21 Ekim 2022 Cuma

Black Adam (2022)

BLACK ADAM

DC Comics'in süper kahramanlarından olan "Black Adam" filminin başrolünü Dwayne Johnson üstleniyor. Yönetmenliğini Jaume Collet-Serra'nın yaptığı Black Adam (2022), Mısır tanrılarının kudretine denk özel güçler kazandıktan sonra hapsedilen ve 5000 yıllık tutsaklıktan sonra günümüzde zincirlerinden kurtulan anti-kahraman Black Adam'ın hikâyesini anlatıyor. DCEU evreninin 11. filminde Adalet Birliği (J.S.A / Justice Society of America) üyeleri Dr. Fate, Hawkman, Atom Smasher ve Cyclone, Black Adam'ın karşısına çıkıyor.

Black Adam (2022) Poster

Adı hep üretilen projelerde Shazam! filmiyle anılan Black Adam karakteri uzun bir çalışma geçmişinden sonra solo film olarak karşımıza çıkıyor. Gelecekte (4-5 yıl sonra) Shazam ve Black Adam'ın yolları yeni bir filmde kesişecek gibi görünüyor. DC evreninin kahramanlarından Shazam ve Kal-El / Clark Kent'in gelecekteki filmde rol almaları bu planlar arasında. Black Adam filminde bu iki karakterin kısa da olsa görülmeleri ise ihtimal dahilinde. Shazam'dan bahsetmişken takipçileri için Shazam! Tanrıların Öfkesi (2023) filminin 17 Mart 2023 tarihinde vizyona gireceğini açıklayalım.

Warner Bros. Pictures'in filmi Black Adam (2022) dünya promiyerini 3 Ekim 2022 günü Mexico City'de yaptı. Film, Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle 21 Ekim 2022 günü vizyona giriyor.

Black Adam (2022) Dwayne Johnson ve Aldis Hodge

Black Adam (2022) Konusu:

Yaklaşık beş bin yıl hapis yattıktan sonra, Mısır'ın antik Kahndaq kentinden bir anti-kahraman olan Kara Adam, mezarından kurtulur ve günümüz dünyasında ortaya çıkar. İçindeki karanlıktan gücünü alan Black Adam'ın ortaya çıkışının yarattığı olayların ardından hükümet görevlisi Amanda Waller Adalet Birliği'ni (JSA) göreve çağırır. Sabbah Tacı'nın etrafında dönen olaylar büyük bir maceranın kapılarını açmıştır...

Vizyon Tarihi: 21 Ekim 2022

Yönetmen: Jaume Collet-Serra / Senaryo: Adam Sztykiel, Rory Haines, Sohrab Noshirvani / Görüntü Yönetmeni: Lawrence Sher / Müzik: Lorne Balfe / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / Stüdyo: Warner Bros. / ABD / 2022 / Süre: 124 dakika / Bilim-Kurgu, Aksiyon, IMAX / tt6443346 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Dwayne Johnson (Black Adam / Teth Adam)
Sarah Shahi (Adriana)
Bodhi Sabongui (Amon Tomaz, Adriana'nın oğlu)
Pierce Brosnan (Dr. Fate / Kent Nelson JSA'nın üyesi)
Aldis Hodge (Carter Hall / Hawkman JSA'nın üyesi)
Noah Centineo (Al Rothstein / Atom Smasher JSA'nın üyesi)
Quintessa Swindell (Maxine Hunkel / Cyclone JSA'nın üyesi)
Marwan Kenzari (Sabbac)
Odelya Halevi (Shiruta)
Viola Davis (Amanda Waller)
Djimon Hounsou (Shazam)
Henry Cavill (Kal-El / Clark)

8 yorum:

  1. Eskiden bu tarz filmleri daha çok seviyordum. İzleyecek olanlara keyifli seyirler dilerim. Emeğine sağlık sevgili Film Gündemi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim nesil bence bu tarz süper kahraman filmlerine doydu :)
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Filmin fragmanını sinemadayken izlemiştim, çok da ilgimi çekmemişti açıkçası. Gişede başarılar dileyeyim o yüzden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shazam! 6 Güç filmini izlemiştim ama hoşuma gittiğini söyleyemem. Şahsen Dwayne Johnson'u sevdiğim için onun hatırına izlemeyi düşünebileceğim bir yapım Black Adam. Olaylar örgüsü klasik zaten... Bu hafta Hürkuş animasyonu var gişeyi sallar gibime geliyor :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Bu karakterleri hiç bilmiyorum, izlemeyi bırakalı süper kahramanlar çoğaldı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her süper kahraman filmi çıktığında kim neydi nereden çıktı diye araştırma yapıyorum, kapı kapıyı açıyor, evren kocaman ve çok fazla kahraman var. Marvel'in kahramanları sanki daha çok biliniyor gibi... Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Aslında sinemada izlesem keyif verebilir gibi, kahraman hikayesi yerine anti kahraman bu sıralar daha çok ilgimi çeker. 🙈

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön