bu yorumunu, atlayan sinema meraklıları severler bu ilginç filmi, hatırlatmış ol bu vesileyle dedim:)

    https://laparagas.blogspot.com/2020/03/olay-yeri-inceleme-dondurma-ve.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, filmi yönetim panelinden bende zor buldum. Sonsuzluk üzeri yazarsam bulabiliyorum. - ne ekleyince yok sayıyor. Garip bir durum... Bu filmin konusunu çok zor toparlayıp hakkında yazmistim. Ama izlemeye cesaret edemedim. Linkteki yorumu okuduktan sonra izlemeye karar verdim. 🙂

      Sil
  4. nette varsa bulayım bunu :)

    YanıtlaSil
  5. Değişikmiş ama beni sinemaya gidecek kadar cezbetmedi.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön