21 Haziran 2022 Salı

Elvis (2022)

Presley ve Menajeri

Austin Butler ve Tom Hanks'in başrollerini paylaştığı Elvis (2022), Amerikalı şarkıcı Elvis Presley'in hayatını anlatıyor. Baz Luhrmann'ın yönettiği Dram, Biyografi, Müzik türlerindeki yapım 159 dakika sürüyor. Prömiyerini 25 Mayıs 2022 tarihinde Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren Elvis (2022), sinemalara 24 Haziran 2022 tarihinde gelecek.

Elvis (2022) Poster

Eleştirmenlerden genellikle olumlu puanlar alan Elvis filminde, Elvis Presley ve menajeri olan Albay Tom Parker arasındaki bağlantı öne çıkıyor. Film, Tom Hanks'in canlandırdığı menajer Tom Parker'ın bakış açısından anlatımlarla perdeye geliyor. Elvis Presley'e ise 32 yaşındaki oyuncu Austin Butler hayat veriyor. Elvis'in eşi Priscilla'yı Olivia DeJonge canlandırıyor.

Elvis (2022) Tom Hanks ve Austin Butler

Elvis'in Ailesinin Film Hakkındaki Tepkisi

Elvis P.'in kızı Lisa Marie Presley, eski eşi Priscilla Presley ve torunu Riley Keough sinemalarda dağıtıma çıkmadan önce izledikleri filmle ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda başrol oyuncusu Butler'in performansını ve yönetmen Baz Luhrmann'ın çektiği filmi beğendiklerini ifade etmişler.

Elvis (2022)

Elvis Presley'in Hayatı

1935 yılında doğan Amerikalı şarkıcı Elvis Aaron Presley, Rock'n Roll'un Kralı olarak tanınıyor. Müzikle yoğrulan hayatında oyunculuğa da yer ver şarkıcı 1956-1969 yılları arasında farklı rolleri canlandırdığı birçok filmde rol aldı. Almanya'da çocuk denecek yaşta tanıştığı Priscilla ile yıllar sonra 1967 yılında evlendi. 42 yaşında, 1977 yılında aşırı kilolarının kaynaklık ettiği kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Elvis (2022) Konusu:

Film, Amerika’da gelişen kültürel manzara ve masumiyetin kaybolmaya başladığı zeminde, Elvis Presley’in şöhrete yükselişini, ikona dönüşmesini, Presley ve menajeri arasındaki karmaşık ilişkinin dinamiğini gözler önüne seriyor.

Elvis, Altyazılı Fragman

Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2022

Diğer Adı: Baz Luhrmann / Yönetmen: Dram, Biyografi, Müzik / Senaryo: Sam Bromell, Baz Luhrmann, Craig Pearce, Jeremy Doner / Görüntü Yönetmeni: Mandy Walker / Müzik: Elliott Wheeler / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / Stüdyo: Warner Bros. / ABD / 2022 / Süre: 2 saat 39 dakika / Dram, Biyografi, Müzik / tt3704428 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Austin Butler (Elvis Presley)
Tom Hanks (Menajer Albay Tom Parker)
Olivia DeJonge (Priscilla Presley)
Kodi Smit-McPhee (Jimmie Rodgers Snow)
David Wenham (Hank Snow)
Dacre Montgomery (Steve Binder)
Natasha Bassett (Dixie Locke)
Luke Bracey (Jerry Schilling)
Helen Thomson (Elvis'in annesi Gladys)
Richard Roxburgh (Elvis'in babası Vernon)
Xavier Samuel (Scotty Moore)

10 yorum:

  1. Vay fragmanı izledim ve tüylerim diken diken oldu. Ortaokuldayken aşıktım adama yahu :)) Bir an önce izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap yazmıştım ama göndere basmamışım şimdi fark ettim :)
      Elvis Presley'in de aralarında olduğu yabancı oyuncuların kartpostallarını satın alıp biriktirmişliğim var. O rüzgara ben de kapılmışım yani :))

      Sil
  2. oooo kaçmaz oooo, ya bu priscilla ne kadar güzel bir kadın ayrıca, elvis de ne romantik biri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elvis Presleyle aynı dönemde yaşamış bir rock sanatçısının filmini izlemiştim. Hatta senden tavsiye almıştım. Hani yaşı çok küçük bir kızla evleniyordu... Fragmanla karşılaştırmak doğru olmaz ama o film daha bir elle tutulurdu sanki. Priscilla hakikaten çok güzel bir kadın. Almanya'da çocukken tanışmışlar. Sonra Elvis başkalarıyla çıkmış. Sonra tekrar bir araya gelmişler. Çok kısa süren bir törenle evlenmişler... Bunları okuyup öğrenince romantik oluşu konusunda ikilemde kaldım. Ne şartlarda evlendikleri filme nasıl yansıyacak merak içindeyim yani :)

      Sil
    2. jerry lee lewis. filmi bilmiyom daha bulursam izliycem işallah. yani sesi ve şarkıları çok romantik, bir de çocuklarla arası çok iyiymiş. elvis iyi birine benziyor ama işte sonradan şöhret para uyuşturucu, çabuk ölmüş.

      Sil
    3. Evet, filmin adı da Great Balls of Fire! Winona Ryder'a ödül vermişler bu filmde. İlk gençlik yıllarında biraz uçarılığı varmış demek ki. Jerry Lee Lewis'in aksine Tanrı inancı daha kuvvetliymiş. Bir de Great Balls of Fire'da Elvis'in olduğu sahnelerde vardı :) Bu sohbetlerden sonra filmi iyice ısınmaya başladım deep :) Çok teşekkürler.

      Sil
  3. İnstagramda bu hafta Austin'i öve öve bi hal oldular. Acaba diyorum iyi mi o kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elvis'in filminde rol çalma durumu olabilir. Tom Hanks'in filmi gibi olmuş diyenlere rastladım. Filmi izleyince göreceğiz tabi de ben pek umutlu değilim. Filmi izleyen bir eleştirmen abimizin videosunu izledim. Austin'den pek ışık alamamış...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Fragmandaki dans sahneleri çok ilgimi çekti benim. Sanki film boyunca dans edecekmiş gibi bir hisse kapıldım. İnşallah filmi de beğeniriz :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön