27 Ekim 2022 Perşembe

Bebek Servisi (2022)

BROKER

Japon film yönetmeni Hirokazu Koreeda'nın yazıp yönettiği Güney Kore yapımı olan Bebek Servisi (2022) sinemalara 28 Ekim 2022 günü geliyor. Daha önce ülkemizdeki festivallerde gösterilen film Cannes'dan iki ödülle döndü; Başrolde oynayan Song Kang-ho En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Hirokazu Koreeda ise Ekümenik Jüri Ödülü'nü kazandı. Genç yaşta bebek sahibi olan ergenlerin bebek ticaretine bulaşmalarını konu eden Broker, yönetmenin aile olgusunu işleyen yeni bir filmi olarak karşımıza çıkıyor.

broker poster
Bebek Servisi (2022) Poster

Bebek Servisi - Broker (2022) Konusu:

Sang-hyeon borçlarla boğuşurken Dong-soo insanların anonim bir şekilde çocuklarını terk ettikleri bir kurumda çalışmaktadır. Çete yağmurlu bir günde terk edilen Woosung adında bir bebeği iyi bir fiyata satmak için çalar. Tüm bunlar olurken dedektifler onları iş üstünde yakalamak için izlemektedir. Woosung'un annesinin bebeğiyle ilgili karar değiştirmesi ve yetimhaneden kaçan bir çocuğun onlara katılmasıyla olaylar gelişir.

Broker Hirokazu Koreeda ve Song Kang-ho
Bebek Servisi 2022 Hirokazu Koreeda ve Song Kang-ho

Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2022

Diğer Adı: Broker / Yönetmen - Senaryo - Kurgu: Hirokazu Koreeda / Görüntü Yönetmeni: Hong Kyung-pyo / Müzik: Jung Jae-il / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Güney Kore / 2022 / Dil: Korece / Süre: 129 dakika / Dram / tt13056052 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Kang-ho Song (Sang-hyeon)
Dong-Won Gang (Dong-soo)
Bae Doona (Dedektif Soo-jin)
Ji-eun Lee (So-young)
Lee Joo-young (Dedektif Lee)
Ryu Kyung-Soo (Shin Tae-ho)

14 yorum:

  1. ops yakalanmışlardır umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anne çocuğunu teslim ettiği o kuruma yıllar sonra geri dönüş yapsa çalındığı için çocuğunu bulma şansı hiç olmayacak. İşin kötü yanlarından sadece biri bu.
      Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Dün akşam bu hafta Başka Sinema'da ne var diye bakınırken görmüştüm filmi, koştum Filmgündemi'ne fakat yazı yoktu. Az önce gördüm ki blogrolluma düşmüş:) İlgimi çekti, bir terslik olmazsa izlerim sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cannes'dan beri elimde bekleyen film dosyalarından biriydi. Yumurta kapıya dayanınca yazabildim ancak :)) Film kaçırmamalı ama yönetmenin filmlerinde rastladığımız gerçeklik duygusu bu filmde var mıdır emin değilim... Bir terslik yaşamazsınız umarım :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Fimden yeni geldim. İzlediğim en güzel, derdini en iyi anlatan, mekân seçimleri ve kamera açıları muhteşem, oyunculukları olağanüstü derecede sıcak, ilkişkilendirmeleri, yan hikayeleri son derece insani ve gerçeklikle örtüşen, mizahı tadında filmlerden biriydi. Muhteşem bir sinema keyfi yaşattı bana, der ve noktayı koyarım:))

      Ve müzikler!

      Sil
  3. Konusu güzelmiş. İzlemek isterim. Teşekkürler, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılın iyi filmleri vizyona giriş yapıyor bu dönemde. Hep birlikte kaçırmayalım diyeyim :) Sevgiler diliyorum ben de teşekkürler :)

      Sil
  4. Kar ve Ayı'yı izledim ben de dün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, yanılmıyorsam en son Adana'da başroldeki oyuncuya ödül vermişlerdi. Merak ettiğim yerli filmlerden ama vizyon takviminde görünmüyor henüz biz beklemede kalacağız. :)

      Sil
  5. koreedaaaa blogda bir dolu filmini yazmıştım yaaa japon sinemasında favorim o oleeey yeni filmi oleeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yazılarından bebeklerle ilgili konuyu da destekler nitelikte bu yapım. Yazarken hep senin o yazını düşündüm.
      Film yazılarından ben de faydalandım deep. Koreeda külliyatım genişledi yani :)

      Sil
  6. Oyuncular sempatik geldi bana, konu ilgi çekici. Fırsat olursa izlemek isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polis rollerindeki oyuncular bile sevimli, iki kadın oyuncu var bu rollerde. :) İnşallah fırsat bulursun, fena bir film değil çünkü :)

      Sil
  7. Güney Kore sineması filmleri finishe az kala insana bir baygınlık getirme haline giriyor. Umarım bu film öyle değildir.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön