25 Mayıs 2022 Çarşamba

Örümcek ve Kız (2021)

THE GIRL and THE SPIDER

İsviçreli yönetmenler Ramon ve Silvan Zürcher, 71. Berlinale'den ödüllerle dönen Örümcek ve Kız filmiyle sinemalarımıza geliyor. İsviçre, Bern'de çekilen ancak konusu çoğunlukla iç mekanlarda geçen "The Girl and The Spider" kısaca, ev arkadaşı olan iki genç kadının taşınma / ayrılma sürecini perdeye getiriyor. Henriette Confurius ve Liliane Amuat'ın başrollerini paylaştığı film hareketli geçen iki güne odaklanıyor. İsviçre yapımı olan ve Başka Sinema dağıtımıyla izleyicilerle buluşacak olan Örümcek ve Kız (2021), 27 Mayıs 2022 günü gösterime girecek.

the girl and the spider
Örümcek ve Kız (2021) Poster

Ramon Zürcher ve Silvan Zürcher

1982 İsviçre doğumlu ikiz yönetmen kardeşler Ramon Zürcher ve Silvan Zürcher, üçleme olarak planladıkları serinin ikinci filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyorlar. İlk film (yönetmen ve senaryo: Ramon Zürcher) Tuhaf Kedicik, tek bir mekandaki tek bir günü anlatıyordu. Bu film Antalya Film Festivali'nde de gösterilmiş yarıştığı uluslararası dalda iki ödül almıştı.

Kardeşlerin ikinci filmi olan The Girl and The Spider 71. Berlinale'de En İyi Yönetmen ve FIPRESCİ Film Eleştirmenleri Ödülü'nü kazandı. Örümcek ve Kız, bu kez iki gün ve bir geceyi kapsayan ayrılmanın gerilimini taşıyan aynı zamanda tuhaf komik anlar barındıran taşınma sürecini anlatıyor. Filmin yaratıcıları yaptıkları filmi özetle şöyle tanımlıyor; “karakterler arzularının yönlendirmesiyle kırılgan bir evrende geziniyorlar; duygu dünyaları şefkat ve samimiyet kadar incinmeye de açık.”

Örümcek ve Kız (2021) Ramon Zürcher ve Silvan Zürcher

Yönetmen kardeşlerin üçlemeyi tamamlayacakları filmin adı ise Der Spatz in Kamin olacak.

Üçlemedeki Filmlerin Listesi:
Das merkwürdige Kätzchen - Strange Little Cat - Tuhaf Kedicik (2013)
Das Mädchen und die Spinne - Örümcek ve Kız (2021)
Der Spatz in Kamin (?)

Örümcek ve Kız - The Girl and The Spider (2021) Konusu:

Lisa, oda arkadaşı Mara'yı geride bırakarak bağımsız yaşayacağı yeni dairesine taşınmaya karar verir. Annesi Lisa'ya eski evinden yeni evine eşyalarını taşımakta yardım eder. Bu arada Lisa'nın annesi tamirciyle flört eder. Eski dairede koliler hazırlanır, yeni evde boyama işleri yapılır. İnşaatçılar kırılmış döşemeleri açar, bir köpek temizlik süngerini çalar, ortaya bir örümcek çıkar... Tüm bu kargaşada geride kalacak olan oda arkadaşı Mara ise bu değişime henüz hazır değildir.

girl and the spider
Örümcek ve Kız (2021)
Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2022

Diğer Adı: / Yönetmen - Senaryo: Ramon Zürcher, Silvan Zürcher / Görüntü Yönetmeni: Alexander Haßkerl / Müzik: Philipp Moll / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / İsviçre / 2021 / Süre: 1 saat 39 dakika / Dram / tt11967484 / 18+

Oyuncu Kadrosu:
Henriette Confurius (Mara rolünde)
Liliane Amuat (Lisa)
Ursina Lardi (Lisa'nın Annesi, Astrid)
André Hennicke (Tamirci Jurek)
Lea Draeger (Nora)
Flurin Giger (Jan)
Ivan Georgiev (Markus)
Dagna Litzenberger-Vinet (Kerstin)

14 yorum:

  1. Konu olarak kulağa çok farklı gelmiyor ama yine de ilgimi çekti. Tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, filmle ilgili okuduğum eleştirilerde yönetmen kardeşlerin sinema dilinin farklı tadlar taşıdığından bahsediliyordu. Taşınma sürecini ele alış şekilleri merak edilesi :) Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. ooooo bu seveceğim bir film belli, bakalıms var mı nette :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka Sinema daha önce Ayvalık'ta göstermiş filmi. Yani ülkemize gelmiş.
      Çok teşekkürler deep :))

      Sil
  3. Aynen deeptone a katılıyorum benim de seveceğim bir film :))
    Bu arada dünyanın en kötü insanı filmini izledim. ÇOK hoşuma gitti, çok beğendim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın en kötü insanı unutulmaz bir film benim nazarımda. İzlemene sevindim. :) Kompartıman 6 var izlemek istediğim hala sıra gelmedi ona. O da kuzey taraflarından bir film...
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Kompartıman 6 yi da seyrettim çok iyiydi.. deli gibi film izliyorum.. kitaba vakit kalmiyor 🙈😁

      Sil
    3. O filmlerin arasına C'mon C'mon'u almak isteyebilirsin. Siyah beyaz formatta bir dram. Konusunda bir radyocu var :))

      Sil
    4. Tamam listeye ekledim hemen :))

      Sil
  4. Bu filmi yanlış hatırlamıyorsam Youtube'da duymuştum, şimdi iyice meraklandım :) Sinemada izleyebileceğimi sanmıyorum ama internete düşmüşse yazın mutlaka bakacağım. Tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde bir köpek var temizlik süngeri görünce dayanamıyor, çaktırmadan etrafı kolaçan edip süngerleri kapıp kapıp kaçırıyor :)) Filmin başlarında küçük muziplikler keşfediliyor bunlar keyifli kılmış filmi. Umarım devamı da güzeldir diyeyim.
      Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Çok ilginç değil gibi ama yazı yine de bende bir merak uyandırdı. ✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin değişik, çekici bir havası var, çekim anlamında. Almanca biliyor olsaydım izler bitirirdim filmi. :) Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön