2 Haziran 2022 Perşembe

Yakari (2020) Sinema Filmi

Yakari le Film

Siu kabilesinin küçük bir üyesi olan Yakari ve bir mustangın dostluk hikâyesini anlatan Yakari (2020) Sinema Filmi, 3 Haziran 2022 günü gösterime giriyor. Yönetmenliğini Toby Genkel ve Xavier Giacometti'nin yönettiği, daha önce Şirinler dizisini çeken yapımcının mutfağından çıkan Yakari 82 dakika sürüyor. Filmartı'nın dağıtımını yaptığı Türkçe dublajlı animasyon Türkiye çapında birçok sinemada gösterilerek minik izleyicilerle buluşacak.

yakari le film
Yakari (2020) Sinema Filmi Poster

Animasyonda, sevimli aynı zamanda akıllı olan Yakari, kabile avcılarının bile yakalayamadığı Şimşek ismi verilen yaban atının peşine düşüp onunla birlikte maceradan maceraya atılıyor. Anlatımı çok yumuşak olan Yakari Le Film, Amerika'nın el değmemiş topraklarında yerliler ve doğa arasındaki dengeli ilişkiyi sergilerken, hayvanlara karşı duyulan saygı ve onlarla kurulan dostlukları maceralarla bezeli olarak perdeye getiriyor.

Yakari Le Film (2020) Konusu:

Köpek arkadaşı Sarkık Kulak ve arkadaşlarıyla oyun oynayarak vakit geçiren Yakari'nin kabilesi bizonların göç ettiğini görür. Havanın bozacağına, fırtınaların başlayacağına işaret eden bu durum kabilenin göç etme kararı almasına neden olur. Göç için birkaç yaban atına ihtiyaç duyan kabile avcıları atları ele geçirirler. Sürünün içinde bulunan Şimşek ismini verdikleri bir at herkesi atlatarak kaçmayı başarır. Avı uzaktan gizlice izleyen Yakari, Şimşek'in peşinden gider. Yakari'nin peşine ise dostu Sarkık Kulak takılmıştır. Şimşek'i ayağı kayaların arasına sıkışmış bir halde bulan Yakari onu kurtarır.

Yakari (2020) Sinema Filmi, Kartal Tüyü

O esnada bir kartal Yakari'ye tüyünden verir. Kartal, daha önce düşüne girmiş, onun totem hayvanı olmuştur. Bu tüy sayesinde Yakari tüm canlılarla karşılıklı konuşabileceği bir yeteneğe kavuşur. Şimşek'le konuşur ve arkadaş olduklarına inanıp üzerine binmeye çalışır. Buna kızan Şimşek kaçar, peşinden koşan Yakari nehre düşer ve uzun süre sürüklenerek evinden çok uzaklara gider. Bu noktada Yakari'nin göçten önce zamana karşı yarıştığı eve dönüş macerası başlar.

Yakari a spectacular journey
Yakari (2020) Sinema Filmi
Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2022

Diğer Adı: Yakari: A Spectacular Journey, Yakari le film / Yönetmen: Toby Genkel, Xavier Giacometti / Senaryo: Xavier Giacometti, André Jobin, Claude de Ribeaupierre / Müzik: Guillaume Poyet / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı / Belçika, Fransa, Almanya / 2020 / Süre: 1 saat 22 dakika / Animasyon / tt11125636 /

5 yorum:

  1. Aaa ama dur bir dakika, ben bu Yakari ismini çoooooook ama çok eskiden hatırlıyorum yahuu.. Yanılıyor muyum yoksa trt de izlerdik sanki bu animasyonu biz ama yıllar var. Gerçekten doğru mu hatırlıyorum, yardımcı ol bana :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar :) Yakari'nin çizgi filmi televizyonlara gelmiş. 80'lerin sonunda bizde yayınlanmış. Yanıtlamakta geç kaldım ama şimdi youtube'dan jeneriğini izledim. Hatırladım ama çok iz bırakmamış bende. :))

      Sil
  2. Hemen internette baktım ve TRT arşivlerinde buldum.. doğru hatırlıyormuşum :))))

    YanıtlaSil
  3. oleey tam çok sevceğim bişi buuu :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön