20 Temmuz 2022 Çarşamba

Buluttaki Gölge (2020)

Shadow in the Cloud

Prömiyerini 2020 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapan ve burada Gece Yarısı Çılgınlığı bölümünde gösterilerek Halkın Seçimi ödülünü kazanan Buluttaki Gölge (2020), 1943 yılında İkinci Dünya Savaşı devam ederken gizli bir görevle bir B-17 Uçan Kale'ye atanan bir kadının uçuş sırasında yaşadığı sıra dışı olayları anlatıyor. Yönetmenliğini Roseanne Liang'ın üstlendiği Korku, Savaş, Aksiyon türlerindeki Yeni Zelanda, ABD ortak yapımı filmin başrolünü 25 yaşındaki Amerikalı oyuncu Chloe Grace Moretz üstleniyor. Buluttaki Gölge, Bir Film dağıtımıyla 29 Temmuz 2022 günü seyircilerle buluşacak.

shadow in the cloud
Buluttaki Gölge (2020) Poster

Kısa bir animasyon sahnesiyle açılan ve burada gremlinler ve pilotlar arasındaki ilişkiye değinen Shadow in the Cloud, ilk etapta biraz da olsa fantastik tınılar taşıdığını belli ediyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında RAF* askerleri uçağın mekanik arızaları açıklanamadığında sorunu gremlinlere bağlardı. Uçuş ekibi tamamen erkek askerlerden oluşan ve son anda taşıdığı, içeriği çok gizli olan bir çantayla uçuşa dâhil olan WAAF subayı bir kadın, filmin uzunca bir bölümünde mürettebatın kadın düşmanlığı içeren sözlerine maruz kalıyor ve bu saldırıları içinde bulunduğu izole ortamda yani tarette başarıyla idare ediyor.

Çin asıllı Yeni Zelandalı yönetmen Roseanne Liang'ın, WAAF'ın (Kadın Yardımcı Hava Kuvvetleri)  askerlerinden esinlendiği jenerikte yayınlanan fotoğraflardan anlaşılan ve bu anlamda saygıyı hak eden düşük bütçeli filminde savaş ortamında kadın uçuş mürettebatlarının maruz kalmış olması muhtemel kadın düşmanlığını konusunu işlemiş görünüyor.

Buluttaki Gölge (2020) Yönetmen Roseanne Liang

Başroldeki Chloe Grace Moretz, uçağın altındaki tarette, klostrofobik bir ortamda başarılı bir performans sergiliyor. Bir noktadan sonra uçuk kaçık bir hal alan filmdeki sahneler Chole Grace Moretz'in hatırına izlenecek bir noktaya doğru evriliyor.

Buluttaki Gölge - Shadow in the Cloud (2020) Konusu:

İkinci Dünya Savaşı'nın hüküm sürdüğü 1943 yılında Maude Garrett korumakla görevli olduğu çok önemli bir çantayla birlikte Yeni Zelanda semalarında uçacak olan bir uçağa son anda biner. Mürettebat Maude'u hoş karşılamaz ve ona şüpheyle yaklaşır. Onu çantasından ayırarak uçağın altındaki silahlı taretin içinde yolculuk etmeye zorlar. Maude, taretin içindeyken bir yandan telsizle uçaktakilerle konuşmaktadır. Bulutların arasında yolculuğunu sürdüren Maude şeytani bir varlık görür ve bunu pilota söyler ancak söyledikleri ondan iyice şüphelenilmesine neden olur.

Buluttaki Gölge (2020) Chole Grace Moretz

Vizyon Tarihi: 29 Temmuz 2022

Diğer Adı: Shadow in the Cloud / Yönetmen: Roseanne Liang / Senaryo: Roseanne Liang, Max Landis / Görüntü Yönetmeni: Kit Fraser / Müzik: Mahuia Bridgman-Cooper / Dağıtımcı: Bir Film / ABD, Yeni Zelanda / 2020 / Süre: 83 dakika / Korku, Savaş, Aksiyon / tt9691136

Oyuncu Kadrosu:
Chloe Grace Moretz (Maude Garrett)
Nick Robinson (Stu Beckell)
Beulah Koale (Anton Williams)
Taylor John Smith (Walter Quaid)
Callan Mulvey (John Reeves)
Benedict Wall (Tommy Dorn)
Byron Coll (Terrence Taggart)

*RAF; Kraliyet Hava Kuvvetleri

3 yorum:

  1. Hımm ilginç duruyor aslında bu konusu açısından da izleyebilirim gibi geldi.

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir konusu var. Bakmalı. Sağol

    YanıtlaSil
  3. gremlinler mi oooo :) chloe birkaç yıldır en sevdiğim oyuncularda birincilikte :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön