23 Ağustos 2022 Salı

İllüzyon ( The Other Me 2022 )

The Other Me

Tiflisli müzisyen yönetmen Giga Agladze'nin İngilizce dilinde çektiği ilk filmi The Other Me, izleyiciyi, nadir görülen bir göz hastalığından mustarip bir mimarın yeni tanıştığı gerçeküstü dünyasına konuk ediyor. Çekimleri Gürcistan'da gerçekleştirilen İllüzyon filminin oyuncu kadrosunda Jim Sturgess, Andreja Pejic, Antonia Campbell-Hughes, Michael Socha ve Rhona Mitra yer alıyor.

The Other Me
İllüzyon The Other Me 2022 Film Afişi

The Other Me (öteki ben) ile ilgili rastladığım yorumlarından birinde "trans kimliğin metaforik bir yorumu olarak tasarlandığı" tanımını okudum. Başkahramanın gördüğü halüsinasyonlar filmi rüyamsı bir havaya büründürmüş... Gerilim, Dram, Gizem türlerindeki Gürcistan yapımı filmin yürütücü yapımcısının David Lynch olduğunu bilmek sinemaseverleri heyecanlandırabilir...

Siyah Beyaz Movies'in filmi İllüzyon (The Other Me 2022), CGV Mars dağıtımıyla 26 Ağustos 2022 günü sinemalara geliyor.

İllüzyon - The Other Me (2022) Konusu:

Barmen olarak çalışan ve mimar olma hayalleri kuran Irakli, kendisini eninde sonunda kör edecek nadir bir göz rahatsızlığına sahip olduğunu öğrenir. Eşi Nutsa ile sorunlu günler yaşayan Irakli'nin rahatsızlığı onu insanların gerçek kimliklerini gördüğü gerçeküstü bir hayal dünyasına sokar. Gördükleri dayanılmaz hale geldikçe, gizemli bir kadına âşık olur ve kendi kimliğiyle ilgili gerçeklerle yüzleşmeye başlar.

İllüzyon, Altyazılı Fragman

Vizyon Tarihi: 26 Ağustos 2022

Diğer Adı: The Other Me / Yönetmen - Senaryo: Giga Agladze / Görüntü Yönetmeni: Konstantin Esadze / Müzik: Paul Haslinger / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Siyah Beyaz Movies / Gürcistan / 2022 / Süre: 108 dakika / Gerilim, Dram, Gizem / tt10356564 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Jim Sturgess (Irakli)
Andreja Pejic (Nino)
Antonia Campbell-Hughes (Nutsa, Irakli'nin karısı)
Roger Ashton-Griffiths (Yabancı)
Billy Barratt (Niazi)
Orla Brady (Marina)
Rhona Mitra (Martha, Irakli'nin annesi)
Michael Socha (Giorgi)

13 yorum:

  1. jim sturgess en sevdiklerimden :)

    YanıtlaSil
  2. Harika filmler paylaşıyorsun. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çoktandır film izlemediğimi fark ettim yazıyı okurken :) Filmin konusu da ilgi çekici görünüyor, izlerim belki. Paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Nette bulabilir miyim ki şuan, fragmana bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngilizcesi var ama Türkçe altyazılısı şimdilik sinemalarda bulunur :)

      Sil
  5. Genelde Gürcistan'a özelde Tiflis'e bayılan biri olarak izlemesem olmaz, baktım bizim sinemalarda an itibariyle gözükmüyor, önümüzdeki günlerde de takipçisi olacağım. Üstelik, Ve Sonra Dans Ettik'in tadı bünyeden bir türlü silinemezken... İzlenmediyse öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gürcistan'a coğrafi bir yakınlıkta söz konusu... Bir tanıdığımın ismi Tiflis. 70'li yaşlarda. Dedesi olabilir, oraya asker olarak gitmiş, dönmüş mü dönmemiş mi bilemiyorum ama isim olarak şehrin adını vermişler tanıdığıma.
      Yorumunuzdan sonra kafamda bir üçgen belirdi. David Lynch'in Mulholland Çıkmazı - Giga Agladze'nin The Other Me'si ve Ve Sonra Dans Ettik. Hepsinin lak bir noktası var. Ama Mulhollad ve İllüzyon'un rüyalardan besleniyor oluşu Ve Sonra Dans Ettik'in gerçekliğinden ayrılıyor. İllüzyon'u seyretmeden konusu üzerinden bu sonuca varıyorum... Ve Sonra Dans Ettik filminin bir çok sahnesi de hatırımdadır. Şu an son dans sahnesi gözümün önünden geçiyor. İllüzyon filmini yazarken Irakli ismi çok tanıdık gelmişti. Siz filmden bahsedince Irakli ismini nereden hatırladığımı buldum. Ve Dans Ettik karakterlerindendi :)

      Sil
  6. Adsız oldu muhtemelen yine ama Buraneros:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön