2 Haziran 2022 Perşembe

Hit the Road - Jaddeh Khaki (2021)

YOLA DEVAM (2021)

İranlı yönetmen Panah Panahi'nin ilk uzun metrajlı filmi olan Hit the Road - Jaddeh Khaki (2021), dört kişilik bir ailenin yaşadığı dramı yol hikayesi eşliğinde sinemaseverlere sunuyor. 3 Haziran 2022 günü Başka Sinema dağıtımıyla gösterilecek olan Yola Devam filminin başrollerini Hasan Majuni, Rayan Sarlak, Pantea Panahiha ve Amin Simiar paylaşıyor.

yola devam 2021
Hit the Road - Jaddeh Khaki (2021) Poster

Yönetmen Cafer Panahi'nin oğlu olan ve ilk filmiyle aralarında 65. BFI Londra Film Festivali En İyi Film Ödülü’nün de bulunduğu ödüller kazanan Panah Panahi, derinlikli karakterlerinin bulunduğu drama da büyük bir sorun yaşayan ailenin içindeki acıyı aktarırken küçük oğulun üzerinden filme komik bir çekicilik katmayı başarmış.

İran'daki mevcut durumla ilgili politik ve sosyal konulara değinen ama bunu üstü kapalı göndermelerle yapan Yola Devam (2021) filmi 90 dakika boyunca hasta köpeklerine üzülen ve birbirlerinin sinirlerini bozan kaotik, hassas bir aileyi samimi ve dokunaklı bir dille perdeye taşımış.

Hit the Road - Jaddeh Khaki (2021) Rayan Sarlak

Hit the Road - Yola Devam (2021) Konusu:

Dört kişilik bir aile kiralık bir arabayla uzun bir yolculuğa çıkar. Çöl ve sıradağların manzarayı oluşturduğu yolculukta, 6 yaşındaki küçük oğulları yaşıtları gibi hareketli ve yaramaz, büyük oğulları ise alabildiğine sessizdir. Küçük oğlu ile arkada yolculuk eden babanın ayağı alçılıdır. Küçük çocuğun enerji dolu halleri ailenin içinde bulunduğu ıstırabı maskelerken, hedefe vardıklarında veda edecekleri büyük oğulun geleceğinin belirsizliğiyle ilgili umut dolu duygular ve aynı zamanda kaygılar yolculuğa eşlik eder.

yola devam 2021
Hit the Road - Jaddeh Khaki (2021)

Vizyon Tarihi: 3 Haziran 2022

Diğer Adları: Hit the Road, Jaddeh Khaki / Yönetmen - Senaryo: Panah Panahi / Görüntü Yönetmeni: Amin Jafari / Müzik: Peyman Yazdania / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / İran / 2021 / Süre: 1 saat 33 dakika / Dram / tt14812782

Oyuncu Kadrosu:
Pantea Panahiha (Anne)
Hasan Majuni (Baba)
Rayan Sarlak (Küçük Kardeş)
Amin Simiar (Büyük Kardeş)

8 yorum:

  1. ooo kesin sevecem bu filmi. adı da güzel, meşhur şarkııı, hit the road jack and dont you come back no more no more no moooor :) iran ve rus, en özel iki sinema bu ikisi diyorum ben kiki, ben demiştiiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmana bir şarkı koymuşlar, güzeldi. İran'a hastı. Filmin geri dönüşleri çok iyi, dram sevenler kaçırmasın deep. Son dönemde İran sinemasından çok örnek izledim. Rus sineması izleme açısından biraz geride kaldı ama geçen ay The Ascent'i izleyip özlem giderdim. :)

      Sil
  2. Çocuk çok tatlı ya. Böyle hayatın içinden, doğal, yapmacıklıktan uzak filmleri seviyorum. Aklımda bulunsun. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok uzun zaman olmuş sinemaya gitmeyeli,izlemeye değer gibi geldi fragman iyi gayet.

    YanıtlaSil
  4. Şimdi git the road Jack dilime takıldı yazıyı okuyunca hay Allah tüm gün söylerim artık. 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bana da oluyor, şaşırıyorum nasıl okuduğuma :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön